:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
С външните заплахи САЩ ще се справя със стратегията „съревнование, сдържане, победа“
Надяват се Москва да спре офанзивата на Анкара в Северна Сирия
Допустим е съюз между мъж и жена, като половият признак не се дублира с джендър
Те искали да правят дрифт на снега с колите
Причината е навлизането на турски военни части в Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 365,439,981
Активни 1,444
Страници 56,636
За един ден 1,302,066

Отбелязваме годишнина от рождението на Яворов

Снимка: архив
Лора и Яворов
Днес, безплатен вход за къща-музей "П. К. Яворов"Днес по повод 140-годишнината от рождението на големия български поет Пейо Яворов, от 11.30 до 13.00 часа в двора на едноименната къщa-музей в столицата, студенти-поети от Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще представят свои творби, посветени на класика. Ще бъдат раздавани флаери с негови произведения (инициатива на Столичната община), а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна. В програмата ще участва и актрисата Йоана Буковска-Давидова.

Експозицията на къща-музей "П. К. Яворов" може да бъда разгледана в рамките на работното време в съботния ден - от 10.00 ч. до 17.00 ч. Входът е безплатен.

В Големия салон на БАН се проведе и официалното честване на годишнината от рождението на поета. Бе представена изложбата "Път, на който не съзирам края..." и открита конференцията "Между деня и тмата...", организирана от Националния литературен музей и Института за литература към БАН.

481
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД