:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Какво ще се промени, когато България въведе еврото?

Ще може да се получават по-евтини кредити, смята евродепутатът Ангел Джамбазки
 
Снимка Нова тв

Покрай началото на българското председателство на ЕС, отново се заговори за намеренията на нашата страна да подаде документи за влизане в "чакалнята на Еврозоната" - ERM2.

„При въвеждане на еврото, българските граждани и българският бизнес ще имат възможност да получават по-евтини кредити”, коментира в студиото на „Здравей, България” на Нова тв евродепутатът от „Обединени патриоти” Ангел Джамбазки.

„Рискът на страната ще бъде по-нисък и банките ще може да се акредитират на по-ниски лихви. Ние обаче трябва да останем минимум 2 години в механизма ERM2, но можем да решим да бъдат и три години”, заяви и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„Влизането в Еврозоната ще даде голяма възможност и гъвкавост на малките и средните предприятия в България и това ще ги направи по-конкурентоспособни. Те ще могат да разполагат с кредити на по-добри условия”, смята евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.

Тримата евродепутати коментираха и редица други теми, свързани с европейското членство на България, включително и темата за това какво трябва да бъде развитието на отношенията между ЕС и Турция.

„Ние сме съседи с Република Турция. Наш национален интерес и да имаме добри отношения с Република Турция по отношение както на сигурността, така и на икономиката и енергетиката. За нас е важно да има размразяване на взаимоотношенията между ЕС и Турция”, смята Андрей Ковачев.

„Турция не е европейска държава, няма да стане европейска държава и няма да стане член на ЕС, не трябва да се лъжем. С Турция трябва да имаме по-специални отношения, заради нейното геополитическо място. Фактът, че турският президент използва опита за преврат да наложи една изключително тежка диктатура в държавата си, да арестува журналисти и да уволнява учители, би трябвало да притеснява хората в Брюксел”, смята Ангел Джамбазки.

„Проблемът е огромен и той тежи с пълна сила върху раменете на премиера Бойко Борисов. Ако той иска да има успешно председателство, час по-скоро трябва да преформатира властта и да се освободи от тежкия воденичен камък, наречен „краен национализъм”, коментира Илхан Кючук.

84
4827
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
84
 Видими 
12 Януари 2018 09:31
Какво ще се промени, когато България въведе еврото?

- Може ли аз, може ли аз?
- Цените! Ценитееее!
12 Януари 2018 09:35
Какво ще се промени ли? Ще бием шута на герберюгите. Ама здраво ще го бием, така че повече да не могат да се върнат. Защото ще има такова вдигане на цените, с което българите няма да се примирят.
12 Януари 2018 09:35
Къде е евродипотътът от БСП? Нова ТВ е най-коректната политичеси телевизия, ха, ха!
12 Януари 2018 09:47
Ще бием шута на герберюгите. Ама здраво ще го бием, така че повече да не могат да се върнат. Защото ще има такова вдигане на цените, с което българите няма да се примирят.


Фантазьор. Ти да не мислиш, че гласоподавателите определят процентите? Питай Възраждане за справка, а както и гласувалите за тях.
12 Януари 2018 09:50
дъра бъра ала бала, защо не е отразена новината от вчера, че парламентът на Македония е приел албанския език за официален ??!! това трябва да е сред водещите новини в нашите медии, а никой не я съобщава. Защото май сме наред ние.
12 Януари 2018 09:55
„При въвеждане на еврото, българските граждани и българският бизнес ще имат възможност да получават по-евтини кредити

Демек, хем ще обеднеем 2 пъти, хем ще обогатим БАНКИТЕ чрез ново задлъжняване.
КРЕАТИВНО, нали такава е модерната думичка.
12 Януари 2018 10:00
ЗИП-е, коментирай новината от Македония и какво следва. Че е по-близо до нас.
12 Януари 2018 10:01
Къде е евродипотътът от БСП?
На фризьор, казват, отишъл.
12 Януари 2018 10:04
Цените ще се увеличат два пъти!
Правилно, няма да се преизчислят. Ще се преизчислят заплатите. Кафето ако е 50 стотинки от автомат ще стане 50 евроцента. Да не си мислите, че ще бъде преизчислено на 25?!
12 Януари 2018 10:06
Да обаче, не казват че влезем ли в еврозоната, автоматически ставаме солидарни със задлъжнялостта на всички страни приели еврото. А те хич не са малко. Т.е. ставаме нещо като гаранти, разбирай плащачи и на техните заеми. Просто няма отърване след това, няма излизане, няма мърдане.
12 Януари 2018 10:15
Ще стане същото каквото стана и с Прибалтийските държави (първата година шок и стагнация)
Естония вече е 5г със еврото:
минуси-високи цени, ниски заплати и пенсии
плюсове- за всичко ориентирано на експорт (основно туризъм, трудова миграция, услуги)

12 Януари 2018 10:26
Какво ще стане във форума, ако го има, е ясно - ще повиете, ще помрънкяте, па ще продължите да виете и мрънкяте за нещо друго. И пак ще се надявате я на десант в Поморие, я на изригването на Йелоустоун. Нищо няма да се промени.
12 Януари 2018 10:28
Manrico 12 Яну 2018 10:26
Какво ще стане във форума, ако го има, е ясно - ще повиете, ще помрънкяте, па ще продължите да виете и мрънкяте за нещо друго. И пак ще се надявате я на десант в Поморие, я на изригването на Йелоустоун. Нищо няма да се промени.
Да бе ..
Помня в Германия - бях в Бремен 2001 .. поврякаха, измислиха име "тойро" .. и до там!
И тука така .. ще са втренчени в Русия, ще чакат да пада Путин, ще си викат един на друг "товарищ" и така ще живеят.
12 Януари 2018 10:29
Пълно обезлюдяване. Цените двойни, изнасянето от територията и то двойно.
12 Януари 2018 10:41
Как какво ще стане, ще обеднеем двойно.
Вече сме говорили надълго и нашироко по темата, казвали сме какво е станало в една Германия при въвеждане на еврото.
Хайде да не се повтаряме, умните хора знаят.
Само политиците, тъй като спадат към неумните, те водят разговори.
12 Януари 2018 10:45
И защо мълчим за албанския който е вече официален в Македония ???
12 Януари 2018 10:46
Досега трябваше да са го въвели отдавна.
12 Януари 2018 10:48
Значи, ако некой ви каже, че нищо немало да поскъпне и пазарът щел бил да регулира цените вие му кажете да прави секс със себе си. От първа ръка ви казвам. Когато в Австрия въведоха еврото с курс 1 към 14 евро към шилинг веднагически се генерира една неусетна инфлация от 40%. 100 шилинга си бяха психологическа граница и мярка (едно прилично хапване и пийване по австрийските стандарти си беше толкова, примерно, цените на стоките услугиъе и пр. се около десетични щисла се закръглаяат, това е достатъчно изследвано в икономическата наука), които после естествено станаха автоматично 10 евро, които от своя страна са 140 шилинга. А не 7 Евро, които са старите 100 шилинга. Така че абсолютно същото го чакайте в БГ, само че не по 1,4, а по 2! В началото може да има лека съпротива, но след година всеки ще е забравил и ще се е пренастроил. И те така...
12 Януари 2018 10:49
Какво ще се промени, когато България въведе еврото?

КАКТО И В ДРУГИ СТРАНИ-ЦЕНИТЕ СИ ОСТАВАТ НОМИНАЛНО СЪЩИТЕ,но вече в евро,а заплатите и пенсиите вече са с 50% резнати.
12 Януари 2018 11:02
Манрико, приличаш ми на преподобния вестник "Чех", който има авторитет, който да му нашепва истината, онази неоспоримата.
Това незначително събитие предизвика голяма полемика между „Час“ и „Чех“, понеже „Чех“, цитирайки в рубриката „Разни“ статията за бълхата, открита от мене, заяви: „Бог си знае работата.“ „Час“ естествено по един чисто реалистичен начин разби на пух и прах моята бълха и преподобния „Чех“.
12 Януари 2018 11:08
А някой ще ни попита ли най-после - ИСКАМЕ ЛИ ЕВРОТО ИЛИ НЕ??
Поне този път ???
Като чета във форума писанията, май ОТНОВО НИКОЙ НЯМА ДА НИ ПИТА.
Овчедушието е едно от най-страшните неща в живота. Много оФца, много нещо.
12 Януари 2018 11:20
Какво ще стане е ясно. По-добре е да се знае какво няма да стане - няма да лъсне гъзът на българската икономика, а именно че покупателната способност на лева не е 2:1, ами поне 4:1, ако не 5:1 или повече. Ще си мине така от лев на евро и никой няма да разбере нищо.
12 Януари 2018 11:31
ДА бе, повярвах, че цените ще се увеличат 2 пъти. Че те ако можеха и сега биха ги увеличили Ще има някакво увеличение покрай закръгляне и преизчисляване ("ако мине", но генерално промяна няма да има.
НА мен ми е любопитно какво ще стане с буфера от евро в БНБ, този пазен заради Валутния Борд. Кой ще се рзпорежда с него?
12 Януари 2018 11:31
Интересно е, защо никой не обяснява в какво се състоят плюсовете и минусите, при условие, България да влезе в еврозоната? Навярно в България няма чак толкова добри специалисти.
Наблягат на плюсовете, които не са чак толкова значителни. Но има и много минуси и именно те трябва да се обсъждат внимателно и обнародват. Минусите не са малко и са от голямо значение.
Еврозоната се доминира от Германия. Всички други държави, които са в еврозоната трябва да се конкурират с Германия по продуктивност и себестойност на продукцията. Някои северни държави се справят, но много голяма част от южните изнемогват и икономиките им са в плачевно състояние. Това много добре го виждат и знаят държави като Полша. Полша не желае да е в еврозоната и просперира. Докато държави като Гърция и Испания, закъсаха толкова много, че не се знае как ще се оправят.
Безработицата в Гърция е 20.6%, в Испания - 16.7%, Италия - 11.1%. Докато в България е 6.1% а в Полша - 4.6%.
Дори богатите Дания и Швеция не искат да са в еврозоната, въпреки че са конкурентноспособни. Защото знаят, че със собствена валута могат да маневрират при нужда.
Що се отнася до маневрирането, всеки финансист може да го обясни. При еврото, само немци и французи могат да маневрират с еврото. Другите трябва да се приспособяват и да си носят последиците.
12 Януари 2018 11:35
MOPT 12 Яну 2018 11:31
ДА бе, повярвах, че цените ще се увеличат 2 пъти. Че те ако можеха и сега биха ги увеличили Ще има някакво увеличение покрай закръгляне и преизчисляване ("ако мине", но генерално промяна няма да има.
В 2002 имаше скок на цените - за някои неща - над 2 пъти .. напр. автомобили втора употреба.
.. друго въвеждане на евро, освен тогавашното лично аз не съм преживявал ..
Който знае- да споделя!
12 Януари 2018 11:36
А ние като сме в Борд, фиксиран към еврото, колко маневрираме? И не ми говорте за "не маневрираме, ама можем ако решим" защото от както има борд не сме и помисляли да маневрираме
12 Януари 2018 11:39
Всичко,което струва в левове, ще се продава със същата стойност в евро, т.е., 1 лев ще стане 1 евро. Ама не заплатите. Те ще станат 2 пъти по-малки във евро.
12 Януари 2018 11:43
MOPT 12 Януари 2018 11:36

Когато се въведе еврото ще разбереш, кон боб яде ли.

А това:
Ще може да се получават по-евтини кредити

е пълна глупост. Кредит си е кредит и е с фиксирана лихва и никой не взема кредит в евро за да го обменя в левове.

Ето как датчаните обясняват защо не искат еврото:

http://www.lovenshule.dk/hvorfor-er-danmark-ikke-med-i-euroen/

За съжаление е на датски, но има много информация и на други езици. Само потърси и прочети. Ще преведа само следното:

Vi har nemlig i Danmark haft muligheden for at devaluere vores valuta. At devaluere vores valuta betyder, at vi gør den mindre værd og derved vores varer billigere. På denne måde er vi pludseligt mere attraktive at handle med for udlandet, der vil købe flere af vores varer. Det har både Sverige og Kina gjort sig meget i og øget deres eksport ganske væsentligt af denne grund.

Ние в действителност сме в състояние да девалвираме валутата ни. Да я девалвираме означава, че я правим с по-малка стойност. Така веднага ставаме по-атрактивни при търговия с други държави, които купуват стоката ни. Това го правят и Швеция и Китай много пъти с което повишват значително износа си.

Vi har i Danmark i store træk ikke benyttet os af muligheden – men den har været god at have. Andre lande, der er med i EU samarbejdet og som i dag er i problemer som fx Portugal, Spanien og Grækenland kunne have haft stor gavn af muligheden for at devaluere deres valuta. En mulighed, de altså ikke fik.

Ние в Дания общо взето не сме се възползвали от тази възможност - но е добре да я имаме. Други държави, които са в ЕС и които в момента имат голями проблеми, например Португалия, Испания и Гърция биха могли да имат голямо предимство ако можеха да девалвират валутата си. Нещо което не могат да направят.
12 Януари 2018 11:43
При борд маневриране почти няма. Минусите вече така или иначе сме ги изяли.
12 Януари 2018 11:46
Ace_
12 Яну 2018 11:43
При борд маневриране почти няма. Минусите вече така или иначе сме ги изяли.
Вече ни е ред , да ядем минусите на еврото ..
12 Януари 2018 11:47
А някой ще ни попита ли най-после - ИСКАМЕ ЛИ ЕВРОТО ИЛИ НЕ??

Питани сме вече - всички държави от ЕС рано или късно трябва да въведат еврото. За който в България не го иска, вариантите са:
1) масичка, подписка, референдум, излизане от ЕС
2) чакане и надяване ЕС да се разпадне
3) да ходи в Евразия
12 Януари 2018 11:53
dissidentbg
12 Януари 2018 11:43

Когато се въведе еврото ще разбереш, кон боб яде ли.


Моята заплата е свързана с долара, та може и да хапна боб, ама не чак толкова много. Абсолютно добронамерено питах, просто някои неща не ми се струват логични.
Ако един немец е полуачвал 4000 марки, а после 2000 евро, то е можел да преглътне известно увеличение на цените. Тук обаче сме доста по-бедни (и като покупателна способност, и като абсолютна стойност на заплати), та не вярвам да има увеличение от 100%.
12 Януари 2018 12:03
По-горе писах и цитирах за отражението на България, като цяло, при евентуално въвеждане на еврото. Но имам и лични впеатления какво стана в Германия и Франция. Особено Франция.
При посещение на Франция, когато все още се разплащаха с франкове, в рестораните се сервираше и консумираше вино от гарафи. Традиционно е, при всяко ядене, французин да пие по чаша-две вино. Цените и на безалкохолните напитки бяха ниски.
Когато посетих Франция, след въвеждане на еврото, в ресторантите гарафите все още ги имаше, но се пълнеха с вода. Една кока-кола вече бе доста по-скъпа.
Същото бе и в други държави. В Белгия например, млади хора седяха на площад и пиеха бира от винени чаши. Сервираха им по една чаша и то на доста висока цена.
По-късно нещата малко се поуталожиха, но хората вече имаха нови навици, консумираха по-малко. Всичко бе поскъпнало.

ПП.
Забрадих и ще го добавя. Именно проблемите с еврото наложиха някои политици от Брюксел да говорят за ЕС на две скорости. Защото наистина сега съюза се движи на две скорости.
И още един цитат. Сами си преведете с Гугъл, справя се добре:

Vi fik en valutaunion mellem 16 lande med fælles mønt uden fælles finanspolitik og uden en fælles udvikling i erhvervslivets omkostninger. Det betyder, at euro-samarbejdet i dag foregår i et euroområde, der består af to dele. Vi har de sydeuropæiske lande med betalingsbalanceunderskud, store statsfinansielle problemer og høj arbejdsløshed. Vi har de nordeuropæiske lande, som klarer sig langt bedre. Formålet med valutajusteringer er netop effektivt at rette op på sådanne uligevægts-situationer mellem lande, men det er ikke muligt med den fælles mønt.
De ledende kredse i EU erkender, at euroen er en fejlkonstruktion. Derfor er der nu fremkommet en række forslag om, at man fra Bruxelles skal fremsætte rammer for de enkelte landes finanspolitik. Hvis de ikke bliver overholdt, bliver landet ramt af sanktioner fra EU.
12 Януари 2018 12:05
ДА бе, повярвах, че цените ще се увеличат 2 пъти. Че те ако можеха и сега биха ги увеличили Ще има някакво увеличение покрай закръгляне и преизчисляване ("ако мине", но генерално промяна няма да има

Това го обяснявай на германците и гърците, с които съм говорил още навремето!
12 Януари 2018 12:22
Архангел12 Януари 2018 12:05
ДА бе, повярвах, че цените ще се увеличат 2 пъти. Че те ако можеха и сега биха ги увеличили Ще има някакво увеличение покрай закръгляне и преизчисляване ("ако мине", но генерално промяна няма да има

Това го обяснявай на германците и гърците, с които съм говорил още навремето!


Същото се е получило и в Италия.
12 Януари 2018 12:24

А някой ще ни попита ли най-после - ИСКАМЕ ЛИ ЕВРОТО ИЛИ НЕ??

Питани сме вече - всички държави от ЕС рано или късно трябва да въведат еврото

Напоследък все по фалшиво пееш!
Във твоето определение„всички“, влизат ли Дания и Швеция? А полша кога?
Привиква се! Отначало (когато ще ви бръкнат в джоба) ще мърморите,1–2 години ще сте с две цени на етикетите, може и на вас да ви пуснат калкулаторчета за да можете бързо да си изчислявате цените ...и после привиквате.
Помня как кафето в заведенията по пасеото беше 100 песети и на следващият ден беше 1 еуро. Франзела беше 30 песети и стана 30 цента. Но заплатите бяха преизчислени точно по курса. И се получи една малка инфлация от около 60 процента!
12 Януари 2018 12:57
може ли статистика за CPI в първите две-три години след въвеждането на еврото в горецитираните страни. За да видим това двукратно, трикратно и прочие си таковало таковата увеличение на цените.
12 Януари 2018 13:05
Manrico 12 Яну 2018 11:47
А някой ще ни попита ли най-после - ИСКАМЕ ЛИ ЕВРОТО ИЛИ НЕ??


Питани сме вече - всички държави от ЕС рано или късно трябва да въведат еврото. За който в България не го иска, вариантите са:
1) масичка, подписка, референдум, излизане от ЕС
Aми ей го Манрико е прав!

Що само мърморим? .. да направим, верно , подписка ..
Манрико - лесен .. взима пенсийката, влиза във форуми, подхърля идеи , вика насам-натам "товарищ" и се прибира да гледа сериала .. а ние? По-младите?

П.П
Статистика за повишаването нямам - ама спомени от Д-марката имам!
Пак повтарям 2001/2002 бях в Бремен ..
Иначе има сайтове ..

https://www.cashkurs.com/fileadmin/user_upload/PDF/121023_Zahlen%20zum%20Staunen%20-%20Preise%20damals%20und%20heute.pdf
12 Януари 2018 13:05
Стига с тия цени....
Няма да се променят. Само ще се уточни цената - вместо лев ще. пище евро...;
12 Януари 2018 13:09
Архангел. -
12 Януари 2018 13:11
Цените и заплатите ги определят капиталистите. Трябва ние да се борим с капиталистите - чрез собствения ни интерес. Ние и сега го правим, но по-скромно. ПРИМЕР- търсите работа, квалифициран сте, но ви предлагат заплата 300 евро. Поглеждате нивото във водеща също и в средна евро държава. Виждате - между 500 и 1000 евро. Затова тропвате на масата на капиталиста и искате 700 евро. Не дава? Ами да си работи сам. Отивате в кафе. Цената на кафето - 3 евро. Гугъл казва, че в Италия толкова струва кафе в луксозен клуб. Показвате Гугъла на кафеджията и излизате. Ето така става пазарна регулация. На първо време трябва след влизането в "чакалнята" на еврото да се сложат цените в лева и евро. Дори и след като прием еврото. От гледна точка на финансите, сега с валутния борд ние сме си направо с евро, само трябва да смятаме арбитража по курса. Който не го знае - 1,95583.
12 Януари 2018 13:11
Сега 007,
умните хора знаят, което. обяснява лая на фалцета...;
12 Януари 2018 13:33
Не са само цените в марки/евро.
Заплатите, хонорарите, пенсиите трябва да се вземат също пред вид.
Хонорарите ми сега са почти толкова в Евро, колкото бяха в DM. Някои хонорари даже минаха съотношението 1:1 (ЕвроМ).
Пенсията като ми я изчисляваха на времето колко ще бъде като ми дойде възрастта (това се прави тук и се нарича Kontenklärung, всеки си знае много години напред каква пенсия ще вземе) като се сравни със сега, се вижда че в Евро е почти същата сума като тогава изчислената в марки. Същото положение е със заплатата на жена ми, с пенсията и.
Наемите дръпнаха веднага след въвеждането на Еврото, след което спряха движението нагоре. Но там има особеността, че старите договори за наемане на жилище са в сила и остават в сила до напускане на жилището, а моят е стар, прастар. Така че Еврото не го виждам като нещо опасно или като катастрофа.
---
Спомням си 1961 година като смениха парите. Кило домати стигаше преди това до 2 стотинки и би трябвало със смяната да струва 0,2 стотинки. Обаче изведнъж нормалната цена на доматите стана от 2 стари стотинки на 20 нови и така остана поне 10 години. С много неща така. Всяка обмяна води до промени.
---
Предимството е, че няма да има падане в дупката на лева - да се обменят 4-5 лева за 1 Евро. Това би станало ако сега се освободи курсът, както това е със Злотата, Леите, Форинтите, Чехските Крони... Те са си вече стабилни, защото скочиха в студената вода, когато му беше времето. За България е май късно да скача. Затова - напред към Еврото.
12 Януари 2018 13:46
Богатите по-богати, бедните по-бедни.
12 Януари 2018 13:53
Какво ще се промени ли ? Ще лъснат голите (за)надници на българите ! 200 евро минимална , 450 евро средна ... на месец ! За почуда и удивление на нормалните европейци.
12 Януари 2018 14:09
Защо си приказвате наизуст! На повишаването на потребителските цени му се вика инфлациа.
Естония влезе в еврозоната през 2011 та. Инфлация за 2011 та 5.1%. същата година в България 3.4%
Латвия - 2014 та. Инфлация 0.7%. в България дефлация от 1.6%
Литва - 2015 та. Дефлация (!) 0.7%. в България дефлация от 1.1%

Извинявайте ама ....
12 Януари 2018 14:15
Обърнали сте цифрите. Средната заплата за месец ноемри е 544 евро и е пораснала със 7% за 11 месеца. Не съмгербав ама предвид това, което се прави за 2 години престой в чакалнята ще стане около 700 евро.
12 Януари 2018 14:23
agabaga 12 Януари 2018 13:46
огатите по-богати, бедните по-бедни.

Ама, за сметка на това - с евроманерки.
А колко евро ще чини един каскет, щото един от резултатите ще е този - голямо търсене .
12 Януари 2018 14:27
Е хайде успокойте демоните в главите си Юнкер е казАл, че няма да нипускат в чакалнята. То ако беше толкова зле там щяха отдавна да са ни вкарали.
12 Януари 2018 14:55
Първо, НЕнародната/ след 1989 г./ "демократична" Република България ТРЯБВАШЕ да въведе еврото, като паралелно и равнопоставено на лева платежно средство още с въвеждането на Валутния борд и фиксирания курс лев-евро!!!
Второ, въвеждането на еврото НЕ обуславя и НЕ е основание за вдигане на цените- вдигане на цените имаше и има и при сегашната официална парична единица ЛЕВ! При Свободното ценообразуване в Свободното пазарно стопанство, всеки производител или търговец е свободен да вдига цените на стоките, които произвежда и продава- с изключение на "монополните" цени/ но те и при еврото ще бъдат "монополни", нали?!
МАНТРАТА, че, с въвеждането на еврото, НЕминуемо ще последва "естествено" повишаване на цените, я въртят и разпространяват точно тези, които смятат/ и потриват в очакване ръце/ точно това да направят- да вдигнат цените! ПФУ!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД