×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Юнкер и без това покани само България, Франция, Италия, Австрия, Гърция, Германия и Испания.
Децата им не могат да учат в новопостроено училище. Сградата даде дефекти, а ремонт още няма
Тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят бунтовете в Харманли и Овча купел, заяви премиерът
Става дума за рецидивист с 13-годишна присъда за блудства и кражби
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,684,430
Активни 1,447
Страници 116,548
За един ден 1,302,066

Системата за мръсния въздух в София не работи

Меренето на вредните емисии от колите е безсмислено, твърди бивш шеф на КАТ
Системата за ранно предупреждение на населението за мръсния въздух в София се оказа неефективна. Посочените в нея данни за потенционално замърсяване в следващите два дни не отговарят на отчетеното в реално време от същите станции, показа проверка на "Сега" в последните дни. Освен с почасовите данни, прогнозите се разминават и с информацията в официалния ежедневен бюлетин на изпълнителната агенция по околна среда за състоянието на въздуха. За 7 януари например прогнозите бяха отлични, а замърсяване с над два пъти над нормите беше отчетено дори в ежедневния бюлетин за същия ден.

От прогнозите на въпросната система зависи дали в София ще се прилагат мерки за намаляване на замърсяването, като по-евтин градски транспорт и по-скъпо паркиране в синя зона. От общината вчера не сметнаха за нужно да коментират разминаването в данните и до редакционното приключване на броя не отговориха на въпросите на "Сега". Според Гергин Борисов от "Спаси София" системата е отбиване на номера и нито позволява да бъде копирана, нито - анализирана, тъй като няма архив на прогнозите. Освен това не е предвидено и известяване на хората със загубено зрение.

Все още не се знае и кога ще бъде приета самата програма с мерки срещу замърсяването, тъй като тя трябва да бъде гласувана от Столичния общински съвет. За сметка на това миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова и екоминистърът Нено Димов тържествено се похвалиха, че КАТ започва да измерва отработените от автомобилите газове и ще спира автомобили при отчетени завишения на вредните емисии. Според бившия шеф на КАТ Алекси Стратиев обаче мярката е куха и няма да проработи. Пред Дарик радио той коментира, че десет автомобила, произведени преди 2004 г. замърсяват въздуха колкото сто коли, произведени след това, но всички отговарят на стандарта, заложен от производителя и съответно не са в нарушение.
3
2261
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Януари 2018 20:39
гус'жа авторката да си беше направила труда да прочете коемнтарите под днешното матреалче в горещи, можеше и нещо полезно да научи.
Пред Дарик радио той коментира, че десет автомобила, произведени преди 2004 г. замърсяват въздуха колкото сто коли, произведени след това
първо, 2004 я нема в евростандартите, има 2005. после, имам някакъв спомен, че няма да е колкото 100, а колкото 20. чичето се е поизсилило, доста.
но всички отговарят на стандарта, заложен от производителя и съответно не са в нарушение.
чичето е за доктор. нали затова се проверяват, да се види дали отговарят на стандарта. само че старите автомобили трябва да отговарят на ЕВРО 3 (в сила от 2000 година) или на по-старите стандарти, а по-вомите - на ЕВРО 4 (в сила от 2005).
въобще, пълно е с титани на мисълта, бащи на руската американската демокрация и особи, приближени на императора.
08 Януари 2018 23:02
Нека МВР да кажат как се извършват прегледите за техническа изправност при първоначална регистрация на МПС, след като не се извършва проверка с газанализатори на обработените газове, а гражданите заплащат за това. Уредите са на разположение във всички пунктове на КАТ, но не се използват поради поради неосигурени средства за ремонт и метрологична проверка. Освен това има и една Областна дирекция без технически пункт за сведение на ръководството на МВР. Може би новоназначения "експерт" Калина Крумова ще разреши проблема.
09 Януари 2018 17:19
чичето се е поизсилило, доста.

Чичето, т.е Г-н Алекси С., да бъде ОКОНЧАТЕЛНО пенсьонирано - без каквото и да е право на достъп до сферата на бифшите му служебни задължения!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД