:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Роси: "Левски" няма проблем с количеството, а с качеството

Трябва да решим дали искаме само да участваме, или да се конкурираме с другите, казва треньорът
СНИМКА: СПОРТАЛ
Фен на "Левски" си прави селфи със звездата на тима - бившия играч на "Манчестър Юн" и "Нюкасъл" Габриел Обертан, преди вчерашното първо занимание на "сините" за 2018 г. Тренировката пропуснаха исландският национал Холмар Ейолфсон и Димитър Пиргов, който най-вероятно ще напусне отбора. Към Пиргов има интерес от "Ботев" (Пд).
Треньорът на "Левски" Делио Роси смята, че "сините" имат нужда от нови футболисти, но само ако те са по-качествени от настоящите. Според него само по този начин тимът може да стане по-добър.

"Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив - ако ще е така, предпочитам да работя с играчите до момента, защото знаят моя начин на работа", каза Роси.

Той призна, че още преди два месеца е казал на ръководството какви футболисти иска и на кои постове да са те. Роси обясни, че е трудно да се привличат нови футболисти не само заради цените, но и заради това, че трябва да бъдат уговорени да дойдат в България. По-късно треньорът уточни, че не смята, че играчите му са с ниско качество: "Не съм казвал, че сегашните ни състезатели не са стойностни. Имаме добри футболисти. Не ни трябват още много, за да подобрим представянето си."

Роси обясни също, че не той трябва да говори с новите футболисти: "Аз съм треньор, а не спортен директор, чиято задача е да провежда разговори с футболисти. Мога да кажа постовете и да начертая характеристиките на футболистите, които ще свършат работа. Когато ми се предложат играчи, мога да кажа, че предпочитам един спрямо друг."

Треньорът смята, че зимната подготовка е "най-важният период за годината". Роси припомни, че не той е водил лятната подготовка и е поел тима, когато сезонът вече беше започнал.

"Сега трябва да направим избор - дали искаме само да участваме в шампионата, или да се конкурираме с останалите. Разликата между тези две неща е много тънка", допълни Роси. Италианецът каза, че основната му цел е да има дългосрочни успехи, а това може да се случи, ако не се сменят постоянно много от футболистите.

"В България мислите за края на седмицата, но пропускате да мислите за утрешния ден. Трябва да се погледнат нещата в период. В развитие. Предпочитам да работя за дългосрочни успехи, а не да залагам всичко само за победата в следващия мач. Тук се сменят често много футболисти. Ако това се прави често, отборът никога няма да е устойчив", допълни италианецът. Той даде за пример "Лудогорец", който добавя нови играчи към вече изградения отбор.

"Левски" заминава на лагер в Малта на 9 януари и ще остане там до 6 февруари. Роси каза, че не се интересува срещу кои отбори ще са контролите на тима, тъй като тези мачове са "само тренировки".
4
1075
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
08 Януари 2018 21:51
Алкохолишка му работа. Нямал проблем с количеството, колкото му сипеш ще изджока. Качеството обаче му е проблем, защото и на едно дете е ясно, че за да получиш качествен алкохо, ще трябва да се лишиш от известно количество пърцуца.
08 Януари 2018 22:00
"Сега трябва да направим избор - дали искаме само да участваме в шампионата, или да се конкурираме с останалите. Разликата между тези две неща е много тънка"

Обикновено на подуянци през пролетния сезон останалите отбори ги принуждават да направят избора само да участват в шампионата. И респективно да се позорят само както те си умеят. С нетърпение очакваме новото възмездие за подлостта, която Справедливостта на Съдбата следва да стовари на Проклятието на българския футбол.
09 Януари 2018 08:11
САМО ЛЕВСКИ !
09 Януари 2018 16:27
Асен Букарев: Ервен Онгенда вече е при Левски в Малта

A Керанка била избягала в Анадола!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД