×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
След два мача "сборная" е с голова разлика 8:1
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,425,187
Активни 1,410
Страници 138,606
За един ден 1,302,066

Турция спряла 50 000 мигранти, тръгнали към България и Гърция

Намалява броят на сирийските бежанци към Европа, според властите в Одрин
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Испанските военноморски сили спасиха група от 55 нелегални мигранти от Северна Африка, които се опитват да достигнат през Средиземно море до Европа. Те бяха настанени във временен бежански център в пристанището Мотрил.
Властите в турския град Одрин са заловили 50 000 мигранти миналата година, които се опитвали нелегално да влязат в България и Гърция, предаде БГНЕС. Броят на арестуваните чужденци, незаконно тръгнали към Европа, през 2017 г. е с 19 000 души повече, отколкото през 2016 г., когато те са били 31 000 души според данни на одринската Дирекция по сигурността. Най-много са били пакистанците - около 15 000 души, следваните от афганистанците - 12 000 и сирийците - 10 000. Отчита се спад на сирийските бежанци, тръгнали да търсят по-добър живот на Стария континент - 10 000 души са опитали да пресекат границата към България и Гърция през 2017 г., а година по-рано те са били 16 000 души. Останалите задържани са били от Мароко, Иран, Ирак и др.

Миграционните власти в Одрин са експулсирали 1300 мигранти. Гръцките сили за сигурност пък са върнали обратно в Турция близо 6000 души, преминали с лодки по река Марица. Това е направено в нарушение на международното споразумение, тъй като хората са били подлагани на насилие от страна на гръцките полицаи, ограбвани са телефоните и парите им и принудително са връщани в Турция, подчертават властите в Одрин, цитирани от БГНЕС.

Междувременно от Международната организация по миграция съобщиха, че до края на януари т.г. 20 000 мигранти, които се намират в Либия, ще бъдат върнати в родните им държави, предаде електронното издание "ИЮ Обзървър". Това е част от усилията на ЕС да попречи на мигрантите и бежанците с лодки да стигат до бреговете на Италия. Част от процедурите по връщането на мигрантите се осъществява с европари. На 1 януари са били върнати 142-ма души от Гамбия, предстои да се приберат у дома и 180 нигерийци.

МЕРКИ

Израел планира да прогони 30 000 африкански мигранти, които незаконно са влезли на територията на страната, предадоха информационните агенции, като цитираха план, представен от премиера Бенямин Нетаняху. Според него мигрантите трябва да напуснат Израел до края на март, като преди заминаването си ще получат самолетен билет и 3000 долара. Тези, които останат, ще бъдат заплашени с арест. В Израел нелегално влизат основно еритрейци и суданци. Властите ще затворят и бежанския лагер Холот, който се намира в южната част на страната.
1199
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД