:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СЕМ ще провери нарушава ли се свободата на словото в телевизията
Присъдата на Валентин Димитров е такава заради промяна в закона
С външните заплахи САЩ ще се справя със стратегията „съревнование, сдържане, победа“
Надяват се Москва да спре офанзивата на Анкара в Северна Сирия
Допустим е съюз между мъж и жена, като половият признак не се дублира с джендър
Те искали да правят дрифт на снега с колите
Причината е навлизането на турски военни части в Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 365,451,583
Активни 1,496
Страници 68,238
За един ден 1,302,066

"Шарангейт" в ГЕРБ е на път да приключи с минимална глоба

СНИМКА: БГНЕС
РУМЕН ПОРОЖАНОВ
Скандалът с бракониерски улов, около който се разшумя през лятото и засегна ГЕРБ, е на път да приключи с минимална глоба. От отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов до депутата от БСП Валентина Найденова в рамките на парламентарния контрол става ясно, че на общинския съветник от ГЕРБ в Троян Румен Райков е наложена минимална санкция от 1500 лв., която може да се обжалва.

Скандалът иронично доби известност в медиите като "Шарангейт". Разгоря се през август, малко преди посещение на Бойко Борисов в Троян. Тогава национални медии съобщиха, че Райков е спипан да бракониерства в язовир "Сопот", а структурата на ГЕРБ - Троян го призова да напусне местния парламент. От обясненията на Порожанов в Народното събрание става ясно, че по случая е била образувана прокурорска проверка, която е завършила със заключение, че не е извършено престъпление. След това агенцията по рибарство е връчила акт на Райков за административно нарушение. Той го е обжалвал, а после му е издадено наказателно постановление за глоба от 1500 лв. Диапазонът на подобни санкции съгласно Закона за рибарството и аквакултурите е 1500 - 3000 лв.

Междувременно Райков твърдеше пред медиите в Троян, че е невинен и ще го докаже. Той е служител на областната администрация в Ловеч и в разгара на скандала поиска да напусне институцията, за да не вреди на авторитета й. Името му стои и в момента на сайта на община Троян като съветник.

592
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД