×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,638,482
Активни 1,548
Страници 70,600
За един ден 1,302,066

МВР търси организатор на дегустации на вино за министрите от ЕС

Правосъдното министерство наема брюкселски хотели и ресторанти
СНИМКА: БГНЕС
Цецка Цачева дегустира ястия на изложба, организирана от "Жени - ГЕРБ" във Велико Търново преди години. Сега министерството й ще организира обеди и вечери в брюкселски ресторанти.
Поръчки за стотици хиляди левове за обеди и вечери по време на европредседателството са обявили няколко институции, показа проверка на "Сега" в Агенцията за обществените поръчки.

МВР планира събития за над 1600 души, става ясно от обявения търг. Полицията търси изпълнител, който да организира две дегустации на вино за министрите и техните половинки. Трябва да бъде направена и "презентация на английски език от обучен професионалист на най-малко шест вида вино на утвърден/и български производител/и (включително бяло, червено и розе)", пише в поръчката.

Отделно от това ще има 20 официални вечери за 1590 души, както и още шест обяда или вечери с 600 участници. За това МВР е отделило 200 хил. лв. без ДДС. Търсят се ресторанти с традиционна българска кухня, а също и такива с европейска. Трябва да има и меню за вегетарианци и вегани. Иска се и изпълнение на живо на песни от различни фолклорни области.

Министерството на правосъдието е обявило поръчка за обеди и вечери в Брюксел. Ще се организират общо пет събития, за които ще се платят близо 17 хил. евро без ДДС. По тази поръчка реално състезание на кандидати няма да има. Отправени са директни покани за изпълнението й към ресторанти и хотели в Брюксел.

Пак 200 хил. лв. ще струват събитията и на финансовото министерство. От там искат да организират обеди, вечери и коктейли във и извън София.

Поръчка за над 1.6 млн. лв. е успяло да възложи социалното министерство. Тя е обявена още през август, а през ноември е взето решение за възлагането й. Предметът на търга е "предоставяне на услуги, свързани с логистичното осигуряване на събития по време българското европредседателство на Съвета на ЕС".

Наскоро поръчка за обеди и вечери обявиха и от ДАНС. В условията й е бе посочено, че кухнята трябва да е българска, европейска и гурме.ГРЕШКА

Ресорното министерство за организация на европредседателството, което се ръководи от Лиляна Павлова, е планирало да похарчи 500 хил. лв. Срещу тази сума е трябвало да се организират хотелско настаняване, осигуряване на конферентни услуги за провеждане на събития в страната и чужбина, вътрешен транспорт, ресторантьорски/кетъринг услуги в страната и чужбина, пише в документите. Поръчката обаче е прекратена на 12 декември. Причината - грешка в зададена формула, по която трябва да се изчисляват офертите.СНИМКА: БГНЕС
Европейските министри ще дегустират поне 6 вида вино.
2140
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД