:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
20 000 лв.били прекалено голяма сума. Прокуратурата иска ареста й
"Рядко зрелище – разбойнически държавен похват“, коментира Мария Захарова
Те ще посадят дърво, използвайки пръст от двете страни.
Само така те могат да достигнат жизнените стандарти на западните си партньори, смята Матеуш Моравецки
СТАТИСТИКИ
Общо 377,897,627
Активни 1,634
Страници 49,958
За един ден 1,302,066

Поглед отвън

"Лез еко", ПарижОт една "малка" страна в Източна Европа, та на друга. България наследи Естония в ротационното председателство на Съвета на ЕС, пише френският икономически всекидневник.

Може да възникнат въпроси, когато една "малка" страна е натоварена да дирижира срещите на министрите в ЕС през период с много натоварен дневен ред, какъвто е краят на мандата (на Еврокомисията и Европарламента - бел. ред.). Но такива са правилата на ротационното председателство и Брюксел очаква преди всичко техническа работа с Европарламента по много тестове в заключителния етап на разискването им. Големите държави и председателят на Европейския съвет Доналд Туск остават на кормилото по големите теми като Брекзит и бъдещето на еврозоната.

За българското председателство упражнението е преди всичко възможност да извади на преден план една централна тема от своя гледна точка - както направи Естония с цифровата икономика. България избра задълбочаването на отношенията със Западните Балкани. "Те имат нужда от ясна европейска перспектива и от свързаност както помежду си, така и с държавите - членки на ЕС", настоява тя, сочейки планове в сферата на транспорта, енергетиката, дигитализацията и образованието.

Общо е желанието да се изтъкат връзки в този район срещу заплахата, идваща от руското и турското влияние. Но западните държави ще бъдат бдителни тази тема да не се съчетава със споменаване на бъдещи присъединявания към ЕС - дебат, който те преценяват като преждевременен и политически неподходящ.Хърватия - tportal.hr

Най-корумпираната

Българският президент Румен Радев наложи вето на Закона за борба с корупцията, който парламентът одобри, с аргумента, че законът няма да засили работата срещу корупционните мрежи. Радев обяви това само ден след като България, най-бедната държава в ЕС, пое 6-месечното председателство на съюза. За пръв път балканска страна поема тази роля.

България не постигна особен успех в борбата с корупцията и организираната престъпност, затова и Еврокомисията много пъти я призовава за дела срещу корумпирани чиновници. Според "Трансперънси интернешънъл" България е най-корумпираната държава в ЕС.

577
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД