:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Словения, Словакия, трите прибалтийски държави – да виждаме някой да се оплаква?, пита бившият икономически министър
Генералният секретар на НАТО ще остане два дни в Скопие
Той коментира и Националния план за действие по заетостта и Директивата за командированите работници.
Президентът на САЩ е в "отлично здраве", съобщи главният лекар на Белия дом
Мотивите са свързани със сивата икономика, контрабандата, корупцията
Стойността му падна до 10 567 долара
Премиерът на Косово призова разстрела да не се ползва за политически цели
Сред тях са хора от здравната система и отбраната, медицински сестри
В разговорите участие ще вземат политици, неправителствени организации и граждани
СТАТИСТИКИ
Общо 364,814,104
Активни 1,416
Страници 50,304
За един ден 1,302,066

Недосаниран блок в Бургас се превърна в кошмар за обитателите

Недосаниран осеметажен блок в бургаския комплекс "Изгрев" се превърна в кошмар за обитателите. Ремонтът започнал още през септември, но и досега не е довършен. Апартаментите по горните етажи се наводняват при всеки валеж, тапетите са разкъсани, подовите настилки са разрушени. Майсторите почти не се вясват на обекта. Освен това те били и съвсем малко на брой - не повече от петима души според живеещи в сградата, предаде вчера Нова тв.

Наводненията започнали, след като фирмата разкрила покрива за ремонт. За четири месеца те все още не са свършили работата по него, а скелета са разположени само на два от осемте входа на сградата. Хората от апартаментите и по долните етажи разказват, че течовете не спират. Някои от електроуредите са изгорели, налага се да се спира токът. От фирмата "Консорциум Евробаупроект", изпълнител на поръчката, не отговаряли от два месеца.

От общината са категорични, че ще има сериозни глоби за фирмата. Тя трябва да отстрани всички щети по жилищата за своя сметка. Веселина Цекова, представител на общината, потвърди, че са направени протоколи и хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата в зависимост от щетите. Но фирмата, изпълняваща поръчката, може да бъде сменена едва след изтичане на срока за ремонта. В блока ходили и представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне.

Това е поредният случай на некачествен ремонт по програмата за енергийна ефективност. В средата на декември миналата година жилищна сграда, санирана за 3 милиона лева, в квартал "Меден рудник" отново в Бургас, също протече още по време на ремонта.3
645
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
04 Януари 2018 02:00
Не'ам думиии!
04 Януари 2018 11:25
Туй за колко станаха вече милиардите?
04 Януари 2018 11:26
Обаче за БАН, СУ, пенсии и болни деца има ли - няма естественНо.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД