:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са в размер на около 50 млрд. долара и са с цел противопоставяне на предполагаемата кражба на американска интелектуална
Пред България са само Лесото и Латвия, а зад нас е дори място на военен конфликт и тероризъм като Афганистан
Тя планирала „мащабен терористичен акт в центъра на Киев"„ твърди украинският главен прокурор
СТАТИСТИКИ
Общо 373,350,475
Активни 1,700
Страници 124,954
За един ден 1,302,066

Търговци масово отказват рекламация на стоки

Снимка: БГНЕС
Рекламите за големи намаления често се оказват подвеждащи, бе установено при серия от проверки през миналата година.
Над 20 хиляди жалби са постъпили в Комисията за защита на потребителите (КЗК) през миналата година. Почти половината от тях са за неоснователно отказани рекламации за стоки. По време на коледните и новогодишните празници са подадени 100 сигнала, като част от тях са били по-скоро искане за консултация за непотребни или дефектни стоки. Това каза председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред БНТ вчера.

Правото на рекламация на дефектна стока е едно от основните потребителски права, което е гарантирано от закона, заяви Димитър Маргаритов. Той допълни, че отговорност трябва да носи търговецът, продал стоката на потребителя. Нелоялна търговска практика е, ако потребителите бъдат насочвани към сервизи или други лица и органи за ремонт на стока. Рекламация може да се предяви във всеки от обектите, от които е закупена стоката. В срок от 1 месец търговецът трябва да уведоми клиента какви действия ще предприеме за удовлетворяване на исканията.

В 14-дневен срок могат да бъдат върнати стоките, закупени онлайн, напомни председателят на КЗП. В търговската мрежа това може да стане само ако обектът предлага подобна услуга. В някои магазини срокът е удължен до месец, в други има възможност стоката да бъде заменена. Маргаритов предупреди и за случаи, когато онлайн се рекламират битови електроуреди със сериозни цени и рекламни материали, които предполагат високо качество. При поръчка обаче пристига нещо съвсем различно.

569
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД