:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Възможно е той да търси трети мандат през 2022 г.
Ник Кириос е следващият съперник на българския тенисист
Фактически е било проучено имуществото на около 11 000 лица
СТАТИСТИКИ
Общо 365,127,748
Активни 1,215
Страници 99,397
За един ден 1,302,066

Пуснаха соларна магистрала в Китай

СНИМКА: https://cleantechnica.com
Част от околовръстния път недалеч от китайския град Дзинан се сдоби с къса соларна магистрала.
Част от околовръстния път недалеч от китайския град Дзинан се сдоби с така наречения прозрачен бетон. Под него са поставени соларни панели. Един километър или 5875 кв. метра покриват соларните панели, които годишно ще произвеждат един милион киловат часа електрическа енергия. Това е достатъчно да задоволи потреблението на 800 домакинства. Електроенергията от панелите ще бъде използвана също така и за осветление на магистралата и тунелите, за камерите, а също и за пунктовете за тол такси. Предвижда се в бъдеще "соларните магистрали" да се използват за зареждане на електромобилите в движение и за интернет връзка.

Повече от половината нови автомобили, продадени в Норвегия за м.г., са електромобили или хибриди. Автомобилите с нулеви емисии на въглерод, главно изцяло електрически, както и известен брой автомобили, задвижвани с водород, представляват 20,9% от общите продажби през 2017 г., а хибридните превозни средства са 31,3%, изчисляват от Консултативния съвет за пътния трафик в Осло. Норвегия, която е най-големият производител на петрол в Западна Европа, си е поставила амбициозната цел да не продава нови автомобили с двигатели с вътрешно горене след 2025 г. Електромобилите се облагат с ниски данъци, движат се безплатно в градовете, не плащат такси за пътуване с фериботи, за паркиране и презареждане, могат да се движат и в бус лентите.
667
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД