×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Няма да позволим да бъде застрашен нито един милиметър от територията, обяви той
Милитаризацията на космоса е път към катастрофа, обяви Москва
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,639,075
Активни 1,554
Страници 71,193
За един ден 1,302,066

Исландия забрани заплатите да се определят според пола

Исландия забрани със закон заплатите на служителите да зависят от пола им, предадоха информационните агенции. Това е първата държава в света, която със закон слага край на по-ниското заплащане на жените в сравнение с мъжете за една и съща работа. Разпоредбата влезе в сила в началото на тази година.

Новият закон задължава компаниите, които имат над 25 души персонал, да разполагат със специален правителствен сертификат - доказателство, че отговарят на изискването за равноправно заплащане между половете. Ако фирмите не могат да докажат това, то те са заплашени от сериозни глоби. "Това е механизъм, който гарантира, че жените и мъжете получават равно възнаграждение", обясни Дагни Оск Арадотир Пинд от исландската Асоциация за защита на правата на жените.

Новият закон беше обявен на 8 март м.г. и е част от усилията на властите в Исландия да премахнат напълно разликата в заплащането на мъжете и жените до 2022 г. Страната е на първо място по равенство на половете в последните девет години според данните на Световния икономически форум.
1
667
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Януари 2018 11:24
Новият закон задължава компаниите, които имат над 25 души персонал, да разполагат със специален правителствен сертификат - доказателство, че отговарят на изискването за равноправно заплащане между половете.


При положение, че Исландия е има няма 300 000 човека, този закон може да си остане само на хартия.
А и като едното нищо няма да увеличат заплатите на жените, а ще намалят тези на мъжете.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД