×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,293,238
Активни 512
Страници 6,657
За един ден 1,302,066

Изложбата "Думи" гради мост между лириката и живописта

Репродукция: София Прес
Бисера Вълева,"Октомври I"
"София Прес"

До 15 януариХудожничката Бисера Вълева и поетесата Виолета Христова взаимно се вдъхновяват за творбите, включени в изложбата живопис и рисунки "Думи", която може да се види до 15 януари в галерията на "София Прес" на столичната ул. "Славянска". Колекцията е опит за материализиране на думите, за превръщане на емоцията, съмненията, отношенията, пътищата и затворените пространства в лириката в цветна експресия. В експозицията равнопоставено присъстват хартията като основен носител на текст и рисунки и работи, изпълнени в класическа маслена техника. Фигуративните рисунки са обединени под формата на диптих и полиптих като голямоформатни колажи. Те подкрепят поетичната философия в подбраните текстове на Виолета Христова и допълват маслените работи на Бисера Вълева.

Бисера Вълева е завършила специалност "Стенопис" в Националната художествена академия. Работи в областта на кавалетната и монументална живопис. Специализирала е в Cite des arts, Париж; La Escosesa, Барселона; Oberpfalzer Kunstlerhaus, Швандорф, Германия. Има над 35 самостоятелни изложби в България и чужбина. Виолета Христова е автор на 9 книги. Нейни стихове са превеждани на сръбски, руски, английски, френски и арабски език.
Репродукция: София Прес
Бисера Вълева,"Октомври II"
461
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД