:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Разследване на bTV разкри и незаконни сметища, на които тя се продава евтино
В момента там живеят и работят около 60 хиляди японци и повече от 200 хиляди американски граждани
Не връщайте обаждане с код +247, предупреждават специалисти
СТАТИСТИКИ
Общо 364,680,973
Активни 1,657
Страници 58,605
За един ден 1,302,066

Изложбата "Думи" гради мост между лириката и живописта

Репродукция: София Прес
Бисера Вълева,"Октомври I"
"София Прес"

До 15 януариХудожничката Бисера Вълева и поетесата Виолета Христова взаимно се вдъхновяват за творбите, включени в изложбата живопис и рисунки "Думи", която може да се види до 15 януари в галерията на "София Прес" на столичната ул. "Славянска". Колекцията е опит за материализиране на думите, за превръщане на емоцията, съмненията, отношенията, пътищата и затворените пространства в лириката в цветна експресия. В експозицията равнопоставено присъстват хартията като основен носител на текст и рисунки и работи, изпълнени в класическа маслена техника. Фигуративните рисунки са обединени под формата на диптих и полиптих като голямоформатни колажи. Те подкрепят поетичната философия в подбраните текстове на Виолета Христова и допълват маслените работи на Бисера Вълева.

Бисера Вълева е завършила специалност "Стенопис" в Националната художествена академия. Работи в областта на кавалетната и монументална живопис. Специализирала е в Cite des arts, Париж; La Escosesa, Барселона; Oberpfalzer Kunstlerhaus, Швандорф, Германия. Има над 35 самостоятелни изложби в България и чужбина. Виолета Христова е автор на 9 книги. Нейни стихове са превеждани на сръбски, руски, английски, френски и арабски език.
Репродукция: София Прес
Бисера Вълева,"Октомври II"
302
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД