×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
След два мача "сборная" е с голова разлика 8:1
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,425,501
Активни 1,386
Страници 138,920
За един ден 1,302,066

Олимпиадата сближава Северна и Южна Корея

Заради Пьончан `18 двете страни проведоха първи разговор от 2 г.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Председателят на организационния комитет на игрите в Пьончан `18 Лий Хий-Бьом (вторият от ляво на дясно на първия ред) се включи в церемония на олимпийския стадион в корейския град, на която хора от екипа и доброволци си пожелаха успешно провеждане на олимпиадата.
Зимните олимпийски игри в Пьончан (Кор, 9-25 февруари) доведоха до затопляне на отношенията между Северна и Южна Корея. Представители на двете страни са провели телефонен разговор за първи път от 2 години. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наредил да бъде възстановена специалната телефонна линия между двете страни, която не бе използвана от декември 2015 г.

От Министерството на обединението в Южна Корея съобщиха, че са получили обаждане от Северна Корея в 15,30 ч. местно време, а заповедта е дошла лично от Ким Чен Ун.

Двете страни не са водили разговори на високо държавно равнище от повече от 2 години, а това доведе до притеснения за сигурността на игрите в Пьончан. В последните дни обаче се забелязва промяна в отношенията на КНДР. В новогодишната си реч Ким Чен Ун обяви, че Северна Корея се надява да има свои представители в Пьончан. Той обясни, че се планират разговори със Сеул по този въпрос. Според министъра на обединението в Южна Корея Чо Мьон Гьон това може да се случи на 9 януари.

Говорител на южнокорейския президент Мун Дже Ин обяви, че отварянето на специалната гореща линия в граничното село Панмунджом е "многозначително". Именно на това място двете страни подписват временното примирие, което слага край на Корейската война през 1953 г.

До момента КНДР има двама спортисти, които имат квоти за Пьончан - фигуристите Рьом Тае Ок и Ким Джу Сик, които могат да участват при спортните двойки. Те пропуснаха крайния срок, за да потвърдят мястото си, но може да бъдат допуснати до участие на игрите. Възможно е други спортисти от Северна Корея да получат покани за участие на олимпийските игри.КОНТРОЛ

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че олимпийските игри в Пьончан ще се проведат след най-засилените допинг проверки в историята. По неговите думи от април до края на ноември 2017 г. са направени повече от 10 000 проби, като са проверени 5500 спортисти от 61 страни.

"Това е с 50% повече проби от същия период в предишните години. Има специално фокусиране върху спортовете с висок риск, най-добрите спортисти, както и спортистите от Русия. Около 1900 проби са на руснаци, а 1200 са тестовете, направени на спортисти от Германия. Искаме да пратим съобщение на всеки, който планира да използва допинг: "Никога няма да сте спокойни!" Важно е да правим проверки преди игрите, по време на игрите, а вече можем да проверяваме и проби много години след като са взети", каза Бах пред в. "Ди Велт".
384
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД