×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,462,757
Активни 1,356
Страници 33,877
За един ден 1,302,066
Остри пера

Като пикел в главата на Троцки

Троцки с пикел в темето.
Годината започна с позорящи България статии в "Гардиън", "Ди Цайт" и "Журнал дю диманш".

Трите гнили западни издания пишат обичайните работи (с несъществени неточности), които и ние си знаем, но някои отричат (поради интерес или облъчване): че в България царят мафиотски манталитет и ендемична корупция; че борбата с корупцията генерира само корупция прим; и прочие, и т.н. Статии като статии - като всеки журналистически текст, с едно може да се съгласи читателят, в друго да се усъмни, трето да отрече.

Забавни са обаче реакциите на елитната бг журналистика, като под елитна разбираме - светкавична като блиц, остра като пик, твърда като бухалка, солидна като свиня.

"Тотален позор! Обвиняеми олигарси клеветят България..." - това е част от заглавие. Съкратихме го, щото, ако го изпишем цялото, ще му изтървем опашката.

Тезата е ясна - гадните олигарси плащат на западни медии да клепат България, защото искат да продължат да грабят. Ако ви се губи логиката, не е беда - никой няма за цел да прокарва логични тези. Задачата на този тип журналистика е да канализира енергията, породена от естествената нужда на народа (колкото и да е условно това понятие) да има адресат за гнева си, поле за низките си страсти, Сатана за мразене и виновник за бичуване. И така - Сатаните се определят според интересите и враждите на издателя; по тях се стреля безогледно и алогично, ала страстно.

Процесът е динамичен - може днес да си Г-н Някой, утре да си Сатана - и обратното. Днеска си Боко Тиквата, утре си министър-председателят Борисов.

За "Гардиън" бе изказано мнение от толкова остро перо, че като го четеш - все едно пикел се забива в главата на Троцки! "Гардиън" - пише журналистка, автор на книгата "Сексът и гладът" - "Гардиън" е соросоиден орган"!

"Гардиън" прочете това и осъзна същността си на вестникарски парцал, Джордж Сорос нервно пуши в ъгъла...

***

За баланс прилагаме мнение за същото издание от политик - евродепутата Ангел Джамбазки.

***

Ангел Джамбазки: ...Обикновено "Гардиън" показва България като една циганска каруца. И това е внушение, което се прави... Когато тези хора от "Гардиън" вземат интервюта - те дойдоха и взеха от мен интервю за престъпността. И аз им дадох няколко примера за техни граждани, осъдени в България за педофилия. Съжалявам, че пак се връщам на тази тема, но нали знаете, има такива - британски граждани, осъдени в България за педофилия! Те го записаха интервюто. Бяха много, така, любезни, след което знаете ли колко излезе от това интервю? Една запетайка не излезе! Нямаше и думичка. Защото там се казва... те подбират да създават този вид. Това е пропаганда. Това не е журналистика. Когато отиваш някъде - аз не съм журналист, аз съм много пристрастен, както е добре известно - но дори аз знам като нежурналист, че вие обикновено взимате двете гледни точки. Питате единия и другия. Тези дойдоха да вземат двете гледни точки и публикуваха само тяхната. Така че аз на тези хора кредит на доверие нямам една секундичка! Защото са непочтени.
2
970
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
04 Януари 2018 02:05
...журналистка, автор на книгата "Сексът и гладът"

04 Януари 2018 09:35
,,,елитната бг журналистика, като под елитна разбираме - светкавична като блиц, остра като пик, твърда като бухалка, солидна като свиня.


Конгениално!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД