:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
С външните заплахи САЩ ще се справя със стратегията „съревнование, сдържане, победа“
Надяват се Москва да спре офанзивата на Анкара в Северна Сирия
Допустим е съюз между мъж и жена, като половият признак не се дублира с джендър
Те искали да правят дрифт на снега с колите
Причината е навлизането на турски военни части в Сирия
СТАТИСТИКИ
Общо 365,450,519
Активни 1,497
Страници 67,174
За един ден 1,302,066

Към 60% от лекарствата, внесени от ЕС, се изнасят

 
Близо 60% от лекарствата, внесени от страни от Европейския съюз, се изнасят обратно. Освен това през последните две години 2/3 от фирмите не са декларирали намерения за износ в Изпълнителната агенция по лекарствата, твърдят пациентски организации. Асоциация "Хипофиза" и Центърът за защита на правата в здравеопазването са направили изводите си на базата на справка по Закона за достъп до информация от Изпълнителната агенция по лекарствата, агенция Митници, НАП и статистическия институт. Ваня Добрева от Асоциация "Хипофиза" каза пред "Хоризонт": "От Здравна каса поискахме информация за 15 лекарства, които според информацията, която получихме, са най-често изнасяни. Това, което те подадоха, е, че има случаи, в които броят опаковки по активни протоколи са повече от броя, платени опаковки, както и обратното - платени са опаковки от Здравна каса, за които насреща не стоят протоколи."
Стойчо Кацаров от Центъра за развитие на българското здравеопазване посочи, че проблемът не е в износа на лекарства, а в това, че хора остават нелекувани. Той допълни: "Пълна какофония с тези лекарства - разлики от десет пъти между изписани протоколи и платени лекарства, което според нас практически няма как да стане. Виждахме разлики от платени опаковки инсулин - единия месец 300 опаковки, другия месец 30 опаковки - как да го обясним това нещо. Тези 130 пациента не са си били инсулина ли? Те нямаше да са живи, ако не са го направили това нещо."
7
1538
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
03 Януари 2018 13:21
Как така се изнасят? Сами? Не им понася климата?
03 Януари 2018 13:36
Пълна какофония с тези лекарства - разлики от десет пъти между изписани протоколи и платени лекарства, което според нас практически няма как да стане.

Ако лекарствата са изписвани по НЗОК и после изнасяни, някой е за бесене, май. Ама никой не може да се сети кой е тоя за бесене, ни прокуратура, ни гявол...
03 Януари 2018 13:51
Пак добре, че 40 на сто остават тук, защото по препоръките на дядо ви Маркс, дай на капитала 300% печалба и няма престъпление на света, което той да не е готов да извърши.
Както стана ясно, по тукашните земи 300 на сто печалба била само началото на далаверата в износа.
Не, че на вътрешния пазар положението е цъфнало.
Вчера ми се наложи да правя издирване на доста скъпо лекарство и на някои места го намерих на почти 2 ПЪТИ ! по-висока цена, ставаше дума за 100-ина лева разлика...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/03/otuchihme-aptekarite-da-shmekeruvat/
03 Януари 2018 13:54
Споко, бе !
Чудодейната невидима ръка на пазара ще ни реши проблема с хаповете .
03 Януари 2018 15:52
Как така се изнасят? Сами? Не им понася климата?
Вносът и износът на лекарства явно е природно явление.

Крайно време е Деси Банова да почне да дава прогноза освен за времето и за вноса и износа на лекарства.

03 Януари 2018 16:08
Крайно време е Деси Банова да почне да дава прогноза освен за времето и за вноса и износа на лекарства.

Имаш предвид миграционния цикъл при противогрипните ваксини, да речем.
03 Януари 2018 17:56
Един пример.
Баща ми с рак на простата.
Изписват му белгийско лекарство което се оценява на 200 лв на месец. Започва да има недостиг.Заедно с белгийското се появява и румънското. Един път ти дават белгийско , втори път румънско.Подписваш се и толкова . Не знаея какво пияе по документите , на всичкото отгоре и белгийското и румънското със оставащ срок на гаранция 1 месец.
Накрая изчезна и румънското. По това време се отваряще румънската граница. Дадох пари на един таксиджия за една месечна доза 200 лв а той ми донесе месечната доза за 20 лева. Беше ми купил 3 месечни дози и останалите пари си ми върна. Пенсията му беше 160 лв .Пиеше и лекарства за деменцията към 100 лв които си купуваше.

Това лекарство се е произвеждало у нас и е струвало от порядъка на 50 стотинки.Това беше 10 г след 90-та година.
То не е и лекарство . То е нещо което потиска производството на организма на мъжките хормони. Доктора рече , и нашето си вършеше работата защото рака при възрастните хора се развива бавно и хората не мрат от рака на простатата.

И така стана де. Баща ми направи инсулт.

Та нашите са го купували сигурно на промоция , защото му изтича срока на годност, купували са и редовно сигурно като бонус за това на което му изтича срока на годност. и го изнасят на далавера, пак на някои държавици които се грижат за здравето на гражданите си. .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД