:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кандидатът на комунистите Грудинин бил тайно оръжие на Путин

Кремъл се надява чрез него да повиши избирателната активност до 70%
 
Павел Грудинин в совхоза „Ленин“ Снимка: РИА „Новости“

Безпартийният кандидат на комунистите за президент на Русия Павел Грудинин бил тайно оръжие на Владимир Путин, пишат руски коментатори. Вестник „Московский комсомолец“ определя като „спецоперация на Кремъл“ отказа на комунистическия лидер Генадий Зюганов да се кандидатира. Изданието вижда съвпадение на различни интереси. Първо, Владимир Путин се стреми да бъде избран като „независим кандидат“ с поне 70% от гласовете. Но за да бъде изборът му убедителен, трябва поне 70% от руснаците да гласуват. В момента едва 60% изразяват желание да пуснат бюлетина на 18 март 2018 г.
Директорът на совхоза „Ленин“ Павел Грудинин може да мобилизира масата апатични симпатизанти на комунистите, която се е уморила от подкрепата за неизбираемия вечен кандидат-президент Зюганов. Самият Зюганов каза, че е болен и затова отстъпва състезанието на Грудинин, но според вестника той се е притеснил, че за първи път може да се окаже трети и да остане зад кандидата на националистите Владимир Жириновски. Освен това издигането на безпартийния Грудинин няма да предизвика разместване по върховете на КПРФ и няма да заплаши лидерството на Зюганов. Но то "трябва да внесе интрига в кампанията и да повиши избирателната активност на руснаците до планираните от Кремъл 68-70%", обяснява изданието. Това е "спецоперация" в стила на Путин: "точно, мълниеносно и никой да не разбере"
„Основният кандидат“ (Путин) бе подкрепен официално през уикенда от управляващата партия „Единна Русия“, ръководена от премиера Дмитрий Медведев. Освен нея и социалдемократическата партия на Сергей Миронов „Справедлива Русия“обяви, че няма да издига кандидат и ще застане зад Путин.
Главният опозиционер Алексей Навални подаде вчера документи в Централната избирателна комисия за регистрация като кандидат-президент. Той каза пред журналисти и симпатизанти, че или ще го регистрират, или създадената от него през годината кандидатска инфраструктура ще работи за бойкот на изборите и снижаване на избирателната активност. Късно вечерта документите му бяха приети, но ЦИК предупреди, че има разлика между приемане на документи и регистрация на кандидата.

122
4441
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
122
 Видими 
25 Декември 2017 11:23
най-добре е някои хора да погледнат под креватчетата си - да проверят дали някой агент на кремъл не се е скрил там.
Главният опозиционер
и какво му е главното на този?
циркаджилъци.
25 Декември 2017 11:26
Добре го е замислил Путин.

Въобще неговия живот е една " сплошная спецоперация". Руската политика след 1917г тоже....

ЧК "rule"....

25 Декември 2017 11:26
Сигурно е бил сексот. И партиен секретар на кабесот.
25 Декември 2017 11:33
ХПП+ХПЗ, или Владимир Путин уступает на выборах...
https://topwar.ru/132652-hpphpz-ili-vladimir-putin-ustupaet-na-vyborah.html?utm_source=website&utm_medium=push&utm_campaign=relevant
25 Декември 2017 11:36
Главният опозиционер
и какво му е главното на този?


Това, че е реална, истинска опозиция на Путин, за разлика от Жириновски и Зюганов, които са едни мажоретки в театъра на фалшивата демокрация в путинска Русия.


Това е "спецоперация" в стила на Путин: "точно, мълниеносно и никой да не разбере"


Ъхъ.
Толкоз никой не е разбрал, че го пишат у вестниците.
Путинска му работа.
25 Декември 2017 11:41
Грудинин, на бългърски Гъдю е най мъжественото име, за разлика от Путин.
25 Декември 2017 11:43
https://www.youtube.com/watch?v=YgGzAKP_HuM

25 Декември 2017 11:43
Толкоз разбирате... Като всичката ви работа - сгугнявщина...
25 Декември 2017 11:44
Това, че е реална, истинска опозиция на Путин

25 Декември 2017 11:47
Толкоз никой не е разбрал, че го пишат у вестниците.
Путинска му работа.

Мисля си, че всички демократични умно-красиви ще гласуват за Собчак. Тя ще върне Крим на Украйна, ще се извини на международната общност и ще подаде молбата на Русия за членство в НАТО и ЕС.
Пупинските шмекерии с комунистите са отчаян опит да се спаси режима. Путин капут!
25 Декември 2017 11:53
Вудуджуркалистика от фондационен вид. Или как да потърсим под вола теле...
25 Декември 2017 11:56
Това, че е реална, истинска опозиция на Путин,
Глей ся, такава опозиция е дар за което и да е управление. И управлението се грижи за имиджа ѝ - сегиз-тогиз арестува циркаджията, за да не го забрави публиката. И дружно се стараят да не бъде допуснат до избори (той с циркаджилъци, те с дела), за да не се види колко му е подкрепата и да трябва да си търсят друга такава "истинска" опозиция.

ПП - Истинска опозиция би бил човек с управленски качества и опит, и реалистична по-добра програма за благото на държавата и народа ѝ.
25 Декември 2017 12:00
Ако др. Грудинин си оформи подходящо мустака, много приличен даже кандидат си става.
25 Декември 2017 12:02
Тоз Жужо не се спря, ей. Ми то не остана нищо неконтролирано от него...
Сал един Сгугню се бори сам на фронта с вселенската олигархия.
А, и една тъмна пик... с фалцет от операта.
25 Декември 2017 12:04
Грудинин, на бългърски Гъдю е най мъжественото име, за разлика от Путин.
На български. Но не и на руски. Поради което шутките с фамилия на Путин са нелепи.
25 Декември 2017 12:04
ЧК "rule"....


ЧК rules....
25 Декември 2017 12:12
НАВСЯКЪДЕ АГЕНТИ !!!
Приятели БДЕТЕ !
Особенно тия дето ОБИЧАТ Русия .
25 Декември 2017 12:15
Путин няма не опозиция , а реален съперник . То и да има опозиция , от известните- никой като държавник не може стигне нивото му. Все пак да управляваш Русия не е шега работа .
Крайната лявата опозиция е в тюрмата или току що излязла от нея / Сергей Удалцов / , а либералната- хокат се едни други . Не без помощ от извлеклите поуки от 2012 г управляващи.
Преди ден- два Илья Яшин - кожда шеф на муниципалното събрание в Москва ,събра едва 500 човека пред паметника на Лермонтов под надслов "Ден на свободните избори" . Полицията го предупреди да не политизира и той се прибра дома пред слисаните участници .
Навални е на кантар за регистрация от ЦИК . Има повдигнати две обвинения - законът не позволява . Но всичко е въпрос на решение на управляващите : ако го допуснат- дават му по закон достъп до федералните медии и ще включи Димонката . Ако не - позовават се на закона .
"Россия за МКАдом е друга" и Навални няма да събере съществена подкрепа в една президентска кампания .
25 Декември 2017 12:18
Кандидатът на комунистите Грудинин бил тайно оръжие на Путин
За това ли СИГА ни занимава трети ден с него?
25 Декември 2017 12:29
Това, че е реална, истинска опозиция

нито е реална, нито е истинска. за да е реална, би трябвало привържениците му да са поне 2/3 от тези на михал иванич. а за да е истинска, би трябвало да предложи нещо, което да бъде припознато от избирателите. а той нито има капацитета да го направи, нито това е целта му. само с "димон е корумпиран" не става. не и в русия вече.
седнете си, сгуги. слаб, две.
25 Декември 2017 12:31
Навални е на кантар за регистрация от ЦИК . Има повдигнати две обвинения - законът не позволява .

Има условна присъда, влязла в сила. Това, че е условна, не я прави неприсъда. Затова регистрация няма да има, въпреки че Нахални тълкува закона, че условната присъда не била присъда. Ама няма как да не получи шут отзаде. Освен ако не го опростят за Нова година, за да прави джурджина и да се поолее още малко. Но да се смята, че неуравновесени типове, като Нахални, могат да бъдат нещо друго, освен карикатура на държавник, е преднамерено несериозно. Ако мине, демек...
25 Декември 2017 12:44
Абе, чудни неща взеха да се случват... Надеждата на приятелите на демокрацията за свалянето на Путин да се възлага на един комунист. Побърка се светът...
25 Декември 2017 12:46
Новина, като за Коледа.

РПЦ :

Отркиваме по три нови църкви на ден ! От 1991 сме построили 30 000. С това темпо след около 25-30 години ще достигнем норматива от 1917г !



"По три храма в день": через 30 лет количество церквей в России удвоится

МОСКВА, 25 дек – РИА Новости. Согласно статистике, в Русской православной церкви открывается по три храма в день, и если строительство продолжится теми же темпами, то через 25-30 лет количество церквей в России удвоится, достигнув дореволюционного уровня, заявил председатель Синодального отдела внешних церковных связей митрополит Волоколамский Иларион.

За эти неполные 30 лет мы построили свыше 30 тысяч храмов, то есть на протяжении всего этого периода мы строили или восстанавливали из руин по тысяче храмов в год, или по три храма в день- сказал митрополит Иларион в эфире программы "Церковь и мир" на телеканале "Россия 24".

По его словам, эта статистика беспрецедентна. "У нас сейчас количество храмов подходит к 40 тысячам. При такой скорости через 30 лет у нас будет 70 или 80 тысяч храмов. Количество монастырей сейчас уже более 900, а до революции их было около полутора тысяч — значит, мы уже перешли серединный рубеж. Но мы строим храмы и создаем монастыри не для того, чтобы нагнать какие-то цифры, и не для того, чтобы создать впечатляющую статистику, а потому что это требуется людям", — подчеркнул иерарх.


https://ria.ru/religion/20171225/1511652528.html




25 Декември 2017 12:46
Основният ви проблем, драги колеги, е че разчитате на 80-те процента и такива са ви "обясненията" на историческите факти - само безсмислен коментар с опит за омаложаване и подигравка, без да се замислите, защо се прави едно или друго действие. Обясняваше ви се и през 2008, какво ще последва от това, че "не сте уникални", казваше ви се през 2013, че няма да има "газова атака" и няма да разпоряг шалварите на Асад, но не. Вие бяхте винаги правите и никога не се вслушвахте в това, което ви се говори. След това сте изненадани. Ми такива ще си остане, ако не се промените.
Тактиката ви не е наред. А и смятате, че всяка глупост, която изръсите, ако се харесва на господаря ви, е в негова полза. Е, това е другият голям дефект на конструкцията ви.
25 Декември 2017 12:54
Е, това е другият голям дефект на конструкцията ви.
Толкова по-добре
25 Декември 2017 13:00
Да, aldycrown , прав си .
5 год за "Кировлес" и 500 хил рубли штраф.
Мисля , че и нея обжалва . В ЕСПЧ спечели 7 дела и обезщетения от 56 хил евра .
Куриозното е , че според лидерът на "Ляв фронт" , Сергей Удалцов , либерални политици получават някакви присъди , но са на свобода , а левите излежават реално своите в тюрмата .
Май не е напълно прав, има изключение .Ексминистър Улюкаев вече отбива своя срок в тюрма , в която не се оплаква от условията .
Ама, тя там е друга работата и ще има най-вероятно УДО след изборите .
25 Декември 2017 13:02
Истинската опозиция е Грудинин. Затова са и опитите да се представи, като кремълска креатура. Груденен не само казва, че Путин не става и чеп за зеле, но предлага и решения. Средната работна заплата в колхозът му е два пъти по-висока от средната московска заплата. Значи може и по друг начин.
25 Декември 2017 13:10
ПП - Истинска опозиция би бил човек с управленски качества и опит, и реалистична по-добра програма за благото на държавата и народа ѝ.


Че отде да го добие тоз управленски опит, коги Путен се е залостил у властта и не пуща кокала веке толкоз годин?
Не се ли нахраниха тез около него бре, не се ли нагушиха най-сетне?!
25 Декември 2017 13:10
Груденен не само казва, че Путин не става и чеп за зеле
Общо взето натам отиват работите. Не може ОЛП да е 11%, от преди няколко дена 7.5%, и да търсиш развитие. Къв е тоя бизнес, дето ще ти изкара норма на печалбата, която да покрие лихвите по кредитите + лихвите по корупцията?
Но има още работа по вертикалите на властта.
25 Декември 2017 13:18
Интересно интервю на Грудинин в ефира на радио КП, 22 .12.2017 :
" У нас, говорят, самая богатая страна мира, но почему-то огромное количество бедных. 22 миллиона!Появилось огромное количество нищих. Мы за 25 лет построили классовое общество, где деньги сосредоточились в карманах узкой группы лиц.
А вот свежие данные Росстата - промышленное производство упало на 3,6%.
А банки за 11 месяцев показали прибыль в 870 миллиардов рублей. Откуда прибыль? С января по октябрь 29% наших граждан взяли кредиты на 4,8 триллиона рублей. И эти кредиты взяли небогатые люди, которые погашают их из своих маленьких зарплат и пенсий… То есть людей загнали в долговую яму к банкирам, которые показывают сумасшедшие прибыли, а производство, работающее на население, оказалось без денег. Такая экономическая система не может быть устойчивой, она должна взорваться, рухнуть. Так или иначе."
25 Декември 2017 13:21
Сгугню 25 Дек 2017 11:3
6 Главният опозиционер

и какво му е главното на този?
Това, че е реална, истинска опозиция на Путин, за разлика от Жириновски и Зюганов, които са едни мажоретки в театъра на фалшивата демокрация в путинска Русия.
Сгугни , тука без никакъв бъзик те подкрепям..
4 ноября в Москве и других регионах России пройдет очередная акция националистов под названием "Русский марш". В этом году в его оргкомитет вошел известный блогер ...Алексей Навальный, что вызвало шквал критики со стороны его сторонников среди либералов. "Лента.ру" выяснила у Навального, зачем он идет на "Русский марш" и почему не хочет кормить Кавказ.... ...
"Лента.ру": Алексей, зачем ты идешь на "Русский марш"? ...
Алексей Навальный: Я иду на "Русский марш" уже четвертый раз...

Ага, вот у тебя был такой старый ролик движения "Народ", я иногда его пересматриваю, чтобы не расслабляться...

"Стань националистом" или про оружие?
Лозунг «Хватит кормить Кавказ» — один из самых противоречивых тезисов Навального. Националист Константин Крылов, вместе с Навальным участвовавший в кампании «Хватит кормить Кавказ»
.Навалний , момчето, освен всичко друго си е и осъзнато националистче .. ако той вземе властта (което бая го не вярвам) Западът пак ще се побара .. както стана и за Путин ..

Иначе какво мисля (с риск да ви разочаровам - цялата руска група на форума ) в Русия в скоро време НЕ СЕ ОЧЕРТАВА ЗАВОЙ на ляво!
Ни към ляво-либерална алтернатива .. ни към комунистическа ляво-радикална алтернативна ..
Ще си ви отвеят десните - ЕР - на изборите, стой та гледай ...


25 Декември 2017 13:25
Мы за 25 лет построили классовое общество, где деньги сосредоточились в карманах узкой группы лиц.
Тва е важното. Останалото е тинтири-минтири. А руснаците, че и ние, построиха такова общество, защото искаха да погребат комунизма. Е имат го. И ние имаме такова.
25 Декември 2017 13:26
Та Навалний , начело на "Народ" се беше съюзил с хора .. дето другояче, освен "фашисти" .. либерасткатко-соросоидната преса не ги величае ..
Ами свиквайте!

Льо Пен ще е , може би след време във Франция .. Навалний - в Русия!
Светът се отърсва от отровната си плесен !

А дали Навалний няма да е руския Орбан? Уж соросоид .. а то - наше момче!
Ами живи сме - ще видим ..
Все пак - вероятността десните да загубят в Русия е малка .. ама ще видим ..
25 Декември 2017 13:30
РПЦ :

Отркиваме по три нови църкви на ден ! От 1991 сме построили 30 000. С това темпо след около 25-30 години ще достигнем норматива от 1917г !


И по този повод, тов. ЗИП:

Задачка на сообразительность

Дано:
-- кол-во храмов РПЦ в 1990 году - 2,5 тыс., в 2017 году - 36,8 тыс.
-- кол-во школ в 1990 году - 69,7 тыс., а в 2017 году - 41,8 тыс.

Найти:
Когда в России число храмов превысит число школ.


Как ще коментирате тая тенденция, тов. ЗИП?
25 Декември 2017 13:36
Su38
25 Декември 2017 12:46

Именно!
Средната работна заплата в колхозът му е два пъти по-висока от средната московска заплата.

Това добре. За колхоза, както и за друга подобна структура.
Човекът явно е грамотен и знае.
Обаче ... става въпрос не за колхоз!
Омръзна ми да слушам приказки, а и да гледам на живо подобни "аналогии" - щом може да управлява кола, значи става и за капитан на кораб...
Ами не може. Цял живот гледам парашутисти ("наши" момчета и момичета) и през соца и сегашните калинки и деляндобревци всякакви, как се излагат всеобхватно, обаче имат самочувствието, че са дялани камъни и стават за всичко!
Стават за... Сещам се за чепа за зеле само...
За управление на държава се изисква значително повече. Опит, освен таланта, акъла и насочеността на съществото ти към точно тази работа, която си избрал.
Какво по-силно и уникално доказателство за това, от нашия случай.
Една нищо и никаква държавица и виждате положението на нашето недоразумение в жалките си опити да управленства.
Какво остава за колосът Русия, с цялата ѝ икономическа мощ, кинетична и потенциална, както и военната такава!
Само с колхоз...
Извинете...
25 Декември 2017 14:02
Е , Bradatko, то и Путин е бил в началото само обикновен опер , и то от териториалния отдел по Ленинградскому округу / профитата в разузнаването викат на такъв отдел "селското разузнаване" / . После , помощник на Собчак.
Завъртят ли те по стълбицата - придобиваш опит. Както и става постепенно с него.
Въпросът е кой ще ти подаде ръка за стълбицата . В неговия случай Чубайс , Кудрин - отявлени либерасти , от които още не може се отърва.
И му тежат като воденичен камък.

25 Декември 2017 14:03
. Омръзна ми да слушам приказки, а и да гледам на живо подобни "аналогии" - щом може да управлява кола, значи става и за капитан на кораб...
Ами не може.

Не се знае. Едни от най-добрите лидери в историята не са били школувани никъде. Това не се учи.
И обратно- издънки на потомствена политическа школа са се оказвали грандиозен провал.
25 Декември 2017 14:08
Това, че е реална, истинска опозиция на Путин


За реална, истинска опозиция може да се говори, когато въпросният събере поне 5% подкрепа. С мижавите си 3% по-доре да се преориентира към друго поприще. Политиката не е за суетни клоуни.
25 Декември 2017 14:11
.За реална, истинска опозиция може да се говори, когато въпросният събере поне 5% подкрепа.

Ся....всички сме пределно наясно, че в огромна степен подкрепата зависи от това, в чия полза работи медийната машина.
Или :
Който плаща, поръчва музиката.
Що да се правим на "улави", и да отричаме очевидното?
25 Декември 2017 14:12
Недейте се прави на улави. Просто е смешно да се говори, че Навални бил истинска опозиция. Зад него стои чичо Сорос, САЩ и роднините му. Гомяма опозиция.
25 Декември 2017 14:15
.Недейте се прави на улави. Просто е смешно да се говори, че Навални бил истинска опозиция

Имах предвид Грудинин, а не Навални, но и за него нищо не може да се каже предварително. Начинът винаги е бил един:
Да се види даден човек в действие. Ако му се даде възможност. Или той сам си я осигури.
25 Декември 2017 14:19
IRONSIDE,
/:/
е най мъжественото име, за разлика от Путин

...................................................................................
Че по-мъжествено нещо от PUT IN/пут ин/ имали, бре?!
Я питай някой с "майчин език" английски или преводач- да те светнат!
25 Декември 2017 14:27
Абе, не е ясно дали Навални не е многотъкачник .
Освен кинтите от Запад , които позапецнаха , една от кулите май му подхвърля материали срещу другата .
Комай и затуй ту го вкарат в автозака, па го пуснат , ту го осъдят условно , ту го регистрират или не . И все на свобода .
А сума националисти и леви търкат наровете .
Изчерпан е .
Националисти, монархисти/ силен възход напоследък / и леви - те могат да родят някаква опозиция.
Ама, и там орел, рак и щука .
Без ЧК , пак няма да мине след Путин.
25 Декември 2017 14:28
Горе ставаше дума за Навални. За Грудинин нищо не знам, но ако е тайното оръжие на Путин, как "Московский комсомолец" е прозрял истината? Пак ли записи и сателитни снимки, като с малайзийския Боинг?
25 Декември 2017 14:43
Властта - това е прерогатив на една малка, но свръхоргнизирана група с ясни цели и воля за тяхното постигане !

Засега това е ЧК.

Не виждам друга група в Русия, която може да се опълчи на ЧК.

За да вземеш властта в Русия трябва да си готов да си жертваш живота и този на десетки хиляди твои съмишленици...

В Руската Империя никога не е имало и засега не може да има "мирно предаване на власт" от една група на друга група, която има коренно противоположни политически възгледи.

Ако Нахални иска властта ще трябва да се изправи срещу генерал Золотов и неговите 340 000 бойци от "Националната Гвардия" да кажем...



https://www.youtube.com/watch?v=HtPQHbV1ZIs
https://www.youtube.com/watch?v=6SaQrBnoooE




p.s: Koлко бойци и с каква подготовка има Нахални ?

25 Декември 2017 14:45
зип-е, днеска си решил да ни веселиш май?!?
25 Декември 2017 14:58
Путин е обречен !
Скоро Новый Год !
Глад в Москва.
В Питер хляба свърши.
Няма водка няма селедка .
Четете какво пишем обичашите Пушкин и Русия !
25 Декември 2017 15:13
ЗИП 25 Декември 2017 14:43

Седни. 5 + . По тяхната система.
Мислех , че ще ни кьоснеш пак по някой имперски Калибър или Солнцепек , но това , дето си го изписал , наистина май е реалността в днешна Русия .
Олигархичният и компрадорски руски елит не му разрешава да се оттегли , ама масите - нищие долу , вече не издържат .
Офисният планктон и норковите шуби ще изберат от двете злини по-малката - Путин.
Класика в руската история.
Затуй 70/70 е програма макс.
25 Декември 2017 15:38
Сега се зачетох и ми настръхнаха косите.

Путин директно или индиректно ръководи една дузина военизирани организации с обща численост около 3-3,5 милиона бойци.

1. Армия - 1,2 милиона

2. МВД - 900 хиляди

3. Национална гвардия - 340 хиляди

4. ФСБ - 200 хиляди

5. СВР - 13 000

6. МЧС- 280 000

7. Следствен комитет - 35 000

8. Прокуратура - 50 000

9. Федерална служба за изпълнение на наказание - 230 000

10. Федерална служба на съдебните пристави - 74 000

11. Главно управление за "специални програми" - неизвестно

12.Государственная фельдъегерская служба - 4000

13.Федеральная таможенная служба - 73 000

14. ФСО



Нема лабаво. Направо си е Songun light




25 Декември 2017 15:41
Този директор на совхоз става на работа. За съжаление в Русия имат "big f$$king problem" и не са го издигнали досега за министър, за да добие опит на друго равнище. Не се грижат за кадрите си. Способните.
Само в колонии бракоразводни адвокати скачат на ниво президент. Е, и доктори по философия...
Тази работа с ЧК накрая ще изпуши. Не е устойчива системата в която ножицата на доходите се разтваря до невъзможност. Това каква гвардия има зад Путин не е сериозно. Зад СССР имаше вътрешни войски, ядрени ракети и КГБ и ГРУ и се разпадна като на шега. Бяха достатъчни няколцина учили в Columbia University (и завербувани от ЦРУ), като Яковлев и Калугин и един ставрополски комбайнер и това беше...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД