:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Белград се възмути от изкуствена елха за 83 000 евро

 
Снимка: в. "Фигаро"

Изкуствена елха за 83 000 евро в центъра на Белград възмути гражданите и принуди кмета да отмени контракта с фирмата доставчик, съобщи сръбският сайт „Пищялка“ (Pistaljka.rs). Високата 18 метра елха, украсена с 200 червени топки, бе поставена на главната търговска улица „Княз Михаил“ три дни преди подписването на контракта, разкри електронното издание, което първо установи цената на сделката.
„Белград има една от най-скъпите новогодишни елхи в света, за която гражданите са платили 83 000 евро. 20-метровата естествена елха пред центъра „Рокфелер“ в Ню Йорк струва 25 000 долара без украсата. Белградската е по-скъпа и от най-скъпата елха в света, поставена в луксозния хотел „Emirates Palace“ (Дворец на Емирствата). Без диамантите и златото по нея, които вдигат цената й на 11 млн. долара, самата елха струва 10 000 долара.“
Сръбската фирма, продала елхата, се съгласи с анулирането на сделката и за да потуши скандала, остави безплатно изкуственото дърво с украсата му да радва столичани по празниците. Те обаче иронизират кметството, чиято консервативна управа е близка до президента Александър Вучич. Догодина ще има местни избори и Никола Йованович от опозиционната дясна Народна партия, каза, че новогодишната елха е „само върхът на айсберга“ на злоупотребите на управляващото мнозинство в кметството.
Прокуратурата започна разследване на сделката.
9
2270
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
23 Декември 2017 17:20
Балкани, Sir !
23 Декември 2017 17:29
пътят към демокрацията е осеят със скъпи неща .... сега му е времето за елхи
23 Декември 2017 17:42
Братята Србе имат много още да се учат, как най-ефективно се прахосват (крадат) държавни пари. Да гледат от нас и да се учат! А бат' Бойко, като бъдещ премиер на целокупните човечества (е, поне в идните 6 месеца) да им организира едно-две семинарчета по темата! Съседи сме все пак, трябва да им помагаме!
23 Декември 2017 20:01
aver4e 23 Декември 2017 17:20
Балкани, Sir !
Неистина, сър Аверче.
Корупцията е в заложена в системата на частническото общество. Дори има т.н. Закон за лобирането, което узаконява беззаконието корупция. Ние сме далеч по съвестни и за нас това са шуробаджанашки, а не лобисти дейности. Корупцията на Запад е маскирана като лобиране и прочие таквиз фокуси. Западната корупция е мяра в отношенията -- тя е повсеместна и естествено Западно състояние. Та, ценностната система на Запад е доста извратена, далеч по нисша от нашата. Въобще, наблюдавайте западните дела и все повече ще се убеждавате, че там живеят нисши същества, а в Източна Европа, в т.ч. и на Балканите хората са по висши. Висшите хора са с повече здрав разум и чисти дела.
Западна Европа се е превърнала в интернационална кочина, без лице и обозначимост, пълна с всевъзможни религии, раси, слободия и либерална анархия. И всичкия тоя буламач е наричан с гръцката, нищонезначеща дума на отечествените европейски езици -- " демокрация " . Не се нарича << народовластие >>, тъй катонародовластието няма нищо общо с интернационалната кочина на Запад, но чуждото понятие е удобно, като означаващо в умовете на хората нещо като "таковата" .И с това "таковата / демокрация" оправдават всички мерзости, а невежествата отварят всяка врата с вълшебната думичка "демокрация"
23 Декември 2017 23:43
Гладиаторе,

Хареса ми как размаха меча!
23 Декември 2017 23:51
ГЛАДИАТОР,
/:/
23 Дек 2017 20:01

...................................................................................

Ама, пък, Демокрация Е, БЕ!
23 Декември 2017 23:52
Важното е че фирмата за пласмасови елхи е на НАШИ ХОРА ДЕМОКРАТИ !
24 Декември 2017 08:27
Белград се възмути от изкуствена елха за 83 000 евро

Усмихнатото лице на мафията от самоковските села не е самотна в грабежа...
24 Декември 2017 08:53
20-метровата естествена елха пред центъра „Рокфелер“ в Ню Йорк струва 25 000 долара без украсата

Глупости. Тя винаги е дарение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД