:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Защо винаги трябва да разсъждаваме в негативен сценарий, чуди се вицепремиерът
Западни издания поместват коментари за България и европредседателството
Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителните застраховки и регистрации
И военният министър се обяви индиректно срещу даването на 100 млн.лв на МВР
СТАТИСТИКИ
Общо 364,769,697
Активни 489
Страници 5,897
За един ден 1,302,066

Кметът на Брезово получи условна присъда

 
Кметът на Брезово Радньо Манолов получи присъда от 1 година условно с изпитателен срок от 3 години, съобщи пловдивският вестник “Марица”. Управникът беше признат за виновен, че в качеството си на местен нотариус е удостоверявал подписи, които не са положени пред него. Решението е на Районния съд в Пловдив. Присъдата подлежи на обжалване, а ако бъде потвърдена, Манолов ще трябва да напусне кметския пост.
Кметът е от БСП и управлява втори мандат общината. Процесът се точи повече от 3 години. Манолов, зам.-кметът от предходния мандат Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и служителката на ДСК Стоянка Стоянова бяха задържани през октомври 2014 г. Те получиха обвинение, че са прехвърляли партиди от различни пенсионни фондове към този на ДСК без знанието на техните притежатели. Според прокуратурата идеята била на Стоянка Стоянова, а тримата общинари са заверявали нотариално подписи, които не са положени пред тях.
Написването на обвинителния акт отне 2 години, но след това съдията го върна на прокуратурата с мотива, че престъпленията не са описани конкретно като място и време на извършване. След коригирането на обвиненията Томов, Малешкова и Стоянова сключиха споразумения с прокуратурата и бяха наказани с пробация. Радньо Манолов обаче отказа да признае вината си.
3
1130
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Декември 2017 11:26
Властта и особено местната краде, без оглед на партийно членство, пол, раса и вероизповедание!
18 Декември 2017 13:41
Тая "далавера" е толкова мижава, че чак ми е жал за такива тъпаци.
Като ще ставате престъпници, действайте с размах бе...тъпанари.
18 Декември 2017 13:50
Уважаема редакция, бихте ли разяснили използваното в заглавието понятие "условна присъда" и къде същото е регламентирано? Като контрапункт бих си позволил твърдението, че присъдата е безусловна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД