×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,293,150
Активни 520
Страници 6,569
За един ден 1,302,066

Южна Корея ще търси сближаване с Китай

 
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин призова за по-близки икономически и политически връзки с Пекин, съобщава Korea Herald, цитиран от "Фокус". Държавният глава пристигна на визита в Китай днес, която ще продължи до края на седмицата. Мун Дже-ин отбеляза добрите отношения в сферата на икономиката, които двете държави имат, като призова за по-нататъшното им развитие.
„През последните 25 години, Китай отчете брилянтен икономически ръст, като Южна Корея и Китай се превърнаха в сигурни икономически партньори“, заяви президентът. И отбеляза, че подобряването на финансовите връзки изисква да бъдат изпълнени някои условия, сред които и подписване на споразумение за свободна търговия между двете страни.
Държавният глава подчерта, че политическите връзки са останали на заден план, като това трябва бъде коригирано, за да може двустранните отношения да "стоят стабилни пред всякакви външнополитически заплахи".
Президентът е придружаван от над 200 представители на южнокорейския бизнес, което говори, че икономиката ще бъде водещата тема на дневния ред по време на четиридневната визита, отбелязва изданието. Очаква се обаче Мун Дже-ин да повдигне и темата за севернокорейската ядрена заплаха, особено след като Пхенян успешно тества междуконтинентална балистична ракета в началото на декември.
6
1105
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
13 Декември 2017 22:55
Колко разговорливи станаха изведнъж южнокорейците. Китай отдавна трябваше да въоръжи Северна Корея с ядрено оръжие. Така нещата на Корейския полуостров си дойдоха на мястото.
13 Декември 2017 23:03
Мъка ......
Лъжа на ЗИП !
НЯМА такова нещо !
13 Декември 2017 23:05
Може Ю Корея да покани КНОА да я защитава от КНДР ?
13 Декември 2017 23:09
Дали южнокорейците започнаха да прозират, че Вашингтонския режим действа на принципа "Разделяй и владей!" и че далеч по-добре за националните интереси на държавата е да се сътрудничи с Китай, а не с подлия и далечен "парньор"? А България по стъпките на Корея за сближаване с Русия кога?
13 Декември 2017 23:18
Струва ми се, че Южна Корея винаги е била готова да търси диалог и сближаване с Китай. Ако не им пречеха САЩ.
Ако се замисли човек, ще стигне до извода, че южнокорейците са двойни каръци - не случиха нито на враг, нито на приятел.
14 Декември 2017 10:22
Foreign Policy: Северна Корея отхвърля преговорите със САЩ заради санкциите, наложени от Доналд Тръмп
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД