:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,763,000
Активни 188
Страници 10,623
За един ден 1,302,066

Комисията за конфискация наложила запори на Прокопиев заради "незаконен закон"

Издетелят на "Капитал": Комисията за конфискация се държи като мутра
 
Причината за искането на запора на средствата на издателя на "Капитал" Иво Прокопиев е сделката за приватизацията на дружеството "Каолин" през 1999-2000 г. Тя се била случила заради "лобисткия закон Лучников" и нямало значение, че върховният съд я намерил за изрядна.

Това се разбра от изявленията на председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев. Той и негови служители дадоха специална пресконференция по темата за наложените обезпечителни мерки върху имуществото на Прокопиев, семейството му и свързани с него фирми.

Оказва се, че от КОНПИ са направили анализ на приватизацията на "Каолин" и са стигнали до извода, че тя е незаконна. Ровенето в сделката е, за да установи произходът на 150 млн. лв., които Прокопиев е получил при продажбата на "Каолин" през 2012-а. По закон КОНПИ не може да се връща повече от 10 години назад. Оказа се също и че за КОНПИ няма значение влязлата в сила оправдателна присъда за приватизацията на "Каолин". Георгиев каза, че върховният съд не се е произнесъл по сделката, а оправдаването било, защото Прокопиев не бил длъжностно лице.

Прокопиев има 3 месеца, за да докаже пред комисията доходите си. Иначе ще бъде внесен иск за конфискация на имущество на стойност над 199 млн. лв.

Георгиев каза още, че за проверката имало теч на информация и сега ДАНС работи по казуса. Той се оплака също от медиен натиск. "Проверяваният се опита да упражни натиск върху независим орган. Не ми е преминавало и през акъла да атакуваме медии", каза Георгиев.

Решението да се искат обезпечителни мерки на имуществото на Прокопиев е взето с 4 на 1 гласа в комисията. С особено мнение е подписала Лилиана Терзиева. Тя е от президенската квота в комисията, посочена е от Росен Плевнелиев, подчерта Георгиев. И обясни защо Терзиева не е сред участниците в пресконференцията - нямало достатъчно място на масата. Той обобщи особеното й мнение - то съвпадало с доводите на проверяваното лице.

От комисията признаха още, че при проверката на Прокопиев са ползвали "снемане на сведения от трети лица", което вече законът за конфискацията допуска. От комисията казаха, че третите лица са няколко, но не казаха кои са, нито какви сведения са дали.

Като индикация, че изтича информация от проверката от КОНПИ определиха заличаване на вписвания в кипърския търговски регистър на 4 дружества, свързани с Прокопиев. Издателят отрече това да е вярно.

Прокопиев също даде пресконференция по темата днес. Той обяви, че КОНПИ се държи като мутра. Съдружникът му Теодор Захов описа случващото се като опит за подчиняване на малкото останали независими от властта медии.

Той призна, че е отнесъл въпроса за поведението на комисията и до премиера Бойко Борисов, но от това не последвало нищо. "Запознах премиера Борисов с целия казус. И той не поиска, или не успя, но нищо не произтече от това, че го запознах с този казус. Това го прави активен или пасивен участник. ГЕРБ е основният виновник за репресията върху медиите", обобщи Прокопиев.

Когато държавата твърди, че една сделка е незаконна, тоест нищожна, завежда дело за това, връща платени пари и се сдобива обратно с акциите си, разясни адвокат Георги Атанасов. Ако не, КОНПИ трябва да понесе отговорност за твърденията си за незаконност, които не може да докаже, заяви той.

Още по темата:
Комисията за конфискация притисна издателя на "Капитал" със запори за 199 млн. лв.
45
3231
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
45
 Видими 
12 Декември 2017 15:09
Хайде пак към Сингапур!
12 Декември 2017 15:09
Този изгоря...
12 Декември 2017 15:16
Ще изгори, ако от амбасадата не постъпи команда за махане на запора в следващите няколко дни или седмици.
12 Декември 2017 15:17
Че амбасадата не е ли в конфликт със Сорос?
12 Декември 2017 15:22
Сорос не е всесилен, и той както амбасадата получава заповеди и нареждания за изпълнение.
12 Декември 2017 15:23
"Да, България" ще инициира извънпарламентарна анкетна комисия "Контрабандтабак"

Ганий 07 Декември 2017 21:18
Ще има ли анкетна комисия за "Каолин"!?
12 Декември 2017 15:24
Сорос не е всесилен,


Ама е в лоши отношения с Тръмп
12 Декември 2017 15:25
Ох, мамини гугутки, как са се разработили...Де да влагаха и толкова в жар в проверката на Мамин Прасчо
12 Декември 2017 15:28
Де да влагаха и толкова в жар в проверката на Мамин Прасчо

Нищо не пречи да се надяваме и на него да му дойде времето, и то по скоро. Още повече ако и ние напрвим нещо то да се приближи.
12 Декември 2017 15:31
Хич не ми е мил Прокопи, ама гербербух пак се овъртолиха! Проверявали произхода на 150-те милки, които той бил ПОЛУЧИЛ през 2012 за "Каолин", па взели, че запорирали негово имущество...
1999-2000-та Прокопи и Филипчо го играеха икономически "съветници" на Пешо, ама да са проверявали Прокопи като "длъжностно лице", айде ниц!
Сетили се да се побарат при изтекла давност... Пак ще плащаме всички и няма да е малко.
12 Декември 2017 15:32
Мдааааааааааааа............
Ако си спомняте, а вие помните, когато в деня на клетвата на Тръмп в нашта преса се обнародва позива на Сорос "Тръмп - диктатор!" , споменах, че за мен няма да е изненада, ако след известно време настанат някакви промени в собствеността на някои СМИ...

Щото се обозначи едно яростно противопоставяне между официалната власт в САЩ (Тръмп) и Американското Дисидентско Движение (АДД) и неговите общствено представени главатари - Сорос, Обама и Хилъри.

Което пък предполага, че Амбасадата (т.е. Тръмп), както си е редно, си е отразила появата на Позива на Сорос, съответно Амбасадата (поне докато Тръмп е начело в САЩ) едва ли ще си дава труда да защитава нашите подизпълнители на волята на АДД.

Даже би могло да се предполага, че Амбасадата ще е неутрална до степен на подкрепа на някакви гонения, които официалната Българска власт би предприела срещу нашенските представители на АДД.
12 Декември 2017 15:35
Ама е в лоши отношения с Тръмп

Тръмп отдавна клекна на ония с дето обещаваше да се бори и сега е само една послушна марионетка, при това със собствени налудничави "идеи".
12 Декември 2017 15:42
Ми да ги почват тогава всички приватизационни сделки по приватизацията чрез РМД! Те са реализирани по една и съща схема - 10% плащане в брой от обявената стойност на предприятието, а останаите 90% със зункове, компенсаторни бонове и прочее хартийки без никаква стойност. Що само Прокопиев изгърмя?
12 Декември 2017 15:43

Дали сега Прокофиев не съжалява, че съгрантаджиите му ДаБъли се литнаха по ... каквото там си се литнаха (светиня му Христо да каже) и провалиха оная коалиция с лошите, изтъркани и крайни десебари, която обаче щеше да влезе?
Дали щеше да се случи това, ако разпределението в парламента беше друго?

Можем само да гадаем, разбира се.

Прокофиев може да е всякакъв, но случващото се корпулентно безумие е като извадено от стар милиционерски виц.

12 Декември 2017 15:48
Така е Форца, иначе излиза, че за едни сватба, за други брадва.
12 Декември 2017 15:49
Разправях аз на едни юнаци, че частната им собственост е "свещена и неприкосновена" само докато Началниците не решат друго...

12 Декември 2017 15:52

Нищо не пречи да се надяваме и на него да му дойде времето, и то по скоро.


12 Декември 2017 16:02
Прокофиев може да е всякакъв, но случващото се корпулентно безумие е като извадено от стар милиционерски виц.

Ами, то и от БСП защитиха г-жа Импексова за приватизация чрез РМД. Значи за наште може иначе всички са против раздържавяването чрез Разбойническо Ментърджийските Дружества, нали!
И както вече стана ясно и при двата случая, пак Баце и компания са виновни.
12 Декември 2017 16:03
Много се забавлявам да слушам смешния плач на неколцина тука, които се тюхкат, че само Прокопито било наведено, пък другите мошеници - не.
Аланкоолу:
1. Няма начин всички мошеници да бъдат бастисани, нещо повече, бастисва се винаги само малък процент от мошениците.
2. Почти никога бастисването не е принципно и законосъобразно, напротив, почти винаги бастисването на даден мошеник е резултат от равновесия или неравновесия между отборите на управляващи и мошеници (които често са едно и също).
3. Бастисването на всеки мошеник е повод за радост и веселие, а не за вопли, скрежет зомбом и пълнене на лакримариуми.
12 Декември 2017 16:06
Бре, мааа му стара! Ма верно се сменил караулът в ... Държавния департамент.

Хубаво правя аз, че си гледам "Централа Берлин II". Ще взема и записки да си водя.
12 Декември 2017 16:09
Гледах пресконференцията на КОНПИ с нейните екскперти, които обясняваха защо приватизацията на ""Каолин" била незаконна. Именно заради съотношението 10%-90% плащане в брой и плащане с хартийки; защото работниците не били информирани, че имат право на безплатни акции, за да не отива мажоритарния дял в ръцете на главния приватизатор /че то никои работници в никоя приватизационна сделка чрез РМД не са били уведомявани за това/ и защото братът на Пркопиев бил назначен един месец преди приватизацията в "Каолин". Ей за това била незаконна. Да ама не. Точно такъв беше законът тогава /за назначени роднини не знам какво казва законът/. Агенцията по приватизацията била питана дали има нарушения, пък тя отговорилла/правилно/, че няма. Тя обаче винаги така отговаряла, натърти КОНПИ. Съвпадение с "Техноимпекс" каза Ива Николова, която присъстваше там и задаваше въпроси. На което КОНПИ отвърна, че е разгледала случая с "Каолин", само защото до тях бил подаден сигнал. Ако имало и други сигнали, и други приватизации щяли да разгледат.

Такива ми ти работи.
12 Декември 2017 16:15
"Незаконен закон"... Мале, мале, малеее! Гении!
Щом е така - да отива младата герберска надежда нощес и да баданароса Дебелата Берта до кино "Влайкова" (ако РаданКъ не е застанал на пост да я пази).
12 Декември 2017 16:18
За "Каолин" калните борби бяха жестоки. Като единствен производител на гипс на Балканите, беше събрал все отбор кандидати да го цунат. Не че сега са по-малко...
12 Декември 2017 16:21
Туй от януари - т.г.
---------
Със задоволство достигащо до гордост установявам, че за разлика от вас разни мастити автори следят Мойте Размисли на Глас, които редакцията на "Дневник" и лично г-н Прокопиев свеждат до Българската аудитория

От митично чудовище до беззъб демагог - медиите все още не разбират Тръмп

...
В същото време медиите започнаха да го демонизират предварително, отбелязва писателят Лий Сийгъл – автор на шест книги и публикуван в The Nation, The New Yorker, The Wall Street Journal Slate и др.
....

Според Сийгъл провалът на медиите да предвидят възхода на Тръмп ги кара да свръхкомпенсират, приписвайки му митични способности и окултни сили.
"Това го превръща в авторитарно чудовище, когато по всичко изглежда, че той е просто беззъб демагог, манипулиран от дясното."


http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/16/2899583_ot_mitichno_chudovishte_do_bezzub_demagog_-_mediite/

Извод: Ганий - Творец на Международни Опорни Точки...
Мдаааааааа..........
12 Декември 2017 16:22
Мноого отдавна е ясно, че грабежът чрез РМД е законен. Искането за отпадане на давността не означава, че ще се развалят приватизационни сделки. Това просто няма как да стане и е безсмислено. Идеята е да се потърси отговорност на длъжностни лица отговорни за грабежа. Примерно, как така министър, тогава, В. Василев подписва само за месец три анекса с Нинова, ощетяващи държавата? Или както каза , ако не се лъжа Цацаров, дяволът е в детайлите.
12 Декември 2017 16:23
Пак от януари т.г. (дето Мадонннннннннннннна губила пари зариди Тръмп!)
-----

Мързи ме да търся дали пренесох едно мое фундаментално съобщение за евентуалните сценарии - и по-точно за "националната сигурност".
Ще скицирам!
В един момент Тръмп, т.е. властта, ще каже - демокрация, демокрация, свобода на словото, но си има държава, национални интереси и денонощното храчене по президента си е посегателство срещу националната сигурност и подравяне и злепоставяне на властта в центъра и по места - със съответните последици за това посегателство...

----------
В този смисъл и наште олигарси, които денонощно плюят Тръмп, си играят с политическия огън и няма да се изненадам след време да изпаднат в позицията на Материалното Момиче - т.е. заради едни пари да загубят мнооооооооооого повече пари...
12 Декември 2017 16:26
Бре, мааа му стара! Ма верно се сменил караулът в ... Държавния департамент.
Фирмин, това е едва началото.

Международната олигархия и нейните представители по места тепърва ще се сблъскват с подобни "проблеми"...

12 Декември 2017 16:26
Force
12 Декември 2017 15:25


То, така научаваш истината, когато олигарсите почнат да се ритат през медиите си. Мамин Прасчо е същия като Прокопи... приватизацията на Каолин е престъпление срещу държавата... както Булгартабак и КТБ.

Капиш, "защитнико"
12 Декември 2017 16:28
И обясни защо Терзиева не е сред участниците в пресконференцията - нямало достатъчно място на масата.

Наглостта и безочието нямат граници.
12 Декември 2017 16:36
Да обобщим дискусията...
Има доста голяма вероятност ИП да се изниже кат мокра връв - нагледали сме се на такива изпълнения.

От друга страна, вкл. с участието на силите, подкрепяни от ИП и подкрепящи ИП, сме ставали свидетели за устремна атака и попиляване състоянието (икономическо, политическо) на противници - пр. КТБ, Гриша Ганчев, Гергов (политическо бламиране), Пеевски -демонизиране.

12 Декември 2017 16:51
Firmin

Хубаво правя аз, че си гледам "Централа Берлин II". Ще взема и записки да си водя.

Таз' централа не я знам, но, виж, "Хотел Берлин" го гледаме всички.
В реално време.

И всеки сезон е предпоследен, поне засега.

12 Декември 2017 16:58
Таз' централа не я знам


А трябва.

https://hbogo.bg/serial/tsentrala-berlin/sezon-2

12 Декември 2017 17:04
чеелю, иначе активен, сега мълчи
12 Декември 2017 17:06
Има ли кой да заплаче за Прокопи?
Впрочем бащата на нероденото дете на Деси Банова кво ли чувствУВа в момента?
12 Декември 2017 17:10
чеелю, иначе активен, сега мълчи


Чеелю ти СЕГА е щастлиФт и ... влюбен. Има си чеелювица. Радвайте му се и не го закачайте. Мъж на средна възраст с млада жена си има ... задължения
12 Декември 2017 17:14
Борисов: Кръгът "Капитал" ми предложи 5-6 министри за първото правителство

https://www.youtube.com/watch?v=TjQpg8vT488

-------
Тук ББ бая послъгва!
Всъщност кадровикът е Глобална България - с произтичащите последици...

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2002/11/16/218463_globalna_bulgariia_-_sdrujenie_za_cennostite/
12 Декември 2017 18:22
неска далече от драгалевци. там черното макиавели гърми и трещи .
12 Декември 2017 18:35
Комисията за конфискация наложила запори на Прокопиев заради "незаконен закон"

whoever 12 Дек 2017 18:22
неска далече от драгалевци. там черното макиавели гърми и трещи

По едно време ИЙК изпадна в немилост...
И такива неща ставата - имаше времена, когато ИЙК бе пряк началник на ИП, съответно ИП бе пряк подчинен на ИЙК.

Когато Суверенът нарита политически ИЙК - Кръжецът Капитал и дружките му охладняха към ИЙК (както сега са хладни към РадКън), но му предоставяха трибуна.

Обаче!!! когато наште олигарси-отродители катурнаха КТБ - внезапно ИЙК се втурна да я защитава - дали поради лична корист, дали поради принципни съображения, не мога точно да отсъдя, но тогаз Кръжецът Капитал и дружките му охрачиха ИЙК така, както не са храчили Тръмп и Путин.

Известно време ИЙК бе изфърлен от страниците и екраните на Кръжеца Капитал и дружките му (т.е. 99.99% от СМИ) - едната Лаборатория му остана.

Наблюдаваме в последно време как Кръжецът Капитал и дружките му отново проявяват известна благосклонност към ИЙК, което е изгодно за техните интереси, явно ИЙК е клекнал пред новите наместници на Сатанистите.
12 Декември 2017 18:53
Тцъ... Идва времето на Децата... "Прозорецът" за тупански пладнешки грабеж се затваря. След цялото гушене някои решиха да се "легитимират" ... Онези, дето ги охраняваха, понеже палачинката се обърна, си рекоха "Абе ние не можем ли да повторим плебса?"
Няма как - нито краниумите, нито слугинското "мислене". Но няма лошо - разбъркват "тортата" с клечка... А как пахньет, как пахньет! Chanel 5!
12 Декември 2017 18:58
Една мисъл ме тормози. До десетина години Прокопиев, личност дълбоко мени несимпатична, да не река - отвратителна, ще одруса България с яка присъда в Страсбург.

Не искам да съм лош пророк, но...
12 Декември 2017 19:06
Bacho Кольо 12 Дек 2017 18:58
Една мисъл ме тормози. До десетина години Прокопиев, личност дълбоко мени несимпатична, да не река - отвратителна, ще одруса България с яка присъда в Страсбург.Не искам да съм лош пророк, но...

Присъединявам се...
Сещам се за: Христо Иванов - Йонко Грозев (без нито една секунда стаж като съдия) - съд Страсбург... А там всички са такива...

А и като се сетя пък за Лозан Панов - хептен ми прилошава правно...

Мноооооого пъти съм писал за щенията на наште олигарси-отродители - завладели са КС и ВКС, още им се изплъзват Прокуратурата и ВАС, затуй бясната пропаганда срещу тях...
12 Декември 2017 19:09
След цяла седмица мълчание във форума сър Джон се обади точно под тази тема.
12 Декември 2017 20:39
Гергиев
Прокофиев

https://youtu.be/_JME3Vq5AWg
12 Декември 2017 22:50
whoever12 Декември 2017 17:04
чеелю, иначе активен, сега мълчи

Активен, активен...колко да е активен. В тяхната общност май по-скоро минава за "пасивен". Деси Банова е по-скоро маскировка
13 Декември 2017 04:51
Демокрацията също е ДИКТАТУРА- Диктатура на Закона!
Всъщност, Диктатура ЧРЕЗ Закона! И е Диктатура на този, който стои зад Закона, вносителите му и гласувалите го и ги държи в ръцете си!!!
КАЗАХ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД