×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Килимите били изтъркани, а декорът - съветски, оплакват се световните шампиони
Държавният ресурс за хора с увреждания не е малък, каза зам.-министърът на въпрос не й ли е неудобно за билета от 8300 лв.
Отношенията са като с руските подводници в Швеция: всички знаят, че тях ги има, но никой не ги е виждал, казва Захарова
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,376,294
Активни 1,583
Страници 89,713
За един ден 1,302,066

Прокурори към Бюрото за СРС: Проявявате излишно любопитство

Твърденията за произвол в подслушването могат да бъдат доказани с документи, обясниха от контролния орган
Твърденията на председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) Бойко Рашков за злоупотреби при тайните методи на разследване могат да бъдат доказани с документи. Това казаха пред "Сега" източници от бюрото по повод твърдението на шефа на правната комисия в парламента Данаил Кирилов (ГЕРБ) пред bTV, че в пленарната зала в сряда Рашков не е представил доклада за работата на бюрото през 2016 г., а "спомени и въображения". От парламентарната трибуна и главният прокурор Сотир Цацаров опроверга Рашков, както и шефовете на ДАНС и ДАТО.

В сряда Рашков обяви, че вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. Прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС, Висшият съдебен съвет също нехае. Службите дават невярна информация на контролния орган. Съдии са издавали безобразни съдебни актове. Унищожават се секретни материали масово, а ДАНС не реагира. Данните са записани в годишния доклад на бюрото за 2016 г.

Тази година главният прокурор е сезиран от бюрото за това, че от ДАТО са им пратили невярна информация за 9 души, става ясно от официален отговор на бюрото до "Сега" по закона за достъп до информация. Това било установено, след като при повторно питане за конкретен човек с детайлизиран период на прилагане на СРС-та, от ДАТО вече отговорили, че човекът е подслушван. Тогава от бюрото решили да проверят всички отговори, давани им от ДАТО, и грешките лъснали. От ДАТО обяснили, че проблемът идва от воденето на регистрите от държавната агенция, разказаха запознати пред "Сега".

Проблемът с 8000 неприложени от ДАТО способи, не е, че не са изпълнени, а че съдът не е уведомен за това, обясниха още от бюрото. И дадоха пример как по една проверка 2 години от прокуратурата отказвали да предоставят веществените доказателствени средства, събрани със СРС-тата, т.е. дешифрираните разговори, докладите, снимков материал и видеозаписи. От прокуратурата обяснявали на бюрото, че им нямат доверие и че проявяват излишно любопитство.ПРЕКАЛЕНО

Човек бил следен 3 месеца, за да бъде установена личността му. Проверката на бюрото, когато били допуснати до доказателствата, показала, че още на първата минута от следенето, личността била установена. Въпреки това обаче тайният способ на разследване бил прилаган цели 3 месеца.
967
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД