×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Килимите били изтъркани, а декорът - съветски, оплакват се световните шампиони
Държавният ресурс за хора с увреждания не е малък, каза зам.-министърът на въпрос не й ли е неудобно за билета от 8300 лв.
Отношенията са като с руските подводници в Швеция: всички знаят, че тях ги има, но никой не ги е виждал, казва Захарова
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,376,066
Активни 1,588
Страници 89,485
За един ден 1,302,066

Министерството на културата обяви нов конкурс за шеф на НИМ

В рамките само на една година Министерството на културата обяви втори конкурс за директор на Националния исторически музей. През ноември дългогодишният директор Божидар Димитров беше пенсиониран по негово желание, след като близо 10 години ръководеше със статут на временно изпълняващ длъжността (и.д.) една от най-големите културни институции в страната. От месец НИМ отново се управлява от и.д. - доц. Бони Петрунова, която е бивш заместник на бившия културен министър Вежди Рашидов. Пред в. "Сега" тя заяви, че ще се яви на обявения конкурс.

Доц. Петрунова се ползва с доверието на министъра на културата Боил Банов и беше назначена, за да да организира плавното оттегляне на Божидар Димитров. Тя обясни, че в момента пише своята стратегия за развитие на НИМ.

Първият за годината конкурс приключи без избрана кандидатура. През пролетта служебният кабинет "Герджиков" обяви, че е време НИМ да се ръководи от директор, избран с конкурс. По закон директорът на НИМ е с 5-годишен мандат. Тогава Божидар Димитров се включи в надпреварата. С него се яви и проф. Вера Бонева от Университета по библиотекознание и информационни технологии. Впоследствие Димитров се отказа, а по неофициална информация е бил "помолен" от най-високо ниво да се пенсионира. Проф. Бонева пък не беше избрана, защото не събра достатъчен брой точки по изискванията на Министерството на културата.ПРОЦЕДУРА

В новата процедура изискванията към кандидатите са същите. Те трябва да имат поне степен магистър в направление "История и археология", да имат стаж в музей, да са работили най-малко 5 години по специалността си, да владеят поне един чужд език, да познават структурата на културното министерство. Трябва да представят и петгодишна стратегия за развитие на НИМ. Крайният срок за кандидатстване е 4 януари.
640
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД