:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Френският президент заяви, че пие вино на обяд и на вечеря
Частичният вот е заради прекратяването на пълномощията на Ценко Чоков
Не виждам нищо укоримо в сделката за ЧЕЗ, каза Владислав Горанов
Няма промяна в програмата и ние работим на пълна пара да обслужим студентите, добавят оттам
Ердоган предупреди чуждестранните енергийни компании да не "прекрачват чертата в политически чувствителните води"
СТАТИСТИКИ
Общо 369,796,348
Активни 293
Страници 14,661
За един ден 1,302,066

ЕК даде на съд Унгария, Чехия и Полша заради бежанците

Брюксел завежда дело срещу Будапеща заради законите за НПО и висшето образование
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Деца разговарят пред фургон, в който временно са настанени бежанци, в лагера "Малакаса", който се намира на 60 километра северно от гръцката столица Атина.
Европейската комисия ще предяви иск в Съда на Европейския съюз срещу Чехия, Унгария и Полша, защото не са изпълнили задълженията си във връзка с разселването на мигранти, съобщиха от пресслужбата на институцията. Още през юни Брюксел започна наказателни процедури срещу трите страни, но отговорите, предоставени от трите държави членки, не са били задоволителни и ЕК реши да премине към следващата фаза в наказателната процедура, като изпрати мотивирани становища на 26 юли. Въпреки че през септември Съдът на ЕС потвърди законността на схемата за релокация, Чехия, Унгария и Полша продължиха да отказват да изпълнят задълженията си и да приемат определения брой мигранти. Отговорите им отново бяха незадоволителни и трите страни не дадоха никакъв знак, че ще дадат своя принос към прилагането на решението за решаване на бежанската криза. Затова сега Еврокомисията реши да премине към следващата фаза в Съда на ЕС. В рамките на схемата за релокация всяка страна членка се задължава да презасели нуждаещи се от международна закрила хора от Италия и Гърция. Унгария не е предприела никакви действия от самото започване на схемата. Полша не е приела никого от декември 2015 г., а Чехия - от август 2016 г.

Европейската комисия също така реши да заведе дело в Съда на ЕС срещу Унгария във връзка с приетите в страната закони за неправителствените организации (НПО) и за висшето образование, съобщи на брифинг в Брюксел първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, цитиран от ТАСС. "ЕК реши да изправи Унгария пред Европейския съд във връзка с приетите в страната закони за НПО и за висшето образование", заяви Тимерманс. През юни президентът на Унгария Янош Адер подписа закон, който задължава НПО да разкриват информация за източниците си на финансиране от чужбина. Целта, според Адер, е правителството да може да контролира дейността на т.нар. "чуждестранни агенти".ИСКОВЕ

Европейската комисия реши вчера да предяви иск пред Съда на Европейския съюз срещу България, Испания, Люксембург и Румъния заради нарушения при управлението на авторското право и сродните му права и на многотериториалното лицензиране на правата върху музикални произведения за използване онлайн, което беше предвидено да се извърши до 10 април м.г. ЕК иска съдът да наложи финансови глоби за България в размер на 19 121 евро на ден, на Испания е 123 928 евро на ден, на Люксембург е 12 920 евро на ден и на Румъния е 42 377 евро на ден. Освен това Брюксел завежда дело срещу България, Финландия и Гърция за това, че не са я уведомили или са я уведомили само частично за националните мерки за прилагане на правилата на ЕС за морското право.
2
633
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Декември 2017 08:38
Другаря ШУЛЦ: Ако някоя от страните-членски откажат да се включат и отказват да приемат новите условия и стандарти за защита на гражданското общество, трябва да напусне ЕС.

И ако трите страни вземат, че напуснат "съюза", ко праим?
Връзката Запад, Изток май ще се разпадне. Транспортните коридори ще завехнат и т.н.
А ако вземат, че излязат и от ОТАН, тогава жална й майка на Европата.
08 Декември 2017 16:18
Zelnik08 Декември 2017 08:38

От твойта клавиатура в божиите уши!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД