×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това е нискобюджетният вариант за лична помощ, ще я получават около 77 хил. българи
Протестиращите поискаха лидера на опозицията да се присъедини към тях
Килимите били изтъркани, а декорът - съветски, оплакват се световните шампиони
Държавният ресурс за хора с увреждания не е малък, каза зам.-министърът на въпрос не й ли е неудобно за билета от 8300 лв.
Отношенията са като с руските подводници в Швеция: всички знаят, че тях ги има, но никой не ги е виждал, казва Захарова
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,376,134
Активни 1,581
Страници 89,553
За един ден 1,302,066

ЕК даде на съд Унгария, Чехия и Полша заради бежанците

Брюксел завежда дело срещу Будапеща заради законите за НПО и висшето образование
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Деца разговарят пред фургон, в който временно са настанени бежанци, в лагера "Малакаса", който се намира на 60 километра северно от гръцката столица Атина.
Европейската комисия ще предяви иск в Съда на Европейския съюз срещу Чехия, Унгария и Полша, защото не са изпълнили задълженията си във връзка с разселването на мигранти, съобщиха от пресслужбата на институцията. Още през юни Брюксел започна наказателни процедури срещу трите страни, но отговорите, предоставени от трите държави членки, не са били задоволителни и ЕК реши да премине към следващата фаза в наказателната процедура, като изпрати мотивирани становища на 26 юли. Въпреки че през септември Съдът на ЕС потвърди законността на схемата за релокация, Чехия, Унгария и Полша продължиха да отказват да изпълнят задълженията си и да приемат определения брой мигранти. Отговорите им отново бяха незадоволителни и трите страни не дадоха никакъв знак, че ще дадат своя принос към прилагането на решението за решаване на бежанската криза. Затова сега Еврокомисията реши да премине към следващата фаза в Съда на ЕС. В рамките на схемата за релокация всяка страна членка се задължава да презасели нуждаещи се от международна закрила хора от Италия и Гърция. Унгария не е предприела никакви действия от самото започване на схемата. Полша не е приела никого от декември 2015 г., а Чехия - от август 2016 г.

Европейската комисия също така реши да заведе дело в Съда на ЕС срещу Унгария във връзка с приетите в страната закони за неправителствените организации (НПО) и за висшето образование, съобщи на брифинг в Брюксел първият зам.-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, цитиран от ТАСС. "ЕК реши да изправи Унгария пред Европейския съд във връзка с приетите в страната закони за НПО и за висшето образование", заяви Тимерманс. През юни президентът на Унгария Янош Адер подписа закон, който задължава НПО да разкриват информация за източниците си на финансиране от чужбина. Целта, според Адер, е правителството да може да контролира дейността на т.нар. "чуждестранни агенти".ИСКОВЕ

Европейската комисия реши вчера да предяви иск пред Съда на Европейския съюз срещу България, Испания, Люксембург и Румъния заради нарушения при управлението на авторското право и сродните му права и на многотериториалното лицензиране на правата върху музикални произведения за използване онлайн, което беше предвидено да се извърши до 10 април м.г. ЕК иска съдът да наложи финансови глоби за България в размер на 19 121 евро на ден, на Испания е 123 928 евро на ден, на Люксембург е 12 920 евро на ден и на Румъния е 42 377 евро на ден. Освен това Брюксел завежда дело срещу България, Финландия и Гърция за това, че не са я уведомили или са я уведомили само частично за националните мерки за прилагане на правилата на ЕС за морското право.
2
781
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Декември 2017 08:38
Другаря ШУЛЦ: Ако някоя от страните-членски откажат да се включат и отказват да приемат новите условия и стандарти за защита на гражданското общество, трябва да напусне ЕС.

И ако трите страни вземат, че напуснат "съюза", ко праим?
Връзката Запад, Изток май ще се разпадне. Транспортните коридори ще завехнат и т.н.
А ако вземат, че излязат и от ОТАН, тогава жална й майка на Европата.
08 Декември 2017 16:18
Zelnik08 Декември 2017 08:38

От твойта клавиатура в божиите уши!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД