×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Само през 2017 г. в Мексико са убити 25 339 души
45-годишният Есам ел Хадари спаси дузпа, но Саудитска Арабия би с 2:1
Към него се създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт
Той нямал право да влиза в Щатите заради посещение в Иран
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,180,342
Активни 1,610
Страници 116,699
За един ден 1,302,066

Путин разреши на руснаците да участват в Пьончан`18 като неутрални

Трябва директно да кажем, че отчасти ние сме виновни, заяви руският президент
Снимки: ЕПА/БГНЕС
Въпросът с търсене на отговорност от спортни чиновници, в това число и на бившия спортен министър Виталий Мутко (вдясно), е второстепенен според прессекретаря на президента Путин. През октомври 2016 г., при вече разгорял се скандал за допинга в Русия, Путин направи Мутко вицепремиер, отговарящ по въпросите за младежта, спорта и туризма - длъжност, която до момента не съществуваше в руското правителство.
Руските власти няма да възпрепятстват спортистите за участие на зимната олимпиада в Пьончан`18 с неутрален статут, заяви президентът на страната Владимир Путин. Изявлението му дойде по-малко от 24 часа, след като МОК реши да допусне в Пьончан руски спортисти, но подбрани от специална комисия и под олимпийския флаг.

"Ние, без всякакво съмнение, няма да обявяваме никаква блокада. Няма да препятстваме нашите олимпийци да участват, ако някой от тях поиска да участва в лично качество - заяви държавният глава по време на разговор с работници от Горковския автозавод. - Много спортисти, в това число такива, които лично познавам, в продължение на цялата си кариера се подготвят за тези стартове. За тях е много важно. Затова, изхождайки от тези съображения, разбира се, няма да забраняваме нищо на никого, нито ще създаваме невъзможни условия за участие."

Путин заяви относно санкциите от МОК: "Първо, трябва директно да кажем, че отчасти ние сме виновни, защото дадохме повод. И второ, считам, че от тези поводи се възползваха, меко казано, не съвсем честно. Но с нашите спортисти не постъпиха съвсем честно, защото в нито една правна система по света не се предвижда колективна отговорност. Повечето от тези обвинения са основани предимно на показанията на човека (б.р. - Григорий Родченков), чиито морални и етични нагласи и психическо състояние предизвикват много въпроси, просто няма нищо друго".

Путин заяви, че трябва "внимателно да се запознаем с решенията, да ги видим в детайли". Часове и прессекретарят му - Дмитрий Песков, каза, че Кремъл първо ще анализира внимателно санкциите, преди да вземе решение за евентуален бойкот на Пьончан`18.

"Сега трябва да изключим емоциите и достатъчно сериозно да анализираме решението, което взе МОК по отношение на нашата страна, преди да се вземе решение по този въпрос", каза Песков и допълни, че на Русия й предстои да отговори на редица въпроси, за което ще са необходими контакти с МОК.

Запитан ще се търси ли отговорност от различните спортни ръководители, в частност от бившия спортен министър, а сега вицепремиер на Русия - Виталий Мутко, който бе наказан от МОК до живот да не присъства на олимпийски игри, Песков каза:

"Въпросът с персоналната отговорност на руските чиновници и функционери не може да е първостепенен. Първостепенна се явява темата за защитата на интересите на нашите спортисти, руските спортисти, отечествените спортисти. И за да защитим техните интереси, трябва да концентрираме всички свои усилия на първо място там, всичко останало ще се разглежда вторично."
5
2406
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
07 Декември 2017 08:20
"Ние, без всякакво съмнение, няма да обявяваме никаква блокада. Няма да препятстваме нашите олимпийци да участват, ако някой от тях поиска да участва в лично качество - заяви държавният глава


Е, оставаше и той да се включи в кампанията. Може да са виновни, ама чак па толкова...
07 Декември 2017 11:22
Разрешил??? Просто казва, че са свободни хора и могат да правят каквото си искат.
07 Декември 2017 12:14
Но с нашите спортисти не постъпиха съвсем честно, защото в нито една правна система по света не се предвижда колективна отговорност.

Демек, щом са сбъркали да си носят последствията. Що трябва всички да наказват.
Прав е, само че ако е държавна политика какво правим?
07 Декември 2017 13:00
Напълно разумно поведение на един държавник.
Спортът за Русия стои на първо място. Никаква реакция на Путин на истериите на Запада и опита да се политизира "руският допинг скандал".

А на спортистите от Русия да пожелаем успех, по имената ще ги познаете и по развяните руски флагове сред публиката.
07 Декември 2017 13:43
Путин, ... напред с материяла.
Свобоодни хора, дискриминирани от защитниците на ``болните шампиони``.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД