×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,727,874
Активни 855
Страници 23,343
За един ден 1,302,066

В националното следствие двама души изработват 1 дело годишно

Снимка: БГНЕС
Директорското място в следствието се освободи, след като Евгени Диков (вляво) стана член на ВСС. Той водеше заседанието на прокурорската колегия, която избра Сарафов за шеф.
Капацитетът на националното следствие не се използва пълноценно, недопустимо е, че през м. г. следователите му са изработили по 0.56 дела за съд. Това каза зам. главният прокурор Борислав Сарафов, избран за директор на националното следствие (НСлС) единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Той беше единствениятт кандидат, номиниран от петима от колегията, сред които и главният прокурор. Сотир Цацаров дойде едва в края на заседанието, колкото да гласува, защото беше в парламента.

На Сарафов не беше поставен нито един остър въпрос. Той изложи концепцията си и отговори на питанията на членовете на колегията, все едно вече беше избран на поста. Едва накрая и някак извинително той беше попитан за острия му конфликт cъc cлeдoвaтeли oт HCлC пo пoвoд делото "Xитpинo", заради който следователят Cтpaxил Kaмeнички му заведе гражданско дело. Сарафов обясни, че казусът е преекспониран, той бил открит човек. За конфликта му с полицайката от ГДБОП Любомила Ценова, която се отказа да го съди едва след като получи извинение, изобщо пък не беше попитан.

Преди избора се разбра, че предишният състав на прокурорската колегия е спасил Сарафов от дисциплинарно дело по случая, като е размотавала предложението на Инспектората към ВСС за образуването му, докато не изтече давността. Проверката на инспектората е стигнала до заключение, че е накърнен престижът на съдебната власт и е оказван натиск върху подчинени. Това изобщо не беше коментирано. За сметка на това Сарафов обясни колко са важни "добрият микроклимат, уважението, толерантността и диалогът".

Той подчерта, че в закона трябва да се предвиди възможност главният прокурор да може да възлага дела на националното следствие. Сарафов беше питан и какво мисли за това, че "огромна част от следователите наред с трудовото си възнаграждение получават и пенсия". Отговори, че е "абсолютно недопустимо и неморално".ИМУЩЕСТВО

От имотната декларация, подадена от Сарафов, се вижда, че притежава 4 апартамента в София. Майка му има къща в Момин проход и апартамент в Рохалес, Испания. Съпругата и майката имат и земеделски земи. Сарафов и жена му имат общо 4 коли, а майка му - една. Той има влог от 70 180 лв., съпругата му - 41 750 евро, синът му - 4100 паунда, а майка му - 18 500 евро. Сарафов е декларирал още потребителски кредит от 65 хил. лв. и кредитна карта за 4000 лв.
1556
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД