:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Държавата ще трябва да плати компенсации на компаниите заради предсрочното прекратяване на контрактите
Москва обяви, че започва разследване около смъртта на Николай Глушков в Лондон
Иван Захариев влезе в Софийския затвор, за да изтърпи наказание от 2,5 години
Ден по-рано то беше отнето и сложено под полицейска закрила, а прокуратурата обяви, че търси дали има престъпление
Кремъл: Тези обвинения са „шокиращи и непростими“.
Те не са внесли в срок гаранциите си от по 100 000 лв
Той не се признава за виновен и ще обжалва
В Лига Европа ще има футболен сблъсък между Великобритания и Русия
СТАТИСТИКИ
Общо 372,645,370
Активни 507
Страници 12,315
За един ден 1,302,066

Решенията на МОК за Русия

Томас Бах (в дъното, в средата) ръководи заседанието на Изпълкома на МОК, на което бе решено каква да е санкцията за Русия.
На заседанието си в Лозана Изпълкомът на МОК е изслушал доклада на втората комисия, която бе назначена да разследва твърденията за държавно поддържана система за допингиране в Русия. Тя е с председател бившия швейцарски президент Самуел Шмид и проверяваше информацията за възможно отваряне на шишенцата с проби на игрите в Сочи`14 и подмяната на урината в тях с чиста. В последния месец пък другата комисия - дисциплинарната на Денис Освалд (тя се занимаваше с препроверката на съмнителните допинг проби на руски спортисти от Сочи`14) се занима персонално с 28 заподозрени руски олимпийци и дисквалифицира 25 от тях.

След дискусиите Изпълкомът е взел решение с "консенсус", а не с пълно мнозинство, олимпийският комитет на Русия (РОК) да не може да изпрати свои представители на олимпиадата в Пьончан през февруари. Негови представители, включително президентът на РОК Александър Жуков, няма да бъдат допускани до олимпийските обекти в Пьончан по време на игрите. Членството на Жуков в МОК е замразено, а постът му на шеф на координационната комисия за игрите в Пекин 2022 е зает от испанеца Хуан Антонио Самаранч-младши.

Руски спортисти обаче ще могат да участват. Избраните ще получават покани, а комисията, която ще изготвя списъка с одобрените за участие, ще бъде оглавена от бившата френска министърка на спорта Валери Форнейрон, сега председател на новосъздадената независима агенция за тестване (ITA). Първото условие за покана е състезателят да е покрил квалификационните критерии за своя спорт. А второто е да не е нарушавал допинг правилата.

Поканените руски спортисти ще бъдат в отбор, наречен "Олимпийски спортисти от Русия" (OAR). Тази абревиатура ще е изписана на екипите им, в тяхна чест ще се вдига олимпийският флаг с петте преплетени кръга, а на церемонии по награждаване ще се изпълнява олимпийският химн.

Нито един член от ръководството на руския олимпийски отбор в Сочи`14 няма да бъде поканен за Пьончан`18. Забрана за присъствие ще получат всички треньори или лекари на спортисти, уличени в допинг нарушения.

Акредитация няма да получи и нито един представител на руското спортно министерство. Изпълкомът на МОК счита, че именно министерството е имало главната роля в установяването на допинг системата в Русия. Затова тогавашният министър на спорта, а сега вицепремиер - Виталий Мутко, има доживотна забрана за посещение на олимпийски игри. От координационната комисия за зимните игри на Пекин 2022 пък е изключен изп. директор на оргкомитета за Сочи 2014 Дмитрий Чернишенко.

РОК трябва да възстанови $15 млн. разходи за допълнителното тестване на неговите олимпийци от игрите в Сочи`14, както и за разследването на нарушенията на антидопинговите правила от тези игри.

Изпълкомът на МОК обаче си запазва правото частично да вдигне забраната на РОК за участие в церемониите по откриване и закриване в Пьончан`18, при условие че руската страна спази всички взети решения.

Самуел Шмид, чийто доклад бе определящ при взимането на решението на Изпълкома на МОК, обяви, че са открити системни манипулации на антидопинговата система в Русия. Той подчерта, че заключенията на комисията му не се облягат само на показанията на емигриралия в САЩ бивш шеф на московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков. Имало много доказателства за нарушенията, които потвърждават думите на Родченков.
1
412
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Декември 2017 11:49
Той подчерта, че заключенията на комисията му не се облягат само на показанията на емигриралия в САЩ бивш шеф на московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков. Имало много доказателства за нарушенията, които потвърждават думите на Родченков.

Много драскотини по шишенцата ли? Хайде покажете ги тези доказателства!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД