:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Тайм" обяви десетте си топ претенденти за "Личност на годината"

Сред тях са и Тръмп, и Ким Чен Ун, и Робърт Мълър, и Мохамед бин Салман
 
Снимка БГНЕС архив През 2016 "Тайм" избра Тръмп за "Личност на годината", обявявайки го за президент на "Разединените американски щати"


В понеделник вечерта списание "Тайм" обяви кои са десетимата финалисти, които ще се борят за престижната титла "Личност на годината", съобщава БГНЕС. Сред кандидатите са някои от най-известните държавни лидери, жените зад най-голямото търсене на възмездие срещу сексуалното посегателство, най-богатият човек на света Джеф Безос и независимо дали му харесва или не - президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Тръмп беше избран за "Личност на годината" през 2016 година заради шока който предизвика с победата си в президентските избори. Сега списанието пак го номинира - този път заради бурното му и противоречиво управление като президент. Освен него изданието кандидатира и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, на когото Тръмп измисли прякора "Малкият човек ракета" и който през изминалата година увеличи до неузнаваемост страховете за ядрена конфронтация и се превърна в една от водещите фигури в световния информационен поток.

В списъка на "Тайм" влиза и Робърт Мълър - специалният прокурор, който разследва евентуалните връзки между Русия и предизборната кампания на Тръмп. За отрицателно време действията му завършиха с предявяването на обвинения на четирима човека, свързани с държавния глава.

Сред останалите кандидати, свързани с политиката са още наследникът на престола в Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, разтърсил Близкия Изток с обещанията си за "по-умерен ислям" и с мащабната си антикорупциона акция по високите етажи, както и китайският президент Си Дзинпин. Двама от номинираните тази година са и всъщност групи, а не индивидуални личности. В единия случай става дума за движението #MeToo (#Аз също), което предизвика дискусии по целия свят относно сексуалното посегателство и насилие. То бе вдъхновено от множеството разкрити случаи на сексуално посегателство, извършвани в САЩ от някои от най-известните културни, политически и бизнес дейци.

Другата "група" пък обхваща т.нар. "Дриймърс" (в превод "Мечтатели" - бел.авт) или по-точно младежите от програмата за защита от депортиране на незаконни имигранти, влезли в САЩ преди пълнолетие (DACA). Както припомня БГНЕС тя бе въведена през 2012 г. от предходния държавен глава на САЩ Барак Обама, позволявайки на около 800 000 нелегални имигранти да пребивават в страната, за да могат да учат или работят, ако са дошли в САЩ преди 16-годишна възраст. През септември тази година обаче, Доналд Тръмп обяви, че преустановява съществуването й, тъй като тя "жертва стотици хиляди американци, отнемайки им работните места".

От културните и спортни среди заслужена номинация получава пък бившият куотърбек от “Сан Франциско Фортинайнърс” Колин Каперник, който миналата година бойкотира националния химн по време на предсезонен мач по американски футбол. Тогава той падна на коляно в знак на протест срещу расизма и проявата на несправедливост спрямо цветнокожите в САЩ. През 2017 година конфликтът стигна своя връх, след като президентът написа неколкократно в "Туитър", че настоява всеки един играч от "Националната футболна лига" да бъде уволняван или отстраняван, ако откаже да се изправи по време на националния химн. В резултат много играчи и дори цели отбори започнаха протестни демонстрации срещу американския президент. Те коленичеха, кръстосваха ръце или дори оставаха в съблекалните, докато на терена звучеше химна на страната им. В челната десятка влиза и Пати Дженкинс - жената режисьор, чиято работа по "Жената Чудо" се превърна във важна крачка напред към репрезентацията на жените в киното и медиите. Кой обаче ще получи титлата на "Тайм" ще стане ясно в сряда, 6 декември. Победителят ще бъде избран от редакционната колегия на списанието, като се вземат предвид гласовете на читателите. Тази година ще се обяви 90-та "Личност на годината".
21
1889
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
05 Декември 2017 10:23
кинезите след като го купиха това списание го дават много скромно. Естествено, че трябва да е тов. Си - човекът, който обърна световната палачинка.
05 Декември 2017 10:27
Спрях да чета TIME ей заради такива либерастки простотии.
05 Декември 2017 10:27
Общото между всички номинирани и номениращи е едно малко въпроШче - "а Путин какво каза?"
05 Декември 2017 10:57
Тия номинации са като нашите избори - борим се за най-малкото зло Китаеца и корееца си струват де, останалите (особено не-политиците) са там заради пълни глупости.
05 Декември 2017 11:05
работа по "Жената Чудо" се превърна във важна крачка напред към репрезентацията на жените в киното
05 Декември 2017 11:30
КОСТАДИНКА ИВАНОВА05 Декември 2017 10:27
Общото между всички номинирани и номениращи...


Общото е, че са луди. Изтървали са техният фен Саашвили.
Сакашвилито се качил днеска на един покрив и заплашва, че ще скочи.

СРОЧНО: Саакашвили забрался на крышу и угрожает спрыгнуть (+ФОТО, ВИДЕО)

Новость обновляется
05.12.2017 - 10:47
СРОЧНО: Саакашвили забрался на крышу и угрожает спрыгнуть (+ФОТО, ВИДЕО) | Русская весна
Экс-губернатор Одессы Михаил Саакашвили забрался на крышу 8-этажного дома в Киеве и угрожает спрыгнуть вниз.

http://rusvesna.su/news/1512460048
05 Декември 2017 11:33
Всички претенденти са хора на Путин....
05 Декември 2017 11:42
КОСТАДИНКА ИВАНОВА 05 Декември 2017 10:27
това си е състезание за третото място. първото е заето отдавна, а тов. си се е настанил на второто...
това което виждаме, е част от политиката на медиите в либерасткия свят - да залъгват популацията, че живее в най-щастливия от щастливите светове и че от този свят все още зависи всичко.
05 Декември 2017 11:52
Саакито след като яде вратовръзки, продължава да си показва магарийте.

СРОЧНО: Под домом Саакашвили начались стычки, строят баррикады, машина с задержанным заблокирована (ПРЯМАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ, ФОТО)

05.12.2017 - 11:30
СРОЧНО: Под домом Саакашвили начались стычки, строят баррикады, машина с задержанным заблокирована (ПРЯМАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ, ФОТО) | Русская весна
После того, как украинские спецназовцы задержали на крыше собственного дома скандального политика Михаила Саакашвили, у здания начались стычки его сторонников с правоохранителями.
После того, как Михо в наручниках (!) вывели из подъезда, его «побратимы» попытались заблокировать машину, которая должна вывезти Саакашвили с места задержания.
Сторонники Саакашвили попытались соорудить баррикады из ближайших урн и клумб, были слышны взрывы петард, очевидцы говорят о подожженных дымовых шашках."

Источник: http://rusvesna.su/news/1512462631
05 Декември 2017 11:53
На снимката виждате Тръмп като "Личност на годината" за 2016г. До сега никой не е избиран в две поредни години. Рузвелт е избиран 3 пъти, Сталин 2 пъти, но не и поредни години.
05 Декември 2017 12:54
Аз мисля, че завистливците не са номинирали личността, с най-голям шанс да спечели!
05 Декември 2017 12:57
Другари, нема го сред номинираните най-любимият ръководител, вожд и лидер, нема го всестранният гений тов. Путин!
Как е възможно?

Първоначално човек може да реши, че класацията е западняшка, поради което е необективна.
Е да, ама вижте, че тов. Салман е там също.
Тук може да се възрази, че тов. Салман е пособник на Запада.

Но го има и тов. Си!
А той, както знае целият форум, е втората най-свята световна личност за форумният русофилиат след тов. Путин (на трето място е тов. Асад, а на четвърто, в зависимост от обстоятелствата, т.е. само когато е приятел на Русия - тов. Ердоган).

Накъде отива тоя свят, другари?
05 Декември 2017 13:00
От културните и спортни среди заслужена номинация получава пък бившият куотърбек от “Сан Франциско Фортинайнърс” Колин Каперник, който миналата година бойкотира националния химн по време на предсезонен мач по американски футбол. Тогава той падна на коляно в знак на протест срещу расизма и проявата на несправедливост спрямо цветнокожите в САЩ.
За този ще е направо дюшеш, имайки предвид, че в момента е безработен, вследствие на това падане на коляно (па да видим колко други черни футболни милионери ще последват принципите, а не парите).
05 Декември 2017 13:02
Сгугню
05 Дек 2017 12:57Мнения: 13,583
От: RwandaСкрий: Име,IP


и кат го нема кво?!?
ш`си направи сепуко?!?
изпращяваш с все по-ускорени темпове!
05 Декември 2017 13:13
Ако бехте внимавали в час, щяхте да знаете, че Тръмпи вече ги поля със студена водица ТАЙМ и наредената им класацийка

Даже ще ви кажа кой е избраната личност на годината, ама само според ТАЙМ - според никой друг
05 Декември 2017 13:14
и кат го нема кво?!?
как кво - виж, тревожи се, дига кръвното.

прав е симчо за руската част на форума и принадлежността на сгуги към нея и той като описания:
От този лудница, вярваш, дигам захар кръвното — така ме яде.
05 Декември 2017 13:33
От този лудница, вярваш, дигам захар кръвното — така ме яде.


Незнански!
Браво за начетеността!
05 Декември 2017 13:52
За да изпреварвате Времето - четете Ганий!
Вчера спущах и едни таквиз преки недомлъвки срещу Чудовище № 1 Тръмп из РобПрес, че да ти стане лошо. Ако конспиративно-параноичната теза, че раздухването на ДОО* има една конкретна крайна цел - Тръмп, то е неизбежно ДОО да триумфира!
Ако пък се счита, че капичването на Тръмп е в кърпа вързано, след реализацията докрай на комбинацията с ДОО, то др. Ким ще му дадат титлата, за да се подготвя Световната Общност за една малка, средна или голяма война - с или без Чудовище № 1 Тръмп.

Като обобщение - сблъсъкът за Титлата се очертава между:
1) ДОО - като средство за капичване на Чудовище № 1;
2) Чудовище № 1 Тръмп срещу Чудовище № 2 (3) - Ким в подготовката за война!
-----

Ганий 04 Декември 2017 18:32

Залагам до 1 (една) стотинка на The #MeToo movement-а[/b]
------------
TIME Announces 2017 Person of the Year Shortlist on Today Show

In alphabetical order, the 10 finalists selected by TIME editors this year are:
...
Kim Jong In
...
The #MeToo movement
...
Donald Trump

https://www.msn.com/en-us/news/world/time-announces-2017-person-of-the-year-shortlist-on-today-show/ar-BBGc17y?li=BBmkt5R&ocid=spartanntp



--------
заб. ДОО = Движението на Обараните и Ощипаните
05 Декември 2017 14:32
ablepsia
05 Декември 2017 11:05
работа по "Жената Чудо" се превърна във важна крачка напред към репрезентацията на жените в киното

Репрезентативно, репродуктивно, нали все за същото говорят?
05 Декември 2017 14:59
Тръмп печели навсякъде, така е най-демократично.

"Според германците: Тръмп е по-голям проблем от КНДР и Русия"

https://www.dnes.bg/world/2017/12/05/spored-germancite-trymp-e-po-goliam-problem-ot-kndr-i-rusiia.361304
05 Декември 2017 15:23
В челната десятка влиза и Пати Дженкинс - жената режисьор, чиято работа по "Жената Чудо" се превърна във важна крачка напред към репрезентацията на жените в киното и медиите.

Wonder Woman е бахти слабия филм.
Тва не е крачка, а кълбо назад по некво ноо стръмно стълбище ф репрезентацията на жените ф киното и медиите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД