:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Никой български гражданин няма да бъде лишен от лечение, твърди Кирил Ананиев

 
Снимка БНТ
Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на Здравната каса трябва да бъде стабилизиран. Това заяви пред БНТ новият министър на здравеопазването Кирил Ананиев.

Той увери, че никой български гражданин няма да бъде лишен от лечение. В студиото на "Денят започва" Ананиев допълни, че се налага преразглеждане на клиничните пътеки. Темата ще бъде обсъдена с Българския лекарски съюз. Първото, с което се е заел новият екип на здравното министерство, било преглед на състоянието на държавните болници.

По думите на здравния министър, бюджета за 2018 г. е по-добър от този за 2017 г., тъй като той позволява да продължи финансирането на доказалите се политики и програми през тази година, като надгражда и такива, които са част от управленската програма на правителството и които допринасят за подобряване качеството на услугите, които се дават на българските граждани.

"Има ясно изразени приоритети, в т.ч. един от приоритетите е здравеопазването. Ресурсът, който е отделен за здравеопазване е 4 милиарда 712 милиона лева, което е осигурява ръст на разходите около 485 милиона лева. От тях 407 милиона отиват като допълнителни разходи към бюджета на НЗОК. Този ресурс ще бъде използван предимно за детското и майчиното здравеопазване, профилактиката, ранната диагностика на заболяването, подобряване качеството на медицинските и стоматологичните услуги, електронното здравеопазване", обявява Ананиев.

Бюджетът на здравното министерство е 495 милиона лева, има предвидени около 20 милиона лева в централния бюджет, предназначени за увеличаване заплатите на работещите в Спешната помощ, съобщи Ананиев. По думите му, се предвижда и увеличение на заплатите в 4 структури в системата на здравното министерство, които имат важна роля за провеждане политиката му - регионалните здравни инспекции, кръвните центрове, домовете за медико-социални грижи и психиатричните болници, където заплащането беше много ниско.

Кирил Ананиев уточни, че на практика увеличението за тях ще е 15%. Осигурени били и 20 милиона лева за ваксини за децата. Имало ръст от 8 милиона лева за репродуктивното здравеопазване, което е сред приоритетите на правителството и ако се наложи, ще се отделят и допълнително средства.

14
1500
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
01 Декември 2017 11:10
В студиото на "Денят започва" Ананиев допълни, че се налага преразглеждане на клиничните пътеки. Темата ще бъде обсъдена с Българския лекарски съюз.

Този "специалист по организация на геницида" да не е решил да ни лиши от любимата ни клинична пътека "Ухапан от алигатор", за която тези от 80-те процента, както и не ставащите за чеп за зеле са благодарни на илко семерджиев и иван костов...
01 Декември 2017 11:30
"Никой български гражданин няма да бъде лишен от лечение, твърди Кирил Ананиев"

Така е.
Само че от де българския гражданин да събере 15 хил. лв за смяна на клапа в кардиологията , например ? 5000 лв за става / че и повече / , дори 1000 лв за т.нар. безкръвно махане на жлъчка и т.н . при условие ,че си здравно осуигурен? И т.н. и т.н.
Бъдете здрави ! И имайте късмет .
В дивия дикенсов капитализъм в БГ и страната с най-голяма смъртност в Европа / повече от 14 на 1000 / - това е най-важното .
01 Декември 2017 11:56
Никой български гражданин няма да бъде лишен от лечение

След като си плати колкото му поискат, и ако има мъничко късмет да не пукне, докато чака...
01 Декември 2017 11:59
... и от погребение, и от погребение ... - повтаряше ехото на комуналния призрак.
01 Декември 2017 12:33
Щях да пиша, обаче вече сте го написали...
01 Декември 2017 12:47
Да се закрие немедленно правителствена болница и всичкодо дупетат и винистер да си чака реда на опашката.
01 Декември 2017 12:51
Досега се изредиха бая лекари да министерстват в МЗ - резултатът утроен бюджет, при двукратно намаляло население и пак реват и фалират.
Юристката нищо не оправи, само се перчеше по телевизиите.
Белким Киро бюджетаря направи първата крачка ...Той поне знае как се връзват двата края, докато докторите са се вторачили в джоба си и се чудят какво да сторят ,та да купят нов джип на дъщерята, която учи в Англия.
01 Декември 2017 14:08
Да, добре!
01 Декември 2017 14:35
ама и здравно неосигурените ли?
01 Декември 2017 15:57
Здравно неосигурените не са лишени от лечение. Естествено, само трябва сами да си го платят, а не средствата да се вземат от фондовете в които не намират за необходимо да внасят пари.
01 Декември 2017 16:04
Ма аз не те питам тебе какво мислиш, питам кво твърди К. Ананиев.
01 Декември 2017 16:24
Кирил Ананиев си го е казал, даже и в заглавие е изведено. Аз само уточнявам, че липсата на здравно осигуряване не води до лишаване от лечение, а само до плащане от собствения джоб за това.
01 Декември 2017 16:28
Счетоводител и лечение......оксиморон некакъв баси
01 Декември 2017 16:39
Къде точно го е казал, дежуршко?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД