:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор
Разпореждането предизвикало възмущение и отпор от страна на родители
21-годишното момиче е настанено в болница с тежки наранявания в областта на лицето
СТАТИСТИКИ
Общо 373,299,643
Активни 1,708
Страници 74,122
За един ден 1,302,066

16-годишен младеж загина прегазен на пешеходна пътека

16-годишно момче е прегазено на пешеходна пътека тази сутрин на пътя Бургас-Созопол, съобщи кореспондентът на bTV в региона. На път за училище младежът пресичал главния път между село Атия и военноморската база, където има спирка на автобусите.
Автомобилът, който го е блъснал, няма спирачен път. Шофьорът е казал, че фаровете на друг автомобил са го заслепили и не е видял пешеходеца. Пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че водачът не се е съобразил с пътната обстановка и маркировката.
53
2490
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
53
 Видими 
20 Ноември 2017 08:54
Лека му пръст на детето... Ужас!
20 Ноември 2017 08:58
Шофьорът е казал, че фаровете на друг автомобил са го заслепили и не е видял пешеходеца.
На всеки се е случвало, особено в това време - но това не го оправдава. Сигурно е имало знак за пешеходна пътека и очите трябва да са на 16. Друг е проблема, че хората масово са с черни и тъмносиви дрехи...
20 Ноември 2017 08:59
Пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че водачът не се е съобразил с пътната обстановка и маркировката.


А, МВР-то просто констатира някакви факти. Виж, превенция, промени на закон, конфискация, увеличени присъди в НК..., за такова нещо не им стига акълът.
Обаче катаджиите да се крият по храстите са много умели, макар че като се замисля и познатата им среда не помогна на 250 (!) ченгета да хванат 3 апаши в Боснек.
20 Ноември 2017 08:59
Шофьорът е казал, че фаровете на друг автомобил са го заслепили и не е видял пешеходеца.

Жалко за момчето, много жалко! Дали ще излезе съпричинител?
20 Ноември 2017 09:01
А, МВР-то просто констатира някакви факти. Виж, превенция, промени на закон, конфискация, увеличени присъди в НК..., за такова нещо не им стига акълът.

МВР-то не пише закони и не ги гласува, не това е функцията му.
20 Ноември 2017 09:02
80%!
20 Ноември 2017 09:02
Разбира се, че това не го оправдава, но трябва да се знае, че фаровете даже и през деня не са толкова безопасни и пешеходците са в неравнопоставено положение поради това, че нямат фарове. Жалко за момчето.
20 Ноември 2017 09:03
Това, което казва шофьорът, най-вероятно е истината.
20 Ноември 2017 09:13
Само аз ли от всички коментирали досега забелязвам израза "пешеходна пътека"..??? ....Народе...??!!!

...щом е убит на пешеходна пътека значи вината е 200% на шофьора водач...кой кого е заслепил е второстепенно...

...децата ще плащат с живота си за нашата мудност и нерешителност да се въведе КОНФИСКАЦИЯ на МПС-та за тежки нарушения...ясно е като две и две, че джигитите глоби не плащат...
20 Ноември 2017 09:17
Защо всички причини за катастрофи са такива , че държавата /общината/ нямат никаква вина?
20 Ноември 2017 09:21
На пешеходна пътека. Това си е направо умишлено убийство.
20 Ноември 2017 09:21
Това, което казва шофьорът, най-вероятно е истината.

На този етап истина е само, че имаме нелепо погубен млад живот. А това, което казва шофьорът, вероятно не е истината, а първата хрумнала му оправдателна теза. Движи се в градски условия със скорост, която е в състояние да убие на място човек, минава през пешеходна пътека без дори да намали скоростта, насреща му някой бил карал на дълги светлини и го заслепил в 7 ч. сутринта?! А тук корабче плува ли Жалко за детето, съболезнования на родителите, изгубили най-скъпото нещо в живота си. Много сили ще са им нужни освен да изпратят детето си, но и да издържат на безумията, които ги очакват при челния сблъсък с българската правосъдна система
20 Ноември 2017 09:25
децата ще плащат с живота си за нашата мудност и нерешителност да се въведе КОНФИСКАЦИЯ на МПС-та за тежки нарушения...ясно е като две и две, че джигитите глоби не плащат...

Това с конфискацията ми се вижда несериозно, аз настоявам на такива да им се отнема правото да управляват МСП до края на живота. Кола се купува, а присъдите обикновено са условни, лишаване от право да управляват автомобил са за определен срок, след който безхаберниците отново летят заслепени от безнаказаността си
20 Ноември 2017 09:26
Това, което казва шофьорът, най-вероятно е истината.


Това, че шофьора /на 59 години/ е казал истината, няма да върне живота на едно 16 годишно момче!!!
Има много обозначения на пътя, че има спирка. Даже имаше и камера там, която май е махната, за да могат селяндурите да се правят на джигити.
Какво го е заслепило? Управлявал е джип все пак, а и в седем сутринта точно пък по този път и по това време на годината не е толкова интензивно движението.
Аре сега шофьорът в затвора!
И като накажат стотина човека със затвор поне 3 години и конфискация на цялото имущество, целокупния български народ ще се научи на ред и дисциплина.
....
Жалко за нелепо загиналото дете. Мир на праха му
20 Ноември 2017 09:27
МВР-то не пише закони и не ги гласува, не това е функцията му.


Може, обаче, ръководството да МВР да предложи промени в закона, а това е една от функциите на всяко министерство!
Но пък като си помисля каква е основната функция на ченгетата и как я изпълняват, пример с Боснек, дето ти дадох, по-добре е да залягат в храстите и да спят по патрулките...
20 Ноември 2017 09:33
Автомобилът, който го е блъснал, няма спирачен път.
Бургаските батки този педал не го ползват по принцип.
20 Ноември 2017 09:37
Само аз ли от всички коментирали досега забелязвам израза "пешеходна пътека"..??? ....Народе...??!!!


Това е на "магистралата" Бургас- Созопол, и никой не е...ва да намали. Там е редно да има нещо друго, а не пешеходна пътека, което в никакъв случай не оневинява шофьора!!! Напротив, утежнява му деянието, защото има много указателни знаци.
Дано регионалните сайтове кажат кой е убиеца, тогава ще сме наясно каква ще е присъдата.
.....
Бургаските батки този педал не го ползват по принцип.


Там пътя е четирилентов, наистина карат като луди.
20 Ноември 2017 09:38
Докато основната дейност на КАТ е само да регистрира ПТП - ами така ще бъде.
Катаджиите НЯМАТ никакво желание да спират, защото току виж спрели някой "наш" човек - наш на властта, наш на някой друг полицай, наш на някой виден "бизнесмен". Не че и самите те не са си виновни - човек не се продава ако предварително не се е примирил с позицията на к..ва.
20 Ноември 2017 09:44
Точно там около спирката има ограничение - от 80 по правата, на 60 или 50 /не съм сигурен/. Няма как шоферът да е бил заслепен - това е четирилентов път. Предполагам че е юркал здраво и изобщо не е видял.
Жалко за детето ! Бог да го прости !
20 Ноември 2017 09:54
без дори да намали скоростта, насреща му някой бил карал на дълги светлини и го заслепил в 7 ч. сутринта?!

Скорост от 15-20 км/час също е убийствена ,не е намалил скоростта понеже не го е видял, дългите светлини и през деня дразнят, а при намалена видимост и заслепяват.
Тезата на шофьора няма как да не се вземе в предвид от съдебния състав. Най важното в случая е, че това става на пешеходна пътека където по закон трябва да се преминава с особено внимание от страна на водачите на ППСдори и да няма пешеходци при това и пешеходците според последните промени са с още по големи привилегии. За съжаление привилегиите на пешеходците не спасяват животи.
20 Ноември 2017 10:07
Затова не минавам по пешеходна пътека ако не видя, че идващата кола намалява. Което не оневинява шофьора - заслепен или не, да си носи последствията. А на родители на детето - съболезнования
20 Ноември 2017 10:12

Братя Стругацки
20 Ное 2017 08:59
А, МВР-то просто констатира някакви факти. Виж, превенция, промени на закон, конфискация, увеличени присъди в НК..., за такова нещо не им стига акълът.
Обаче катаджиите да се крият

Превенция , катаджии и промени на закони ще спасят ли пешеходците, които пресичат на пешеходни пътеки , но са блъскани и убивани на място от "невинни шофьори"?
20 Ноември 2017 10:25
Идеята до всяка пешеходна пътека и спирка да има полицай е повече от 80%.
Въпросът опира до съзнанието, чувството за отговорност, квалификацията на шофьорите, състоянието на автомобила и пътната настилка.
Не бива да се пропуска и отговорността на пешеходците.
20 Ноември 2017 10:28
Има много обозначения на пътя, че има спирка. Даже имаше и камера там, която май е махната, за да могат селяндурите да се правят на джигити.
Камерата си е там - откъм входа на базата. Бяха я наплескали преди години с червена боя, но мисля, че от доста време си е наред и работи.
Там и в двете посоки има ограничение на скоростта 60 км и по няколко други предупредителни знака за кръстовище и пешеходна пътека на достатъчно разстояние от кръстовището, щото мястото е кръстовище.
Всички, които постоянно или често пътуват по този път, знаят много добре това и от години не съм виждала някой да премине, без да намали.
Заслепяването не е оправдание.
20 Ноември 2017 10:33
Глупава версия на водача, явно адвокатът му още не е стигнал до него. При заслепяване водачът е длъжен да намали скоростта и при необходимост да спре - чл. 77 от ЗДП. Когато му повдигнат обвинение, версията ще е друга.
20 Ноември 2017 10:35
Zavinagi CSKAR
20 Ноември 2017 09:13

Като е бил заслепен от насрещен автомобил е трябвало да намали рязко, дори да спре, ако не вижда... щом знаците му казват, че наближава пешоходна пътека.... ама не - играеме си на сляпа баба, пък после....
20 Ноември 2017 10:37
жана д`арк
Това с конфискацията ми се вижда несериозно, аз настоявам на такива да им се отнема правото да управляват МСП до края на живота


..."това с конфискацията" можеше да спаси живота на това дете...

...а това да отнемеш правото на някой да шофира доживот е абсолютно несериозно и глуповато...как ще го постигнеш..? ..като отрежеш ръцете на шофьора..? защото ако идеята ти е да му вземеш книжката той може да шофира и без книжка...примери мога да ти давам до сутринта как се кара без книжка...
20 Ноември 2017 10:45
Пешеходна пътека на извънградски път.. не е добра идея - според мен на такива места трябва да има светофар с бутон.
20 Ноември 2017 10:46
..и да няма цигани.
20 Ноември 2017 10:53
защото ако идеята ти е да му вземеш книжката той може да шофира и без книжка

А ако идеята ти е да му конфискуваш колата, той може още утре да си купи друга. Как ще му забраниш да си купи нова кола?
20 Ноември 2017 11:01
Затова не минавам по пешеходна пътека ако не видя, че идващата кола намалява.

Квиорастебе? Сопрете се най после човекот ви го казва в прав текст. Обичайте си живота, ако го обичате ще правите като него. И като мен, когато си искам настойчиво предимството, стъпвам с един крак върху пътеката, не повече и ако ми е уважено предимството минавам. Иначе нъц, даже и отстъпвам с крачка назад за всеки случай. Учете и децата си така и ще сте о.к. Културата на водачите е друга тема, ще си дойде с времето, според броя на участниците в движението тенденцията е с много положителна. На времето повече от 59% от участниците в движението си бяха преобладаващо идиоти сега са не повече от 5-10%.
Айде, от мен толко, кой разбрал, разбрал. Останалите да си карат по своему.
А за МОРТ в 10.07 и ако не възразявате още едно .
ПП. Жана, за мнението относно конфискацията
20 Ноември 2017 11:03
защото ако идеята ти е да му вземеш книжката той може да шофира и без книжка


Карането без свидетелство за управление трябва да се наказва с лишаване от свобода и задължителна конфискация на МПС-то.

20 Ноември 2017 11:08
Mick,
в Германия съм виждал пешеходни пътеки извън населените места. Всяка от тях обаче имаше лампи и по тъмно тези пътеки са ярко осветени.
Иначе съболезнования на родителите. И учете децата си, родителите си - не видите ли, че намалява колата не пресичайте. Нищо, че сте с правата си.
20 Ноември 2017 11:16
59-годишният Кирил Георгиев е шофьорът на джипа "Шевролет Каптива", който тази сутрин помете 16-годишния ученик Костадин Джардов на пешеходната пътека край Военноморската база в Атия, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник.
Георгиев е арестуван и в момента дава показания в РУП-Созопол. Няма официална информация, но според неофициални данни той се е държал безкрайно неадекватно и е давал противоречиви показания. Първо е твърдял, че е бил заслепен, после - че джипът поднесъл.

Това е мястото, на което се е случило произшествието Натисни тук
Подозирам, че шофьорът на джипа в 7ч. сутринта все още е бил в състояние на болезнен махмурлук, за който едно дете плати с живота си
20 Ноември 2017 11:19
И мен са ме заслепявали, гадно е, но намаляваш, това е. Също при дъжд, мъгла и каквото там пречи на видимостта. На пътя трябва да си осигуриш време за реакция, иначе си потенциален убиец. А този за съжаление е реализирал потенциала си... Жалко за погубения младеж...
20 Ноември 2017 11:23
Заслепяване в 7 сутринта е невъзможно.
Липсата на спирачен път води към други мисли. Кокаин, например.
И учете децата да не пресичат дори на зелена светлина, ако не са се уверили, че на платното няма идиоти.
20 Ноември 2017 11:24
И мен са ме заслепявали, гадно е, но намаляваш,

Даже и при мен това става инстинктивно. Дори и да няма спирачен път, при този мокър и хлъзгав път ABS-а дава възможност на момента да се види дали е имало опит за задействане на спирачките.
ПП. Заслепяване при каране на дълги и през деня е възможно когато няма слънце. И самото слънце когато го има сутрин и вечер заслепява.
20 Ноември 2017 11:25
И още нещо. Изборът на модела - "Шевролет Каптива" също говори много.
20 Ноември 2017 11:36
Заслепяване става и от не добре регулирани къси светлини - не са малко такива коли на пътя и честно казано не знам защо не им ги оправят на годишните технически прегледи, не е нещо трудно или скъпо. Но в случая разбира се, това не е никакво оправдание. Да убиеш човек на пешеходна пътека, означава че не трябва да те пускат повече да шофираш! Един приятел след стабилен запой на прибиране го беше блъснал някакъв, каращ в пешеходна зона, с 1,8 промила алкохол в кръвта, убил хора при подобни обстоятелства. Приятелят ми се размина само със счупен пръст, ама онзи защо е бил на свобода не знам. Докато прокуратура и съд не заработят по-добре да запаше всеки по един пищов на кръста и да ставаме официално Див Запад. А такива убийци да ги съдим на място по закона на тълпата. Иначе няма оправия.
20 Ноември 2017 12:06
Скоро не съм минавал по този път но ако не са знаците там няма как да разбереш че е населено място.Една добра сигнализация и осветление според мен би свършила добра работа.Не съм сигурен ...може и да има. а че има идиоти които карат на дълги със новите убийствено силни ксенонови фарове това е ясно.Който не ги е патил по пътищата нищо не знае.Пет минути след срещата с такъв не можеш да си оправиш зрението.Електрожен все едно си гледал.И се кефят като те видят че намаляваш и отбиваш от пътя.Мислят се че са много яки и ти мишокът им даваш селям един вид.А има международни стандарти които са ясни колко точно мощни трябва да бъдат светлините и със каква интензивност да е светлината им Но никой вкл. и фирмите производители не ги ебава.Жалко за момчето! И учило при това
20 Ноември 2017 12:08
Метнал е тялото на момчето на 30 метра (!) след пътеката по посока Бургас! Тва означава, че е минал през цялото кръстовище с висока скорост. Флагман дава снимки:
https://www.blitz.bg/intsidenti/smrazyavashchi-snimki-18-uchenikt-kostadin-pometen-ot-dzhipa-s-byasna-skorost-tyaloto-mu-izkhvrchalo-na-30-ina-metra_news559074.html
Идвал е от Черноморец, което значи, че прекрасно познава мястото, ограниченията и причините за тези ограничения.
Нагъл тъпанар.
20 Ноември 2017 13:37
Жалко за момчето. Изобщо не може и дума да става за заслепяване. Автомобилът-убиец е джип "Шевролет Каптива", водачът му е разположен много по-високо отколкото в обикновен седан, с отлична видимост. Отделно, пътят е четирилентов. Просто шофьорът е карал много бързо, не е внимавал в пътя и белята е станала. Ако сега влезе бързо и за дълго в панделата, ще бъде урок за бабаитите отвън. Но имам лошото чувство, че на тоя ще му се размине, максимум година условно...
20 Ноември 2017 14:07
Кръстовището е огромно.. а пешеходната пътека сякаш е безкрайна. Как пък не са я направили някъде където е по-тесен пътя. Или да има островче или нещо такова по средата. И най-внимателния пешеходец да си и да се огледаш докато стигнеш 1/3 от пътеката и няколко коли ще се появят. Ненормална работа. Че и завоите хваща. Някой просто е отбил номера с тази маратонска пътека.
20 Ноември 2017 14:09
Ако сега влезе бързо и за дълго в панделата, ще бъде урок за бабаитите отвън. Но имам лошото чувство, че на тоя ще му се размине, максимум година условно...

Ми щом е с джип... те по презумпция са над закона... за това са с джипове...
20 Ноември 2017 14:24
Кръстовището е огромно.. а пешеходната пътека сякаш е безкрайна. Как пък не са я направили някъде където е по-тесен пътя. Или да има островче или нещо такова по средата. И най-внимателния пешеходец да си и да се огледаш докато стигнеш 1/3 от пътеката и няколко коли ще се появят. Ненормална работа. Че и завоите хваща. Някой просто е отбил номера с тази маратонска пътека.

Ся, след като пешеходецът Е на пешеходната пътека и в случая очевидно вече е бил по средата ѝ, защото е идвал откъм селото, а не откъм базата, никаква кола няма право да преминава. Отворете си Google Earth, разгледайте отгоре кръстовището барабар с маркировката и след това знаците и видимостта през Steet View.

За да няма спирачен път, значи шофьорът е зяпал някъде другаде, но не и по пътя си. И е профучал през цялото просторно кръстовище, без да намали, както изискват множеството знаци преди него. Минавам оттам достатъчно често и твърдя, че няма начин, навлизайки в кръстовището откъм Черноморец, да не видя пешеходец по средата на пешеходната пътека в другия край на това кръстовище, както и това, че имам достатъчно време да набия спирачки, ако го видя.
20 Ноември 2017 14:34
Освен това е абсурдно някой там да бъде заслепен в 6:45 сутринта, защото по това време вече е почти светло.
20 Ноември 2017 14:34
Ако е имало спътник/спътница, много шофьори имат идиотския навик да философстват, да ръкомахат и да се зазяпват в лицето на събеседника. През това време джипът хвърчи с над 20 м/сек. Въпос на време е да стане беля.
20 Ноември 2017 14:48
Да добавя, че по това време на деня там няма никакъв трафик, пътят е празен. Вероятно детето е било с качулка и не е видяло връхлитащата кола, защото от снощи при нас край морето духа силно и вали, без да спира, обаче шофьорът на джипа е имал прекрасна видимост и всякакви възможности да избегне удара. Длъжен е бил да се подчини на знаците и да внимава точно на това кръстовище.
20 Ноември 2017 20:53
Не оневинявам шофьора.. но правенето на такива дълги пътеки.. на многолентов извънградски път, без остров.. неосветени добре - ами това си е покана за ПТП.. рано или късно. Според мен пешеходецът трябва да може бързо да премине.. а това не може да стане при положение, че пътеката е сигурно 50 метра..
20 Ноември 2017 22:26
Всяка сутрин в 7 ч. пътувам с автомобила си при подобни пътни условия. Вече почти 13 години съм на тази работа. Не си спомням да са ме заслепявали в 7 сутринта...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД