:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор
Разпореждането предизвикало възмущение и отпор от страна на родители
21-годишното момиче е настанено в болница с тежки наранявания в областта на лицето
СТАТИСТИКИ
Общо 373,299,939
Активни 1,735
Страници 74,418
За един ден 1,302,066

Въвеждат видеорегистратори в автобусите


До няколко месеца във всички автобуси ще има видеорегистратори. Така ще може да се заснеме цялата пътна обстановка, а това ще помогне на МВР в разследване на катастрофи. Превозвачите, които осъществяват обществен транспорт, ще трябва да сложат и колани по седалките си, а пътниците ще са задължени да ги ползват. Всички автобуси ще трябва да отговарят за евроизискванията. Ще бъде направен преглед и на цялата система за подготовка на водачи на МПС, тъй като сега някои прекарани заболявания от шофьорите, затрудняващи тяхното кормуване, не могат да бъдат регистрирани от системата. Ще има регистрационен режим на автосервизите и автоморгите като превенция. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера по въпроса за ограничаване на войната по пътищата.
В обсъждането при Борисов днес участваха министрите на транспорта- Ивайло Московски, на регионалното развитие- Николай Ненков, а вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, комисар Бойко Рановски- началник на „Пътна полиция” и др. Вътрешният министър Валентин Радев пък заяви пред медиите че трябва да се увеличи натискът върху някой хора, които не знаят какво правят по пътищата.
Дискусията показа, че институциите не са склонни да предприемат радикални санкции след последните жестоки катастрофи, защото това би било белег на липса на демократичност и на европейски манталитет, предава БГНЕС.
Ще бъдат направени предписания за опасните участъци по пътищата, както и подобрения на самите пътища, посочи министър Радев. А ако се налага ще има и законодателни промени. Според Радев поправки има и сега, но те не се спазват от водачите на МПС. Той заяви, че са повишени глобите два пъти за повишена скорост, но това не е направило някои шофьори по-отговорни на пътя.
Има учудваща статистика, според която точно на някои от най-ремонтираните и добри пътища, стават най-много катастрофи, какъвто е случаят и с участъка около Ловеч, смята регионалният министър Николай Нанков. Той припомни, че по тези пътища тежкотоварният трафик за последните години се е увеличил почти 3 пъти. Нанков заяви също, че до края на 2018 г. ТОЛ системата ще бъде напълно готова. А на пътя около Ябланица ще бъде поставена шумяща маркировка срещу инциденти, свързани със заспиващи шофьори.
Рестриктивните мерки ,които ще предприемем, ще бъдат основно срещу нарушителите по пътя, категоричен бе главният секретар на МВР Младен Маринов. От днес при констатирано тежко нарушение на пътя водачите на МПС ще бъдат извеждани от транспортното средство и ще бъдат завеждани до най-близкото поделение на МВР, каза той.
24
1406
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
19 Ноември 2017 16:23
институциите не са склонни да предприемат радикални санкции след последните жестоки катастрофи, защото това би било белег на липса на демократичност и на европейски манталитет
19 Ноември 2017 16:25
Превозвачите, които осъществяват обществен транспорт, ще трябва да сложат и колани по седалките си, а пътниците ще са задължени да ги ползват.


Как ще стане тая работа със задължаването? Чипове на челата?
19 Ноември 2017 16:29
Звучи като "ще въведем брояч за труповете".
19 Ноември 2017 16:35
Мисля, че е едно радикално решение, което ще реши проблемите е забрана за движение на нерелсови превозни средства по пътищата и особено по магистралите!
19 Ноември 2017 16:44
И с коланите ще са "като живи"...
19 Ноември 2017 16:50
Има учудваща статистика, според която точно на някои от най-ремонтираните и добри пътища, стават най-много катастрофи, какъвто е случаят и с участъка около Ловеч, смята регионалният министър Николай Нанков.

Егати ремонтите
„Анализът за тези пътнотранспортни произшествия показа, че те са се случили единствено и само от грубо незачитане на Закона за движение по пътищата от водачите. В тази връзка съм разпоредил и от днес ще се изпълнява при констатирано тежко нарушение на Закона за движение по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказанията да се налагат в най-близкото районно управление на МВР“, допълни главният секретар и уточни, че в извън населени места може да не е толкова близко.

Е тва вече звучи страшно
19 Ноември 2017 17:04
ще бъдат завеждани в мвр

Мно-о-о-ого демократично
19 Ноември 2017 18:13
А миналата седмица като се обърна автобуса и заля всички пътници с нафта, как щяха да ги спасят коланите?
19 Ноември 2017 18:57
Пак изоставаме

https://ru.wikipedia.org/wiki/Автомобильный_видеорегистратор
19 Ноември 2017 19:09
"…не са склонни да предприемат радикални санкции след последните жестоки катастрофи, защото това би било белег на липса на демократичност…"

Мъртвите благодарят на партията и правителството за осигурената им демократичност да загинат поради чужди грешки. Ура, демоклептократи!
19 Ноември 2017 19:18
"Мисля, че е едно радикално решение, което ще реши проблемите е забрана за движение на нерелсови превозни средства по пътищата и особено по магистралите!"
А с движението на релсовите превозни средства "по пътищата и особено по магистралите" как стои въпросът?

Май има залежали видеорегистратори в някоя "наша" фирма... 8)
19 Ноември 2017 19:25
И еърбек на всяка седалка, пожарогасител, челници, уред за рязане на ламарини.....Баси калинките....С какво регистраторът ще предотврати катастрофата? Ще помогне на ранените, на мъртвите, на лекарите ли?
19 Ноември 2017 19:49
В интерес на истината видеорегистраторите са изключително полезно нещо. Те ще са от огромна помощ на разследващите, тъй като транспортните престъпления са едни от най-трудните за установяване на причините и доказването в съда. Да не говорим, че всеки може да заснеме летящия джигит и да сигнализира Пътна полиция за нарушението, трябва само да измислят как тези сигнали и записи да могат да се ползват като доказателство. Много често в съда влизат ПТП-та, които са случили на места със светофарна уредба. При тях най-важното е да се установи дали пешеходецът е блъснат докато е пресичал на червен сигнал или автомобилът е преминал на червено и го е помел. Трудно се намират свидетели в такива случаи, а докато полицията дойде светофарът поне 100 пъти променя светлината. Същото се отнася и за сблъсъците между две МПС на такива кръстовища. Само не разбирам защо ще направят видеорегистраторите задължителни само за автобусите, а не за всички МПС-та. Цената на камерите е около 60-70 лв.
19 Ноември 2017 19:55
Ъхъ ... А защитата на личните данни? Видеорегистраторите може да са на сгода на гилдията, ама нарушават права.
19 Ноември 2017 20:00
А защитата на личните данни?

Регистрационният номер на автомобила ти не е част от личните ти данни.
19 Ноември 2017 20:19
Мисля, че Жана, като професионалист в тази сфера, е ударила точно в десетката - как записите от видеорегистраторите да имат доказателствена стойност в съда. И колко нормативни акта трябва да бъдат променени или приети, за да се стигне до това? Иначе всичко си остава на ниво "мижи да те лАжем" . Само че на екстреното съвещание при премиера едва ли е коментиран този въпрос...
19 Ноември 2017 21:24
жана д`арк
2017-11-19 19:49:19 В интерес на истината видеорегистраторите са изключително полезно нещо. ........ Цената на камерите е около 60-70 лв.

Изцяло подкрепям за полезноста!
Хубав видеорегистратор, с висока резолюция, може и с вграден GPS - е към 300 лв. Което едва ли е проблем за който и да е превозвач. В Русия, доколкото ми е известно, записите се признават за доказателство. Затова и Ютуб е пълен със записи от руските пътища.
За коланите съм скептичен!
19 Ноември 2017 21:46
В интерес на истината видеорегистраторите са изключително полезно нещо.
Напълно съгласен!
Проблема е, че нямат стойност нито в съд нито в следствие. Тогава какъв е смисъла от тях? Домашно видео?
19 Ноември 2017 22:02
Аз съм по-радикален - във всяко МПС - електронни тахографи, синхронизирани с GPS. КАТ да имат таблети за проверка на тахографите. И веднага да излизат превишенията на скоростта и участъка на превишението!
19 Ноември 2017 22:11
Видео регистраторите в Рассия се гледат от гаишниците на място и след това преценяват кой на какъв световар е минал и т.н.т. Пишат каквото пишат ако не си доволен обжалваш. Гледал съм на клип една и съща катастрофа снимана от няколко коли намиращи се наблизо. Дори и повечето кадри с Челябинския метеорит са от кар камери
19 Ноември 2017 22:24
Видео регистраторите в Рассия...
Това не бива да се допуска в страна от ЕС и бореща се за ЕТАЦ! Щом е в Рассия - НЕ!
19 Ноември 2017 22:52
За нарушението на кои права става дума?
19 Ноември 2017 23:00
на нарушителите
20 Ноември 2017 00:14
Поредната дупка във водата на четата Бокова. А защо не дежурни линейки и катафалки на всеки километър?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД