:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор
Разпореждането предизвикало възмущение и отпор от страна на родители
21-годишното момиче е настанено в болница с тежки наранявания в областта на лицето
СТАТИСТИКИ
Общо 373,299,298
Активни 1,683
Страници 73,777
За един ден 1,302,066

Владая и Княжево пак протестират срещу липса на инфраструктура и транспорт


Жители на Владая и кв. "Княжево" излязоха днес на протест на главен път Е-79 в района на Александров мост с настояване да се подобрят инфраструктурата и общественият транспорт там. Това е пети протест от 2016 г. досега, но все още в района не се забелязват подобрения. Протестиращите настояват за спешно възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58. Искат и да бъде изграждан пешеходен светофар при гара Владая, както и светофар на кръстовището при Александров мост и ул. "Мала кория". Необходимо е и изграждането на улично осветление във Владайското дефиле. Според тях властите на местното самоуправление не се съобразяват с нуждите и предложенията им за подобряване на обществения транспорт.
Според протестния комитет Е-79 е асфалтиран набързо без рехабилитация на отводняването. "Водата при дъжд наводнява дворове, носещи елементи на съоръжения, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са неадекватни и създават опасности в този им вид. На места бяха премахнати мантинели и сега тези участъци са незащитени. Важно е и извършването на последващите ремонти, като не трябва да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно движение в тесните участъци на пътя София – Перник", отбелязват протестиращите, цитирани от агенция "Фокус", и настояват за съдействие от КАТ за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи.Председателят на инициативния комитет във Владая и Княжево Васил Николов казва, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще излязат на протест и следващата седмица. Според изявленията на Агенция "Пътна инфрастурктура" пък всички мерки за почистване на шахти по пътя са изпълнени, а в следващите дни ще бъдат поставени табели за ограничение на скоростта и промени в движението. Цялостният ремонт ще завърши през 2018 година.
1
728
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Ноември 2017 15:35
"Искат и да бъде изграждан пешеходен светофар при гара Владая, както и светофар на кръстовището при Александров мост и ул. "Мала кория"

Зер , колоните и задръстванията от прииждащи да работят от Перник в София са малко ,та трябва и още светофари да сложат.....
Надлези да им напрвят. Ама, как че се абим да се катерим .....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД