:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

70% от желаещите да живеят в България са турци, руснаци и украинци

 
През миналата година най-много молби за установяване в България са подали граждани на Турция, Русия и Украйна. Почти 70% от всички кандидати са били именно от тези три страни, показват данни на Евростат, представени от Европейската комисия.

Над 40% от желаещите да живеят у нас са посочили като прчина "събиране на членовете на семейството". С цел образование са били подадени 13,4 на сто от заявленията, за работа - 3,5%. 42% от кандидатите са посочили "по други причини".

35.7%, от молбите за пребиваване, са подадени от турци , 19% - от руснаци, 13,7% - от украинци.

2016 г. е била рекордна по брой молби за установяване за последните 8 години за целия Европейски съюз. Близо 3.4 милиона чужденци са поискали да живеят някъде в ЕС.

Полша води класацията по най-голям брой заявления на хора, които искат да работят в страната - близо половин милион. А Обединеното кралство се оказва най-привлекателно за чужденците, желаещи да се образоват - кандидатите са били 365 000.


47
3192
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
16 Ноември 2017 16:39
Да се надяваме, че желаещите да живеят у нас турци са български турци, които знаят що е това свинско и дружно го поливат с вино и ракия, заедно с комшиите си българи.
Иначе руснаците и украинците горещо подкрепям да са новите мигранти у нас. Така поне в едно нещо ще сме по-добре от Запада: ще имаме интегриращи се лесно и пиещи на брудершафт преселници. Наздраве!
16 Ноември 2017 16:46
/:/70% от желаещите да живеят в България са турци, руснаци и украинци
......................................................................................
Моля за уточнение: "да живеят в България" или "да притежават български паспорти"?!?
16 Ноември 2017 16:50
70% от желаещите да живеят в България са турци, руснаци и украинци


Ние, българите, в останалите 30% ли попадаме?
16 Ноември 2017 16:54
Кои ли са будалите от останалите 30%?
16 Ноември 2017 17:03

К'ви други да са?
И все повече ще стават - и едните, и другите, и третите.

Руснаците и украинците са добре дошли, разбира се.

За светските турци, на които им е писнало от султанджилъци, а не могат или не искат да си позволят нещо по- на запад, България е добро решение.
Дали те са добро решение за България, е съвсем друг въпрос.
16 Ноември 2017 17:04
Да се надяваме, че желаещите да живеят у нас турци са български турци


Децата, родени в Турция, които имат поне един родител българин, автоматично могат да получат българско гражданство.
16 Ноември 2017 17:06
. Кои ли са будалите от останалите 30%?

Що да са будали? При нас климата и природата са перфектни, куца ни само управлението. Обаче управление може да се промени, природни дадености- не.
А туй, че ние си търпим неуредиците безропотно, показва само че ние не биваме. Един човек ни го каза в прав текст и жив го изядоха. Ама е прав отсекъде.
Мое се спори само за процента, ама не с много.
16 Ноември 2017 17:13
Обаче управление може да се промени, природни дадености- не.

Май вече е обратното. Природата я промениха циганите, които изсякоха горите, а заедно с тях и дървената мафия. Опожаряване и изсичане, пък после що има наводнения?!
Виж управниците си не можем да сменим, козяк не позволяет!
16 Ноември 2017 17:22
. Виж управниците си не можем да сменим, козяк не позволяет!

Ми не е само до козяк. Че пречи, пречи, щот си гледа интереса( и е прав за себе си), обаче и ние си избираме управници съответващи на 80-то процента гении. Да оправдаваме всичко с козяк взе да ми прилича на стихчетата за Путин
https://m.pikabu.ru/story/yeto_putin_vinovat_2098021
16 Ноември 2017 17:29
Казуса

16 Ноември 2017 16:39



Да се надяваме, че желаещите да живеят у нас турци са български турци, които знаят що е това свинско и дружно го поливат с вино и ракия, заедно с комшиите си българи.

Вероятно са точно такива. Едва ли някакви мрачни анадолски субекти, имат голям ищах да се набият в християнска държава и то не особено богата. Нормални турци бягащи към ЕС от ислямизираща се Турция. Вероятно има и кюрдски бежанци. Плюс това руснаците и украинците са същият брой като турците и етническият/религиозният баланс се запазва. Отделно че в България, за голяма част от мюсюлманите и християните религията е повече традиция отколкото нначин на живот.

Има и друго. Повечето от руснаците и украинците наистина искат да живеят в България. Докато за повечето от турците съм сурен, че веднага ще запалят джапанките в посока Германия. Като цяло ИМХО този технически прираст от нормални хора е нещо добро за България.
16 Ноември 2017 17:41
Банда, нищо не избираме ние! В "най-добрия" случай, гласовете се купуват, а на първо място се прави далавера с резултатите. Тук си изиграват ролята и "влюбените" в Боко чалгари, както и всички кметове и т.н., зависещи от боково-цвъковото управление. Като притуриш и директивите козяшки, и се получава пълната картинка на изборите. Та кой казваш избира управниците ни?
16 Ноември 2017 17:51
. Стайнбек
16 Ное 2017 17:41
Мнения: 19,900
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Не знам, може и да си прав, но все ми се струва, че и ние като народ нещо бъркаме.
16 Ноември 2017 17:57
До сега информацията беше в полза на македонците.
16 Ноември 2017 18:08
Това за руснаците и украинците е разбираемо и насърчително ама за турците...едва ли бягат от ердоган, най-вероятно той ги насърчава,после да не се ощкаже че и ние сме си имали наша Каталуния или Косово. Преди 1000г българите са отивали в Киевска Рус да ги християнизират и учат на кирилицата, преди 200г. събудените българчета са учили вкл. военни у-ща в Русия,, а и при тази демографска катастрофа това положително.Нашите цигани защо не имигрират в Турция,там ги мразят повече от нас макар че същите бяха почти интегрирани преди 30-40г. Абе защо няма поне 1% за юс американци да се изселват в България, нали сме братя по оръжие,дори не си купуват и имоти покрай морето.
16 Ноември 2017 18:09
Да се надяваме, че желаещите да живеят у нас турци са български турци, които знаят що е това свинско и дружно го поливат с вино и ракия, заедно с комшиите си българи.
Вероятно са точно такива

Не е важно точно какви са, важното е да споделят нормите на поведение коѝто им предлагаме, а защо не и да им пожелаем да си кръщеват децата си с традиционни за региона имена.
16 Ноември 2017 18:11
В Украйна има близо 200 хиляди потомствени българия. В Русия са по-малко, но също има доста. В Турция се изчислява, че има над 600 хиляди помаци, а те са българи мюсулмани.
Но не вярвам хора с български корен да са всички желаещи да живеят в България. По-скоро причините са други и е най-нормално движението на хора между държавите.
16 Ноември 2017 18:12
Не знам, може и да си прав, но все ми се струва, че и ние като народ нещо бъркаме.

Естествено. Нали затова казвам, че и Боко си има "обожатели". Ама па и такива партии имаме, че кого да избереш?!
16 Ноември 2017 18:16
ИвК 16 Ноември 2017 18:09

Насилствената смяна на имената бе най-голямата глупост, която можеха да измислят комунистите. И ако наистина искаха да сменят имената на небългарите живеещи в България, трябваше да е за всички. Не зная на някой евреин в България да са му сменили насилствено името.
От лични впечатления мога да кажа, че почти всички изселили се от България турци сега живеещи в Турция, държат повече на България отколкото на Турция, особено откакто Ердоган се разпорежда.
16 Ноември 2017 18:20
България турци сега живеещи в Турция, държат повече на България отколкото на Турция, особено откакто Ердоган се разпорежда.

И затова потомците им не знаят български?
16 Ноември 2017 18:33
Насилствената смяна на имената бе най-голямата глупост, която можеха да измислят комунистите. И ако наистина искаха да сменят имената на небългарите живеещи в България, трябваше да е за всички.


На мен ли го казваш това, дето почти година не си взех паспорта от кметството понеже не ми разрешиха да си кръстя дъщерята Рени, ами я записаха като Райна и дето по времето на преименуването на турците получих на всеослушание заплахи, че трябва да ми разбият устата за това че съм против преименуването на починал човек и на такъв вече получил име и свикнал да отговаря на него?
Съжалявам, че не си обърнал внимание на това, че става въпрос за пожелание.
16 Ноември 2017 18:43
а защо не и да им пожелаем да си кръщеват децата си с традиционни за региона имена.

До началото на Възродителния Процес е имало такава тенденция. Младите са се българеели и някой си сменяли имената. Нормално - никой не иска да е чужденец в родината си. Ако България се развива стабилно, с годините може да се получи същото.
16 Ноември 2017 18:46
Ако България се развива стабилно
16 Ноември 2017 18:51
А и дори да се равиваме добре, България ще си има проблемите. Ако циганките продължат да раждат на 12, Турция да се ислямизира и миграцията продължи, разликите между българите и българските турци ще поизбледнеят, на фона на далеч по-истински проблеми. Аз мога да се чуствам в къщи в помашко село, но не мога да си представя да живея в цигански коптор, или ислямистка кочина.
16 Ноември 2017 19:34
Не на ислямистите. Никакви турци не ни трябват.
16 Ноември 2017 20:31
Мен пък друго ме впечатлява:

Търсещите убежище (или просто, желаещите да живеят в България) са предимно (с много малки изключения) от страни извън ЕС. От тук следват логичните въпроси:

1. Толкова ли е зле дереджето в Русия, Украйна и Турция, че хората се надяват на спасение (или поне благополучие) дори в България.
2. Спасението, което търсят дали е в България, или чрез България. Демек, законно мигриране и каналджийство.
3. Ако за турците вероятната причина е „събирането на членовете на семейството“ , каква е причината за руснаците и украинците. Ако тя е същата, какавото е за турците, например събиране в Поморийската губерния, хич не ни трябват. Да си седят так където са си родени.

P.S. A родните рублофили напъваха да сме напуснали ЕС и да се присъединим към Евразията. Там откъдето бягат желаещите да живеят в България.
16 Ноември 2017 20:33
P.S. A родните рублофили напъваха да сме напуснали ЕС и да се присъединим към Евразията. Там откъдето бягат желаещите да живеят в България.


Всъщност по-бедните руснаци от средната класа си купуват имоти в България, които българите не могат да си позволят, за да заменят студения и суров климат в Русия с топлия и слънчев в България. Тоест достатъчно забогатели в Русия, за да си харчат парите тук, но не достатъчно богати, за да си харчат парите на Лазурния бряг. като по-богатите си сънародници.
16 Ноември 2017 21:11
Всъщност по-бедните руснаци от средната класа си купуват имоти в България, които българите не могат да си позволят, за да заменят студения и суров климат в Русия с топлия и слънчев в България. Тоест достатъчно забогатели в Русия, за да си харчат парите тук, но не достатъчно богати, за да си харчат парите на Лазурния бряг. като по-богатите си сънародници.


Напълно съгласен с горното обяснение. Да обобщим „топлата и слънчева България“, независимо от ...хм... как да го кажа ... „управленческите неблагополучия“ е достатъчно притегателно място за „не достатъчно богатите руснаци“ (които изглежда, че са толерантни към този вид ... неблагополучия). За сметка на това, по-изнежените Българи (къдя 2 милиона), както и по-заможните руснаци се изнесоха ... е знаете къде. Да не ставаме банални.

Въпроса си остава: Защо популацията от не-ЕС страни бяга към ЕС и САЩ? А родните „рублофили“ настойчиво ни дърпат към там, откъдето руснаците бягат, при това както богатите, така и „не достъчно богатите“?
16 Ноември 2017 22:09
Аз пък си мислех че ще станем вилната зона на бледите жители на мъгливия Албион или мразовита Скандинавия, в краен случай на отрудените немски арбайтери! А то какво излезе? Даже и араби и негри не ни искат Само от Рус и Московията и тук там някой уплашен от Бурса.
16 Ноември 2017 22:25
Да обобщим „топлата и слънчева България“, независимо от ...хм... как да го кажа ... „управленческите неблагополучия“ е достатъчно притегателно място за „не достатъчно богатите руснаци“ (които изглежда, че са толерантни към този вид ... неблагополучия).

Харчат си руснаците парите тука. Щото е по-евтино от в Париж и Санкт-Петербург.
16 Ноември 2017 22:29
Въпроса си остава: Защо популацията от не-ЕС страни бяга към ЕС и САЩ? А родните „рублофили“ настойчиво ни дърпат към там, откъдето руснаците бягат, при това както богатите, така и „не достъчно богатите“?

Защото, ако се върнем так, където ни е мястото, а не където сега сме изкуствено пришити, ще бъдем по-добре. Ще има бариери Запада да ни издърпва по-добрите работници (когато махнеш бариерите между една силна и една слаба икономика, не се стига до изравняване, а силната икономика става по-силна за сметка на по-слабата). Така че всичко това е с мисъл за благото на България и българите.
16 Ноември 2017 22:53
Казусе,да пази Господ от "пришиване" към путинска Русия,че ще бъде "от трън,та на глог,че е по-висок!"
16 Ноември 2017 23:19
Казусе,да пази Господ от "пришиване" към путинска Русия,че ще бъде "от трън,та на глог,че е по-висок!"

Спокойно! Вярвам, че времето на пришиването отминава. Ще градим взаимноизгодни отношения и с Запада, и с останалите от Изтока.
16 Ноември 2017 23:23
70% от желаещите да живеят в България са турци, руснаци и украинци


Това е само един от вариантите на изброените. Всеки умен човек има по няколко такива избора.
17 Ноември 2017 00:33
2016 г. е била рекордна по брой молби за установяване за последните 8 години за целия Европейски съюз. Близо 3.4 милиона чужденци са поискали да живеят някъде в ЕС.

Интересно, колко ли са желаещите да се заселят в Евразийския съюз в същия период?
17 Ноември 2017 00:37

Интересно, колко ли са желаещите да се заселят в Евразийския съюз в същия период?
4.2 млн.
17 Ноември 2017 00:38
. Интересно, колко ли са желаещите да се заселят в Евразийския съюз в същия период?

Колко? Я ни осведоми.
17 Ноември 2017 00:44
Казуса16 Ноември 2017 22:29
Въпроса си остава: Защо популацията от не-ЕС страни бяга към ЕС и САЩ? А родните „рублофили“ настойчиво ни дърпат към там, откъдето руснаците бягат, при това както богатите, така и „не достъчно богатите“?

Защото, ако се върнем так, където ни е мястото, а не където сега сме изкуствено пришити, ще бъдем по-добре. Ще има бариери Запада да ни издърпва по-добрите работници (когато махнеш бариерите между една силна и една слаба икономика, не се стига до изравняване, а силната икономика става по-силна за сметка на по-слабата). Така че всичко това е с мисъл за благото на България и българите.

И като "се върнем так, където ни е мястото", да се върнат и изходните визи, кльона и стрелящите на месо по бегълците граничари, нали?

Кой ви дава право да определяте къде е мястото на България и българите, включително и скромната ми персона, в качеството на български гражданин? С какво право някой като вас ще определя къде може да живея и работя и къде не може?

Впрочем, цитираният въпрос наистина е интересен. Защо толкова много руснаци желаят да живеят в България, а българите, желаещи да се преселят в Русия се броят на пръсти, след като е толкова хубаво в Русия и толкова зле в европейска и натовска България?
17 Ноември 2017 00:51
желаещи да се преселят в Русия се броят на пръсти


Може... ако имаш десетки хиляди пръсти
17 Ноември 2017 01:03
D4D517 Ноември 2017 00:51

Може... ако имаш десетки хиляди пръсти

Вие, собствено, искате ли да живеете в Русия?
17 Ноември 2017 01:06
Bacho Кольо17 Ноември 2017 00:37

4.2 млн.

Бихте ли посочил източника на тази информация? Надявам се не сте написал това число просто защото е кратно на отговора на Въпроса за живота, вселената и всичко останало.
17 Ноември 2017 01:18
Вие, собствено, искате ли да живеете в Русия?


Ирелевантно е. Факт е, че десетки хиляди българи вече живеят там=> тезата ти е за кофата. Не че е теза.
17 Ноември 2017 07:10
Казуса16 Ноември 2017 16:39
Да се надяваме, че желаещите да живеят у нас турци са български турци, които знаят що е това свинско и дружно го поливат с вино и ракия, заедно с комшиите си българи
. Казусе, точно от тебе не се очакваше такъв наивинитет и то подплатен с фамилиарничене.
Там, където е пуснал корени съвременният ислям, населението е за вечни времена роб на ислямски фундаменталисти и проповедници -- справка -- 3-тото поколение хора с ислямски светоглед -- правят атентати и воюват за Ислямска държава.
За Български граждани трябва да се приемат с предимство словени -- украинци ( те са с най-близка родствена връзка и облик с древните българи, руснаци, поляци, чехи, словаци, словенци, хървати, сърби и разбира се -- така наречените македонци.
Сетне в списъка, като втора ръка да са Западняците християни и накрая от всякъде -- но бели хора -- или християни или такива неизповядващи верски светоглед.
От другите да се дава гражданство но само на надарени учени, които могат да помогнат на страната ни с научените си знания

Това е естествената мисъл, вродена у всеки човек и производното и поведение. Другото е от замърсявания н -- замърсявания които сте допуснали от пропагандата на НПОшките превзели "водещите" средства за обществено осведомяване
17 Ноември 2017 07:17
Вие, собствено, искате ли да живеете в Русия?
Естествено е за човек да живее в родината си -- мястото, което Светът / Създателят / Силата крепяща съществуващото, иже нарицаеми Бог, е установил къде да се роди човек. Да работи и да подпомага в мястото, където се е родил да тържествува доброто, порядъкът за да стане мястото, колкото се може по-добро място за живот.

Та истинският човек иска да живее само в Родината си -- нийде другаде.

А ако трябва да се избира -- най-добре сред сънародници -- в случая нейде из словенския род, а не из Западняците -- донесли най-много Злини на човечеството. Ще дойде време да си плащат -- по Вселенския закон за причинно-следствените връзки -- т.н. карма, в т.ч. и общностната, та не е препоръчително никой да пуска корени на Запад и особено най-на запад -- в САЩ.
17 Ноември 2017 07:43
Бихте ли посочил източника на тази информация?
Бихме. Ако Вие бихте ми посочил кои са страните членки на Евразийския съюз. И къде е неговата столица. За да отидем и да броим молбите, които са на бюрота па председатела на Евразийската комисия.
17 Ноември 2017 07:52
Вие, собствено, искате ли да живеете в Русия?

Аз, собствено и несобствено съм живял 5 год. в Русия . И тези 5 години са били най-щастливите и волни години в живота ми. И собствено се чувствам прекрасно в Русия и с руснаци.
Но не, не искам да живея в Русия. Защото най-собствено съм роден и живея в България.
17 Ноември 2017 07:58
HBK16 Ноември 2017 20:31
P.S. A родните рублофили напъваха да сме напуснали ЕС и да се присъединим към Евразията. Там откъдето бягат желаещите да живеят в България.
Това, НВК, или е наивна пропаганда, подценяваща ФурУмниците, или е личен наивинитет.

Та, баба Ванга и тя ли е "рублофилка" щом препоръчва да се държим с Русия, и че "България ще е добре, когато е с Русия".
Брезкитците, напуснали ЕС е ли са "рублофили'

И защо са нужни всякакви крайности -- или - или.
Човек спокойно нможе да е член на който и да е съюз, да се ползва от предимствата, но и да държи най-вече за своите си ползи и интереси. Какво е лошото да си в ЕС и да добруваш с Русия ?
Крайните, полит-фундаменталистите * -- или с Запада или с Русия са белязани с повърхностно мислене, вторачило се във временните положения -- на 1-2 петилетки пред носа и изпускащо бъдещите възможности и бъдещите събития, заради които можем да опрем пак до Русия **


---------------------
* У нас, цял един съюз -- СДС, отиде в небитието, политическото, заради фундаменталисткото си мислене
** Русия е естествен наш съюзник, не само по род и език (съвременните български и руски език имат един корен -- старобългарският), а и по интереси тук, на Балканите. Ние нямаме полза тук да има турско влияние. Обратно, на Запад предпочитат тук да има турско влияние, за да няма руско. Тази себична и изумително късогледа Западна политика, не проумява дълбочината вътрешна движеща сила на исляма, далечината на прицела и, както и бавна но фанатичната последователност във времето, при това, подплатени и с политически хитринки, пред които византийските ряпа да ядат.
Всеки редовен Българин, ако трябва да избира, би избрал руско влияние пред турско, до тогава, докато държавата стане толкова силна, както в стари времена. И на Балканите да имаме свое си влияние и истинско приятелство и сътрудничество с други, което не е по неволя, както със Запада сега, а в наше владение и свободен избор.
17 Ноември 2017 13:05
ко влияние. Обратно, на Запад предпочитат тук да има турско влияние, за да няма руско. Тази себична и изумително късогледа Заavonsпа дна политика, не проумява дълбочината вътрешна движеща сила на исляма, далечината на прицела и, както и бавна но фанатичната последователност във времето, при това, подплатени и с политически хитринки, пред които византийските ряпа да ядат.
Всеки редовен Българин, ако трябва да


и аз да подкрепя тази мисъл на Гладиатор, с това което прочетох днес във в- к ДНА (DNA- France ):
интервю с Генерал Pierre de Villiers, ex-chef d'état-major des armées,qui a démissionné le 19.07.2017.
Ето какво казва:
" Daech est en recul mais l'islam radical n'a pas perdu.Nous avons gagné une bataille mais nous n'avons pas
gagné la guerre. Cette idéologie vise à casser les Etats avec une stratégie qui est simple: la barbarie.
C'est le nihilisme le plus extrême."
Все пак има хора и на запад, които се осъзнават, но една птичка пролет не прави.

Гладиатор,
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД