:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Варшава ще опитва да убеди Германия да се откаже от строителството на „Северен поток 2“
МОСВ съветва намерилите безпомощни птици да звънят на "Зеления телефон"
Докато евентуално това се случи, ще се работи с МиГ-ове, поддържани от Русия
„Ако ще давате парите, давайте ги, не се подигравайте с нас. Тази нация има достойнство и чест", оплаква се той
При такова лошо време и пломбите на хората щели да паднат
Автобусът им се преобърнал
Първи с честитките бяха Китай, Куба, Сърбия, Венецуела, Боливия и бивши съветски републики
Бившият германски канцлер работи за руския проект „Северен поток“
Той пренасял десетки оръжия в официална дипломатическа кола
СТАТИСТИКИ
Общо 372,996,364
Активни 789
Страници 2,665
За един ден 1,302,066

Адвокатът на Йоан Матев: По оръжието няма негови отпечатъци

„В документите по делото има засегнат любовен триъгълник, който не е разследван”, твърди Стоянка Маркова
 
Снимка Нова тв
„Показанията, които е дал братът на Йоан Матев, не са събрани по коректен начин”, обяви в предаването „Часът на Милен Цветков” по Нова тв адвокатът на обвиняемия Йоан Матев – Стоянка Маркова.

Относно намереното оръжие тя заяви, че то е намерено повече от 2 години след убийството. „По него няма никакви отпечатъци от Матев. Това е много странно”, добави тя. По думите й има два профила на ДНК на лица от женски пол, за което не се говори никъде.


„Именно установяването на тези лица може да доведе до обрат в делото. Може да има друго лице, което е извършител на деянието”, каза още амаркова. Адвокатът на Йоан Матев заяви, че има данни, че на мястото, на което е извършено престъплението, Игнатов, заедно с приятелката си и други приятели, са се събирали ежедневно.

„В документите по делото има засегнат и любовен триъгълник между Георги, неговата приятелка и трето лице. Това не е разследвано в цялост. Не е установено другото лице, с което са били в конфликт. Този човек не е установен, разпитан и не се знае какво е неговото алиби”, обясни тя.

Във вторник съдът реши да остави Йоан Матев за постоянно в ареста. Той е обвиняем и вече подсъдим за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина.
14
1355
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
15 Ноември 2017 08:47
Честно казано, аз не виждам никаква прилика между този Йоан Матев и момчето, което е заснето от видеокамерата в деня на убийството...
15 Ноември 2017 08:51
Това съдебно определение е пример за съдебен произвол под натиска на общественото мнение. Тъй като в момента на извършване на престъплението Йоан е бил непълнолетен, той не може да бъде осъден на повече от 12 години. Респ. срокът на задържане под стража не може да е по-дълъг от 8 месеца. Всичко друго вече не е законосъобразност, а политическа целесъобразност.
15 Ноември 2017 08:56
Може да има друго лице, което е извършител на деянието”,

А може и извънземните да са заклали момчето.
Баси, и тая пача е от Сухата река, също и оня льольо, адвокатът на изродката, която насмалко не уби бете.
Често виждам и Ревизоро из квартала...
Край, махам се оттука!
15 Ноември 2017 09:02
Край, махам се оттука


А какво да кажем ние с гайдите. Като вдигна очи от клавиатурата виждам на 20-тина метра балкона на Кофе Бобоне.

А това, че по оръжието няма негови отпечатъци кърти мифки. И чии са отпечатаците? Щото все някой трябва да занесъл ножа до там.
15 Ноември 2017 09:02
Респ. срокът на задържане под стража не може да е по-дълъг от 8 месеца. Всичко друго вече не е законосъобразност, а политическа целесъобразност.

Това не е вярно. Обратно - определението на СГС беше очевадно финикийско. При разглеждане на мярката за неотклонение съдът не определя размера на наказанието с оглед всички събрани по делото доказателства, че да извърши редукцията му. Това може да стане само с присъдата. При положение, че съдът с определението си по разглеждане на МО, не се произнася по въпроса за вината и размера на наказанието, то той е обвързан единствено с размера на определеното наказание съобразно повдигнатото обвинение. Да приложиш редукция при мярка за неотклонение е все едно да приемеш обвинението за доказано и напълно да игнорираш презумпцията за невиновност. Учудващо е, че съставът на СГС не знае това, дори подозрително бих казала.
15 Ноември 2017 09:07
А това, че по оръжието няма негови отпечатъци кърти мифки. И чии са отпечатаците? Щото все някой трябва да занесъл ножа до там.

Ножът е бил там бая време, валял е дъжд, трупал е сняг, нормално е отпечатъците да са заличени.
15 Ноември 2017 09:11
Размерът на максималното наказание съобразно повдигнатото обвинение е 12 години за непълнолетен извършител. Задържане под стража за срок по-дълъг от осем месеца е допустимо само когато максимално предвиденото наказание е не по-малко от 15 години лишаване от свобода. Чл. 63. (4) НПК
15 Ноември 2017 09:18
Размера на максималното наказание съобразно повдигнатото обвинение е 12 години за непълнолетен извършител.

Размерът на наказанието е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна /вж. чл. 116, ал. 1, т. 12 НК/. Едва след като съдът определи неговия размер може да приложи редукцията, но това става в края на съдебната фаза, т.е. с присъдата, а не преди тя изобщо да е започнала.
15 Ноември 2017 09:22
„Именно установяването на тези лица може да доведе до обрат в делото. Може да има друго лице, което е извършител на деянието”, каза още амаркова.

Тази последната, "амаркова", която е отрицание на Маркова, действа като героят на Майкъл Конъли - адвокатът Мики Холър - посочва възможен алтернативен убиец и това оневинява неговият клиент.
15 Ноември 2017 09:44
Тази последната, "амаркова

Гледах я снощи при Милен Цветков. Личното ми мнение е, че с такава защита, има голяма вероятност съдът да определи най-тежкото наказание и да забрави да приложи редукцията
15 Ноември 2017 10:18
Честно казано, аз не виждам никаква прилика между този Йоан Матев и момчето, което е заснето от видеокамерата в деня на убийството

Ти може и да не виждаш, ама тези, които го познават и имат негови снимки, си го разпознават и на двата кадъра. По ножа отпечатъци може и да няма, ама важното е как полицията е стигнала до този нож две години по-късно. Май въз основата на някакви самопризнания.
15 Ноември 2017 13:17
Тупан темно! Още по лошото е че тези които са го разпознали почти веднага след престъплението са си мълчали почти цяла година.Негови съученици и учители в някакво частно училище.Омерта! Почти се досещам що за кадри обучава това училище.След някоя и друга година ще стане ясно.Като почнат да ни трият сол на главата тия кадри.
15 Ноември 2017 20:55
Техниката е станала много чувствителна. Не ти трябват отпечатъци.
На летището ми погладиха дланите с едни хартийки и момчето извика началничката.
10 пъти ме проверяваха червиха се потиха се казаха че машината се е повредила и минах.
След време си спомням че сака го дадох на приятел ловджия да ми сложи нещо натурално без консерванти но това беше преди месец до проверката и как не е изфирясала миризмата и я хвана машината незнам. Много са добри щом хванаха една молекула барут.
15 Ноември 2017 22:22
жана д`арк
15 Ное 2017 09:18
В опит леко да "обогатя" твоята теза, която споделям изцяло ... Има практика на върховното ни съдилище по приложението на чл.78а от НК, когато престъплението е извършено от непълнолетен, където редукцията на наказанието се третира по почина, посочен от теб. Има едно единствено изключение от правилото, а именно при приложение института на погасителната давност за наказателно преследване - чл.80, ал.2 от НК и това е изрично посочено от законодателя, т.е. извадено от правилото.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД