:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Варшава ще опитва да убеди Германия да се откаже от строителството на „Северен поток 2“
МОСВ съветва намерилите безпомощни птици да звънят на "Зеления телефон"
Докато евентуално това се случи, ще се работи с МиГ-ове, поддържани от Русия
„Ако ще давате парите, давайте ги, не се подигравайте с нас. Тази нация има достойнство и чест", оплаква се той
При такова лошо време и пломбите на хората щели да паднат
Автобусът им се преобърнал
Първи с честитките бяха Китай, Куба, Сърбия, Венецуела, Боливия и бивши съветски републики
Бившият германски канцлер работи за руския проект „Северен поток“
Той пренасял десетки оръжия в официална дипломатическа кола
СТАТИСТИКИ
Общо 372,996,334
Активни 793
Страници 2,635
За един ден 1,302,066

Валери Симеонов определи филма на Елена Йончева като "пропаганда"

 
Вицепремиерът Валери Симеонов нарече филма на Елена Йончева за проблемите с оградата по границата "пропаганда" в свой коментар в социалната мрежа "Фейсбук".
"Бях на премиерата на политически-рекламирания документален филм "Граница" на Елена Йончева. Скучен, изнасящ познати обстоятелства видео материал, пропаганда в стила на "единствената истина" и категоричните лозунги в духа на "Работническо дело", написа Симеонов. Той се обърна дистанционно към Йончева и обясни, че й е задал на премиерата един въпрос, на който не получил отговор: "А той беше, защо не дойдохте на обхода на границата, извършен с военен вертолет на 15 юни 2017, след като лично аз поканих госпожа Нинова и Вас чрез нея? Може би, след като видите оградата в цялата й дължина, щяхте да подходите по друг начин към темата и да бъдете по-умерена в квалификациите си за нещо, с което България трябва да се гордее. А именно, с първата и най-стабилна ограда срещу мигрантския поток, изградена от държава в Европейския съюз със собствени средства (а не, както казвате в началото, "и с европейски пари")".
В поста си Валери Симеонов задава пет въпроса към Йончева и заявява, че "ако отговорите й на тях са "не", трябва да се счита за "скъсана на фаза "листовки" в изпита за начинаещи обективни журналисти"
Ето и въпросите:
1. Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника.
2. Известно ли Ви е, че няма ограда, която да не може да бъде преодоляна със стълба? Дори 10-метровата ограда по границата между САЩ и Мексико може да бъде преодоляна с 15-метрова стълба? Може би, в тази връзка, бихте предложили подаването на високо напрежение по мрежата и събирането на овъглени сирийчета от оградата?
3. Известно ли Ви е, че причината за промяната на проекта от двуредова към едноредова ограда, бе застрашителното нарастване на бежанския поток в средата на 2015 г.?
4. Известно ли Ви е, че дължината на оградата не е 200 км., а 235.661 км., а стойността на съоръжението е около 180 млн. лв.?
5. Известно ли Ви е, че шофьорът на джипа, който Ви возеше, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата? Записът с изключително ценният таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?
77
2581
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
77
 Видими 
15 Ноември 2017 08:05
Мухльо, прибери си версиите, и чао.
15 Ноември 2017 08:10
/:/ Валери Симеонов определи филма на Елена Йончева като "пропаганда"
....................................................................................
Пропагандата с ФАКТИ си е чиста Информация!
А по Конституция:
Чл. 41.
(1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала.
15 Ноември 2017 08:18
"5. Известно ли Ви е, че шофьорът на джипа, който Ви возеше, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата? Записът с изключително ценният таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?"

На нас ни е известно, че щом някой не се впише в схемите за трафик на хора и наркотици, веднага бива уволняван за трафик на хора и наркотици. И петте въпроса са тъпи, но не и неочаквани.
15 Ноември 2017 08:24
Нека да публикуват протоколите с които е фактурирана работата. Тогава ще видим пропаганда ли е или лапаница.
15 Ноември 2017 08:26
Дрyгарката Йончева,определено не е сред най-симпатичните ми персони.Но е добър жyрналист.Доста добър.
Дрyгарят Симеонов обаче,сто процента се е облажил от бyтафорията,наречена "ограда".Чак брадата мy е омазана.И капе издайнически от нея.....гранясала съвест.
15 Ноември 2017 08:43
Известно ли Ви е, че шофьорът на джипа, който Ви возеше, е Христо Капсъзов, бивш граничен полицай, уволнен по обвинение за трафик през границата? Записът с изключително ценният таен свидетел не е ли запис със същия този полицай, който много добре познава пътеките и цените на трафика?


Мен ме впечатли най-вече този въпрос и данво има отговор, не само на този, а на всичките.-
А Валери Симеонов, браво за позицията.
15 Ноември 2017 08:47
Миранда, а мен ме впечатли Вашата позиция, освен ако не е ирония...
На конкретно зададени въпроси и изнесени факти, отговорът е "а вие защо биете негрите"...
ВП е изключително нагъл тип, който дори не може малко да се попокрие от кумова срама...
15 Ноември 2017 08:51
Тони, нека си зададе въпросите. Още не съм гледала филма, освен кадри, показани в новините. Мисля, че Елена Йончева си е свършила работата. Но не искам другите да мълчат. Нека и те дадат своите аргументи. Въпросът е толкова сериозен. На мен ми харесва това, че ВС не не крие. Пък хората, ако не са всички дебили, нека си правят изводите.
15 Ноември 2017 08:52
Миранда, а мен ме впечатли Вашата позиция,
по-точно - липсата на такава...
15 Ноември 2017 08:55
нещо, с което България трябва да се гордее. А именно, с първата и най-стабилна ограда срещу мигрантския поток, изградена от държава в Европейския съюз със собствени средства (а не, както казвате в началото, "и с европейски пари"".

ВЕРНОЛИБЕ?
Европейският съюз удължи с една година срока за усвояване на парите за опазване на границата с Турция. Това съобщи на извънреден брифинг в МВР вътрешният министър Валентин Радев. С отпуснатите средства се изгражда защитното съоръжение по гратицата с южната ни съседка.

средната цена за километър телена ограда, висока до 3.5 м, пък надминава 800 хил. лв./км при малко над 300 хил. лв./км за първите 33 километра.

Когато, по времето на Орешарски, оградата се строеше от военните. варели що не отговори от къде идва тази разлика?

15 Ноември 2017 08:59
Аз ако бях Йончева, или изобщо ако имах някакъв достъп до бай Варели, щях един-едниствен въпрос да му задам: "Вярно ли е, че през последните две-три години дейностите по строежа на Стената са извършвани изключително от фирми под Ваш контрол, или в които имате съществен интерес?", нека само с "да" или "не" да отговори...

А Миранда я оставете на мира.
15 Ноември 2017 09:01
Мен ме впечатли най-вече този въпрос и данво има отговор, не само на този, а на всичките.-

Впечатляващ въпрос, да. В него се съдържа открита заплаха. Не знам защо в главата ми зазвуча мотивът от "Кръсника".
15 Ноември 2017 09:03
https://www.youtube.com/watch?v=PGV0tSKQuL8
За тези, които не са гледали филма на Елена Йончева, но ... разбират и правят разлика между "позиция" и "пропаганда".
Впечатлява, че е взел да се изразява вече писмено и това, че т. нар. му позиция изчаква два дена, за да излезе на бял свят, което навежда на мисълта, че фокусът й е във въпрос №5.
15 Ноември 2017 09:06
Гледайте филма, по-точно филмчето - не е толкова дълго –22 мин.. Аз го гледах.. Мисля, че на всеки нормално мислещ човек ще му стане ясно, за какво иде реч...
Картинката не е по-различна от далаверите с пътища, магистрали, саниране и прочие - ама за тях май филми още не са направени...
Само дето тук става въпрос за "националната сигурност", каквото и да означава това, според властимащите..
15 Ноември 2017 09:07
Още не съм гледала филма, освен кадри, показани в новините. Мисля, че Елена Йончева си е свършила работата


Ми гледай го. Лесно е. Просто кликни на "Границата" във вестника. А Симеонов е едно празно дрънкало. А въпросите са много кьопави, но щом ти харесват ...
15 Ноември 2017 09:18
Показаната ограда е като за селски двор. Спокойно се преминава с нормална(къса) стълба от баби и деца. ВС е прекалено нагъл за да твърди обратното. парите са похарчени, а резултат нула. Облажилите се строители да се задължат да построят 2-ри стабилен ред. Просто си преминават като на екскурзия. После ... емигрантите били намалели. Намалени са само вашите измислени цифри.
15 Ноември 2017 09:19
Дрyгарката Йончева,определено не е сред най-симпатичните ми персони.Но е добър жyрналист.Доста добър.

Филмът на Елена е високо информативен //, на изключително високо професионално и интелигентно равнище.

А ако има КОЙ да му обърне необходимото внимание, може спокойно да разклати държавата.

Затуй Бачо Варели да'нсъ пра'и на перде непоръбено!
15 Ноември 2017 09:22
абе интелигентно информативен, ама няма да има ефект. Нито върху електората, щото едва ли ще го гледа, нито за властта. Ако беше пуснала 1-2 вица - същата работа щеше да е, хем по-евтина. Йончева трябваше да даде на Прокуратурата този кабинет за противодържавна дейност. Какво повече е нужно като доказателство, липсата на охрана на държавната ни граница е достатъчен аргумент. Но Йончева прави половинчати работи и не иска да стигне докрай. Никой в БСП-то не иска. Освен може би проф. Иво Христов, на когото вероятно ще запушат устата.
15 Ноември 2017 09:23
Този филмов критик, това ще каже, по-важно е какво ще каже прокуратурата!
15 Ноември 2017 09:27
Йончева трябваше да даде на Прокуратурата този кабинет за противодържавна дейност.


Не знам дали ти е известно, но едно от нещата които е в състояние и има право да върши Прокуратурата е...да се самосезира след този филм. Ноооооо....ТОЙ си го избра

А Варели два дни подозрително мълча.....пък ся "пропаганда"
15 Ноември 2017 09:31
Относно хобито на депутатката, В.Симеонов е добавил:

За мен, доста комичен беше кадърът, заснет недалеч от Малко Търново, с огромната яма под висящия във въздуха участък на оградата и Вие в дъното на дупката, щастливо размахваща ръце към оператора. Не мога да си обясня Вашата радост и възторг когато, напук на Вашите твърдения, оградата висеше във въздуха непокътната, запазила своята механична цялост и показваща своята здравина и устойчивост.
Известно ли Ви е, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, бяха с количества над 315 литра на м.кв.!
За Ваше сведение, дъждовете в Германия на 30 май 2016 г. бяха около 170 литра на кв. м., взеха 5 жертви и отнесоха магистрали . При 315 литра/м2 българската ограда остана цяла, а при двойно по-слаб порой в Бавария цели пътища бяха унищожени.
Съгласен съм с Вас, че почти всички групи мигранти преминават през територията на страната със съдействието на гранични полицаи. Лично аз съм подал два случая за такива служители, по които са приложени ефективни мерки. Единият от тях беше за граничен полицай от Средец, в чийто двор за по-малко от година се появиха над 30 автомобила, използвани за трафик на бежанци. До момента се водят разследвания и са осъдени над 80 човека от Гранична полиция. Сумите са големи и изкушението е голямо.
Въпреки всичко, България остана най-малко засегната от бежанския поток, благодарение точно на оградата и действията на полиция и армия.
15 Ноември 2017 09:33
когато, напук на Вашите твърдения, оградата висеше във въздуха непокътната, запазила своята механична цялост и показваща своята здравина и устойчивост.Ма тоз бил голям комик! Тва изречение е култово! Маце, ти наясно ли си, че не го рекламираш, а го излагаш зверски
15 Ноември 2017 09:39
Ха! Главчев току що заяви, че отстранява Нинова от заседание, защото обиждала депутатите, цитирайки Борисов.
15 Ноември 2017 09:39
по-важно е какво ще каже прокуратурата


Ако изобщо реши да гледа филма!
15 Ноември 2017 09:42
Поведението му е като на циганин.
15 Ноември 2017 09:43
дебелите пана от стоманизирани елементи


Звучи ми като метализирана пластмаса. Това какво значи - оградата е пластмасова със стоманено покритие?

15 Ноември 2017 09:45
Варелито няма ли пак да се пробва да даде някой на съд. Миналият път беше толкова уверен и нахъсан, обаче накрая неговите пропаганди и манипулации пропаднаха. Изобщо тази персона никога не пропуска шанс да покаже неадекватността си.
15 Ноември 2017 09:45
Остави го мацето - то е РА (personal assistant) на Варели и си върши работата , за която му плащат.
15 Ноември 2017 09:51
mace,
горното звучи като>‌ заключващия механизъм на банковия сейф е цял и непокътнат и не може да се отвори дори с бомба, а това че задната стена на сейфа е от мукава няма нищо общо със начина по който охраняваме парите, щото при на съседа сейфа се случи да го разбият с кирка.
15 Ноември 2017 10:00
Да, да оградата не е 200 км, а 235 км. Всяка ограда може да се премине със стълба, дори и тази между Мексико и САЩ. А пък 15 метрова стълба се пренася и вдига с лекота.
Г-н Валери Симеонов е "изключително умен" чиляк. Хвала на тъкъви хора!
15 Ноември 2017 10:01
Ако приемем тезата на Симеонов, че филмът на Йончева е пропаганда, остава да си зададем въпроса как самият Симеонов се справя с контрапропагандата. Как се справя с оградата вече се видя. Зададените от него въпроси за тестване на журналистическите умения са твърде семпли, по причина на очевидност. Защото насреща е въпросът ... Е, и? Дори в "убийствения" въпрос за този Капсъзов няма нищо убийствено. Напротив, нека Симеонов е прав на 100% в цитираните обвинения - тогава този Капсъзов е живо доказателство за твърденията си, че трафик има и че той е възможен чрез участието на служители на Гранична полиция, с протекция от "високо".

Не че някой ме пита, ама ха да вземете, народен представител и вицепремиер, законодателна и изпълнителна власт, па да пооставите журналистиката, пропагандата, контрапропагандата и фотосафаритата - с хеликоптери или джипове - и да свършите и малко работа, а?
15 Ноември 2017 10:08
Не подкрепям Валери и нямам никави обвързаности с него.
Прави ми впечатление невероятната липса на задълбочено мислене в повечето от коментарите, в стила на Ел.Йончева.
-Има ли непреодолима ограда на света? (дори китайската стена ...)
-Възможна ли е 100% охрана на тези 235 км ограда с хора и техника? Да, но на каква цена.
-Винаги сред охраняващите ще се намерят подкупни хора, които да пропускат мигранти. ВИНАГИ!
-Там, където човешкия интерес е голям, винаги престъпното мислене предхожда защитните действия: фалшиви паспорти, документи за собственост, свидетелства; фалшиви пари; разбиване на банкомати, ограбване на банки и обменни бюра...
Усилията срещу тази престъпност не винаги дават исканите резулати. Така ще бъде винаги!
Мисля, че Елена беше избрана в НС не да прави репортажи, а да кове закони. Сега повече време отделя за изграждане на телевизия БСП. Тя няма да бъде елитарна, а ще задоволява културните и политическите очаквания на онези 80% от населението.


15 Ноември 2017 10:11
Прави ми впечатление невероятната липса на задълбочено мислене


Така е. Ако беше прочел задълбочено това, дето го тропоса тука...ама да, ти каза нещо за мисленето..ми прав си!
15 Ноември 2017 10:12
В поста си Валери Симеонов задава пет въпроса към Йончева

Очевидно Симеонов не е схванал, че не е в ситуация да задава въпроси, а е длъжен да дава отговори. Например: защо оградата на гърците е два пъти по-надеждна и два пъти по-евтина? И ако оградата е лесно преодолима и целта й е да се печели време до пристигане на служителите на ГП, то защо не работят сензорите и защо граничните полицаи дойдоха 25 минути след обаждането на Йончева при положение, че тя посочи мястото, на което се намира. За 25 минути пъргавите пешеходци биха навлезли доста навътре, така че задържането им да стане трудно до степен на невъзможност. Защо мигрантите спокойно прескачаха оградата пред погледа на Йончева и екипа й без изобщо да се притеснят? Не е ли защото си мислеха, че това са българските трафиканти, които ги очакват? Знае ли Симеонов за цитираните във филма доклади? Как би коментирал констатациите в тях? Изводът, че оградата е калпава, е направен във въпросните доклади, както и твърденията за корупция, Йончева само ги цитира.
15 Ноември 2017 10:19
Miranda15 Ноември 2017 08:51
Още не съм гледала филма, освен кадри, показани в новините.

Един колегиален съвет: гледането на кабеларките е противопоказно за нормалното здравно състояние и води до 80% дебилност (първия стадий на олигофренията).
15 Ноември 2017 10:24
защо оградата на гърците е два пъти по-надеждна и два пъти по-евтина?

защото е изградена изключително на равнинен терен.
Относно надежността - само за тази година в Гърция има нови 70,000 мигранти.
Да, ама една жена ми каза, че е по-надеждна.
15 Ноември 2017 10:29
Очевидно Симеонов не е схванал, че не е в ситуация да задава въпроси, а е длъжен да дава отговори.

Жанче,от говедо се очаква само да мучи,а от мацетата-да мяукат
15 Ноември 2017 10:32
Да, ама една жена ми каза, че е по-надеждна.

Не знам дали жена е писала доклада, в който гръцката ограда е определена като надеждна
15 Ноември 2017 10:33
Валери Симеонов определи филма на Елена Йончева като "пропаганда"

Пак добре, че не се е изпуснал да го определи като „фалшива новина“
15 Ноември 2017 10:41
Усилията срещу тази престъпност не винаги дават исканите резулати. Така ще бъде винаги!


Че то тогава въобще има ли смисъл да се прави каквото и да е? Няма.
Права сте, mace, аз наистина имам "невероятна липса на задълбочено мислене", признавам си.
15 Ноември 2017 10:46
1. Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника.

Симеонов предполага, че детето ще опита да реже дебелите пана от стоманизирани елементи при наличието на тел. Сигурно проектира (по Фройд).
15 Ноември 2017 10:48
само за тази година в Гърция има нови 70,000 мигранти.


Те в Гърция могат да влизат от много места - защо реши, че прескачат оградата?
15 Ноември 2017 10:52
Известно ли Ви е, че няма преграда пред водната стихия, особено в силно насечения планински терен на Странджа? Валежите, паднали в района на Сливарово и подкопали граничната ограда на няколко места, бяха с количества над 315 литра на м.кв.!
Съгласен съм, дъжда може да направи поразии на всяко съоръжение.

Но не е ли предвидено, че в Странджа вали дъжд, и той може да изрови под оградата такива ровове, и в тоя случай в максимално кратък срок трябва да бъдат ремонтирани?

А при такава цена защо не са предвидени и бетонирани такива места предварително?

Нямам нищо против никоя партия.

Имам обаче много против алчността, особено когато е съчетана с некадърност, независимо в какъв партиен цвят е боядисана.

15 Ноември 2017 10:56
Имам обаче много против алчността, особено когато е съчетана с некадърност, независимо в какъв партиен цвят е боядисана.


Плюс безпардонност, нахалство и агресивност.
Han,
15 Ноември 2017 11:00
Но не е ли предвидено, че в Странджа вали дъжд,
Предвидили са. На снимката от онова свличане се вижда синя пластмасова гофрирана тръба. Очевидно са забелязали, че на това място има дере, но са претупали работата само с полагането на парче тръба с наклон към турската територия, без да направят необходимото водата да тече през тръбата, а не около нея.
http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/October2017/3a_uvzgxh.jpg
http://i3.dir-i.net/CMS/2017/10/18/e/3a_eh788s.jpg
15 Ноември 2017 11:01
1. Убедена ли сте в твърдението си, че оградата може да бъде разрязана от дете с клещи в ръка? Още повече, че на кадрите ясно се виждат дебелите пана от стоманизирани елементи, разрязани със специализирана техника.
Ето малко "специализирана техника":

http://www.e-shop-bg.eu/Kleshti-lostovi-za-mrezha-s-mnogokomponentni-oblozhki-950-mm-71-82-950-KNIPEX

Струва 230 лв и реже стомана с твърдост HRC 19 до 11 mm, а с твърдост HRC 48 до 6 mm.

Да заложим ли оградата с каква твърдост е?15 Ноември 2017 11:02
Мацето, като ни спускаш директивите от лишчета, нема как да не си спомним отново и отново за един професор
15 Ноември 2017 11:08

Han
15 Ное 2017 11:01
15 Ноември 2017 11:16
На кого и за колко е възложена подръжката на оградата, че не разбрах? Не, не ремонта и в гаранционния срок - подръжката. Който прави обход, преглед и оценка на щетите от бедствия и човешка дейност? На кого докладва? Той какво разпорежда? Кой изпълнява и в какъв срок? Кой приема изпълнението? Къде и как се отразява възстановяването на нарушената функция на съоръжението? Питам и ... отговор на искам. Щото съоръжението го "класифицираха". Но пък народният представител Йончева, не журналистът Йончева, подчертавам, народният представител Йончева може да поиска информация с отговори на тези въпроси. Ще съм малко по-спокоен, ако тя или друг от БСП вече го е направил. Щото това вече НЕ Е пропаганда, а парламентарен контрол, уреден в Конституцията.
15 Ноември 2017 11:17
mace-то така се е задълбочило в "мислене", че без малко да се удави
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД