×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Борисов предлага затваряне на всички граници в Европейския съюз
СТАТИСТИКИ
Общо 385,249,893
Активни 1,303
Страници 96,179
За един ден 1,302,066

50% от българите искат оставки дори при съмнения за корупция

---------
Въпросът как да се подхожда при съмнение за корупция сред високопоставени политици и държавни чиновници поляризира българското общество. 48% от българите настояват за оставки дори при съмнения за вземане на подкуп, сочи експресен сондаж на "Галъп". Същият процент обаче смятат, че първо трябва да се изчакат разследване и доказателства. "Данните ясно свидетелстват, че поне сред половината българи действа своеобразна "презумпция за виновност" на политиците - в обществените очи те са виновни и без следствие, съд и пр. Затова и "бързите" оставки съответстват на обществените очаквания", коментират социолозите.

Почти същото разделение се наблюдава и по отношение на предстоящия вот на недоверие срещу правителството заради корупция и шуробаджанащина. 50 на сто от анкетираните подкрепят атаката на БСП и ДПС срещу кабинета срещу 42 на сто против. Любопитното е, че цели 58% отхвърлят искането на ДПС "Обединени патриоти" да напуснат управлението. От "Галъп" виждат в това признак, че няма обществени очаквания за промяна във властовата конфигурация. Недоволството по отношение на управляващите е по-скоро провокирано от съмненията за корупция, отколкото от съюза на ГЕРБ с националистите.

Общественото мнение остава песимистично настроено за ситуацията в страната. Това се вижда в отношението към протестите, които съпровождат разглеждането и приемането на държавния бюджет. 52% считат, че негодуванието на синдикати, полицаи и млади учени не е случайно, а е признак за влошаване на положението. Други 42% обаче възразяват, че случващото е обичайно при обсъждането на бюджета, вероятно защото протестиращите искат да получат повече пари.

Анализът на "Галъп" показва, че сред българите се наблюдава "почти автоматично одобрение за всякакви мерки на държавна намеса". Като пример социолозите дават солидната подкрепа (55%), която получава премиерът Бойко Борисов за намесата му в спора между икономическото министерство и ЕМКО. Същият дял одобряват и действията му по казуса с "Дунарит".

ОТЧАЯНИЕ

Огромното мнозинство от българите (79%) смятат, че системата на здравеопазването върви към по-лошо в последните няколко години. Едва 15% виждат подобрение в работата й. Негативизмът преобладава дори сред поддръжниците на управляващите.
 ---------
4
1271
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
15 Ноември 2017 02:37
И кой трябва да се усъмни? Щото съм сигурен. че ако бай Иван от село Едикоесево се усъмни в кмета, никой няма и да му обърне внимание, а в крайна сметка разлика няма - и за съмнение ще излязат тарифи, стига съмнението да е привилегия.
15 Ноември 2017 10:48
Като няма ред, идва ред на лова на вещици.
15 Ноември 2017 10:55
Проверките да започнат от "Галъп".
15 Ноември 2017 14:44
По принцип в цял свят за хората във властта действа презумпция за виновност! Публичността в личния живот и в произхода на средства е цената, която всяка личност, харчеща обществени пари трябва да плаща! Приказките "да изчакаме компетентните органи да се произнесат" са за лапнишараните. И не само защото въпросните компетентни органи в страната са част от същата тази мафия, а и защото не винаги укоримите действия попадат под буквата на закона.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД