×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,847,342
Активни 585
Страници 6,036
За един ден 1,302,066

Борисов се скара на европейските политици от Рим

Премиерът Бойко Борисов разкритикува от Рим европейските политици за пасивната им реакция по отношение на икономическите мигранти, стана ясно от запис, публикуван на профила му във "Фейсбук".

Той пристигна за няколко часа в италианската столица и се срещна с колегата си Паоло Джентилони. Въпреки че срещата беше за Западните Балкани, Борисов измести акцента върху мигрантите, които минават през България и упрекна ЕС.

"Европейската дипломация търпи много упреци. Президентът Путин и президентът Тръмп се срещат и решават какво да стане в Сирия. Вчера в Сочи Путин и Ердоган решават бъдещето на Сирия. Къде са европейските политици? Те решават колко бежанци да приеме България, колко - Италия, Чехия и останалите страни. И това предизвиква огромен сблъсък в ЕС. Всъщност ние поемаме само пасивите. Не може само да понасяме кризите, които ние не създаваме!"

Борисов посочи, че "правилният път е затваряне на външните граници и подпомагане на страните от крайната линия - Италия, Гърция, България". Той поиска бежанците да влизат "по официалния ред", икономическите мигранти "да отиват там, където ги искат, където имат нужда от тях", а бежанските центрове "да прокарват политика на завръщане по родните места на хората, които са прогонени".
6
975
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
14 Ноември 2017 20:02
Добре го е казал.

15 Ноември 2017 07:01
Къде са ЕС дипломати, пита Борисов.
Първият ЕС дипломат, титулуващ се Върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност - Фредерика Могерини и тя италианка.
Много дипломатично ББ отива на посещение в Италия с предварително обявена тема, променя я в движение, като успява да се скара и на домакините.

Този похват трябва от посещението на Макрон да го е усвоил - няма спор, много израсна във външната политика Борисов, учи се.
15 Ноември 2017 07:37
Малкио Орбан?? бих могъл да се подпиша под каквото е казал. И какво като го е казал? Кому какво че накриви?? Кучетата даже и не лаят а мигрантите както се виде си рипат...
15 Ноември 2017 08:06
ми прав е за чернилките
15 Ноември 2017 12:41
Не вярвах, че ще вдигна палче за Б. Борисов, но за казаното от него в случая
15 Ноември 2017 12:42
Божеее... аз си мисля, че става дума за некви европейски политици от Рим
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД