×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,847,324
Активни 581
Страници 6,018
За един ден 1,302,066

Издателят на "Капитал" алармира, че се готви атака срещу бизнеса му

Комисията за конфискация не отрече, че се готви да поиска запор на активите му
Издателят на "Дневник" и "Капитал" - "Икономедия" АД, предупреди в открито писмо, че държавата готви запор на активите му. Информацията е получена от източници от правителството и парламента. Блокирането на сметките на медиите ще бъде поискано от комисията за конфискация (КОНПИ), която ще обсъди това на заседанието си в сряда.

Издателите и ръководството на редакциите твърдят, че главният прокурор Сотир Цацаров е оказвал силен натиск върху комисията да започне производство срещу Иво Прокопиев, собственик на мажоритарен дял в "Икономедия", и семейството му. С председателя на КОНПИ Пламен Георгиев била проведена среща, на която главният прокурор е настоявал "на всяка цена и час по-скоро да започне процедура, независимо от липсата на основание". Издателят смята, че са жертва на репресия заради разследванията на модела "КТБ" и активната си позиция срещу безграничната власт на главния прокурор.

Комисията за конфискация не отговори на въпросите на "Сега", нито отрече твърденията на "Икономедия". Тя изпрати прессъобщение до всички медии, че законът я задължава да проверява имуществото на определени обвиняеми. В тази категория попада и Прокопиев, обвинен като подбудител на бившите министри на Бойко Борисов - Трайчо Трайков и Симеон Дянков, за приватизацията на миноритарния дял на държавата в "ЕВН електроразпределение". Обвинителният акт срещу тях наскоро беше върнат от съда на прокуратурата заради нарушения.

КОНПИ посочва, че проверките й са служебна тайна. По повод твърденията за натиск ръководството на комисията заявява, че следва единствено разпоредбите на закона.

От "Икономедия" твърдят, че са предоставили изчерпателни данни за доходи и имущество, потвърдени от многобройни данъчни проверки 10 г. назад. Последната, наредена пак от прокуратурата, приключила без данни за нарушения. Тя обхванала всички лични доходи на Прокопиев и семейството му, всичките му фирми и също била за 10 г. назад. Според издателите нареждането е проверката да се върне чак в 2000 г., въпреки че давността вече е изтекла, и да се търси основание за конфискация на "Каолин".

КОНПИ не отговори нарушават ли се давностни срокове, при положение че в периода 2001-2004 г. три съдебни инстанции са постановили, че приватизацията на "Каолин" е законна. Комисията не пожела да коментира твърдението, че Прокопиев е проверяван от поделението й в Благоевград, въпреки че седалището на фирмите му не е там.ДЕЖУРНО

Главният прокурор не отговори на въпросите на "Сега" оказван ли е натиск върху Пламен Георгиев. Той изпрати стандартния си отговор, че не коментира изявления на обвиняеми лица и статии в медиите им.
4
1153
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
14 Ноември 2017 21:27
.
Мутрокрацията е като гангрена,
не, като проказа.
.
14 Ноември 2017 22:35
Нема се плашиш Ивче,
Както го е казал Маркс, не може да има антагонистични противоречия в управляващата класа. Тоест, все ще се оправите там: олигарси; слуги на олигарси; и кукловоди. С'я личните разходи могат да поспаднат малко, което си е трагедия само по себе си, но изпадане от господстващата класа-едва ли.
14 Ноември 2017 23:23
Като се има предвид, че гласят закон специално за него, има основание да си тревожи.
14 Ноември 2017 23:54
не може да има антагонистични противоречия в управляващата класа. Тоест, все ще се оправите там: олигарси;

Повтарям горното и с твърдението, че дневните ще намалеят, което си е трагедия, ще се разредят луксозни коли, ресторанти , екскурзии и т.н. за него и хранените му хора.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД