:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Защо винаги трябва да разсъждаваме в негативен сценарий, чуди се вицепремиерът
Западни издания поместват коментари за България и европредседателството
Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителните застраховки и регистрации
И военният министър се обяви индиректно срещу даването на 100 млн.лв на МВР
СТАТИСТИКИ
Общо 364,759,486
Активни 1,085
Страници 137,118
За един ден 1,302,066

Обвиняемият за убийството в Борисовата градина остава в ареста

СНИМКА: БГНЕС
Според апелативния съд Йоан Матев може да остане в предварителния арест още 10 месеца.
Йоан Матев, обвиняем за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, остава в ареста, реши Софийският апелативен съд. Втората инстанция взе напълно различно решение от градския съд, който миналата седмица реши, че Матев може да излезе на свобода. Основният аргумент на съдията тогава беше, че понеже обвиняемият е извършил престъплението като малолетен и по закон може да бъде наказан с максимум 12 г. затвор, се скъсява и срокът, който може да прекара в предварителния арест - 8 месеца.

Апелативните съдии отмениха това решение. Според тях сроковете се определят на база тежестта на престъплението, а не от възрастта на обвиняемия. Тъй като Матев е обвинен в убийство по особено мъчителен начин, за което минималното наказание е 15 г. затвор, той може да остане в ареста година и половина. Според втората инстанция има опасност той да се укрие, ако е на свобода. Решението не подлежи на обжалване.

Обвинителният акт срещу Матев бе внесен в съда в понеделник. В него разследващите твърдят, че е намушкал Игнатов, за да му вземе парите.

Съдия Андрей Ангелов от градския съд отказа да гледа делото и си направи отвод. В мотивите си той посочва, че вече се е произнасял по мярката за неотклонение срещу младежа. В това заседание е заявил, че има достатъчно доказателства срещу Матев и той трябва да остане в ареста. Заради това съдията счита, че не е безпристрастен, тъй като ще трябва да се произнесе за вината му на база на същите доказателства, които вече е сметнал за достатъчни. Сега от градския съд трябва да разпределят делото на друг.
467
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД