×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,847,310
Активни 584
Страници 6,004
За един ден 1,302,066

София ревизира плана си за сеч на опасни дървета

Столичната община ще пази хората от опасните дървета в Борисовата градина, като маркира участъци от парка между бул. "Драган Цанков", бул. "Пейо Яворов" и алеята от стадион "Българска армия" до басейна "Мария Луиза". В тези зони ще има указания хората да минават само по алеите и да не навлизат в гората. Това стана ясно по време на комисия по околна среда към Столичния общински съвет, на която бяха разгледани резултатите от инвентаризацията на опасните дървета в тази част на Борисовата градина, съобщи Медиапул. Общинарите решиха да не се бърза с разчистването на всички опасни дървета на тази територия, а да се махат само тези покрай алеите. Решението им беше провокирано от съмнения за масова сеч с цел разчистване на терени за бъдещи строежи, което членовете на комисията сметнаха за спекулация.

След инвентаризация на опасните дървета за отсичане са маркирани 733 дървета и 111 - за окастряне. Броят на предвидените за премахване дървета се видя много голям на организациите "За да остане природа в България" и Българското дружество за защита на птиците и затова те се обявиха против него. Техни представители твърдят, че не всички маркирани като опасни дървета трябва да бъдат изсечени. Вследствие на забележките им общинарите гласуваха за начало да се прочистят само сухите и наклонени дървета, които се намират на до 25 метра от алеите. Тепърва обаче ще бъде направен още един оглед на тези участъци и едва тогава ще стане ясно колко дървета точно ще бъдат махнати.

ГЛЕДНА ТОЧКА

"В цивилизованите страни постоянно се полагат грижи за такива паркове и това не предизвиква сътресения", заяви зам.-кметът по екологията на София Йоана Христова. Общината нямало как да действа като тях, понеже стопанисва Борисовата градина от 5 години, а преди това, когато е била държавна собственост, не е имало мерки за прочистване на стари и опасни дървета.
1
625
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Ноември 2017 01:03
"В цивилизованите страни постоянно се полагат грижи за такива паркове и това не предизвиква сътресения", заяви зам.-кметът по екологията на София Йоана Христова.
Въпросната г-жа да не би да се явява мисионерка в нецивилизована България? Доста тъпо изказване за един общински чиновник, но на фона на патрона И...
А че подобни действия не предизвикават проблеми в други страни, е напълно разбираемо - там не се рестуират имоти в паркове и градинки, нито входове на метро или улици...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД