×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,016,516
Активни 1,349
Страници 68,557
За един ден 1,302,066

Брюксел предвижда ново забавяне на преговорите за търговските отношения Лондон-ЕС

Ключовите преговори между Великобритания и Европейския съюз за бъдещите си търговски отношения и преходния период се очаква да бъдат забавени отново след предстоящата среща на върха на европейските лидери през декември. Това заяви германският политик Манфред Вебер, лидер на Европейската народна партия в ЕП и член на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) от консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, цитиран от БГНЕС.
Преди срещата си с британския премиер Тереза Мей в сряда той заяви, че ще дойде с разочароващо съобщение.
„Тереза Мей поиска разговори. Тя знае, че преговорите са в решителна фаза… през идните седмици ще видим дали е възможен конструктивен резултат или несигурността ще продължи да нараства. Изглежда, че през декември няма да влезем във втората фаза“ от преговорите, каза той пред репортери в Страсбург, цитиран от британския в. „Гардиън“.
Той също така припомни, че времето тече и през 2019 г. Великобритания ще трябва да напусне общността, което изисква Лондон да направи своите предложения за уреждане на двустранните отношения.
Британското правителство трябва да затвори някои от основните теми за дебат между Лондон и ЕС – правата на европейските граждани, границата със Северна Ирландия и дължимата сума преди напускането на общността, преди да продължи към втория етап, а именно двустранните отношения след Брекзит. За да стигне до него Брюксел трябва да бъде убеден, че е постигнат „достатъчен прогрес“.
8
767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
14 Ноември 2017 17:32
Защо всичко се вменява като задължение на Лондон? Нали преговорите са между две страни и двете имат равни задължения. Или някои са "по-равни"?
14 Ноември 2017 18:10
TeoremaPi 14 Ноември 2017 17:32

Именно затова Лондон заяви. Не си правете илюзии, ако не се договорим, ще напуснем без договор.
14 Ноември 2017 18:31
Защо всичко се вменява като задължение на Лондон? Нали преговорите са между две страни и двете имат равни задължения. Или някои са "по-равни"?


Сериозно? Аз не знам България да има задължения към Великобритания. Те имат проблем, да си го решават. Великобритания е член на ЕС, а не обратно. Нали разбираш сега разликата?

14 Ноември 2017 18:48
lubomir.gavrilov 14 Ноември 2017 18:31

Обяснението ти е толкова наивно, че дори е смешно. ЕС не е нещо съществуващо само за себе си. ЕС е договореност между държави. Великобритания напуска договореността, а не някакъв абстрактен ЕС.
Ако ти и още двама комшии сте се договорили да си купите крава. Когато ти искаш да прекратиш участието, ти прекратяваш взаимоотношенията с другите двама, а не с кравата. И когато сте били трима и след като напуснеш, всеки участник има задължения към кравата, което на практика означава здължения спрямо всеки друг участник.
Така се получава, че всяка държава има задължения спрямо всяка друга държава, докато се ръководят от общ договор.
14 Ноември 2017 19:22
дисиденте, написал си глупост. оформена като крава.

според нея /глупостта/ ти напускаш, обаче продължаваш през два дни да ходиш да пасеш кравата, щото имаш задължения към нея. какво си напуснал тогава?

ако толко искаш кравешка аналогия, ето ти една:

трима съдружници сте купили крава. за което всеки трябва да даде по две хиляди лева на банката в продължение на пет години. ти искаш да напуснеш, ама като си получаваш една трета от млякото, при което другите двама ти напомнят за ангажиментите, които си поел по плащането.
14 Ноември 2017 20:12
Защо всичко се вменява като задължение на Лондон? Нали преговорите са между две страни и двете имат равни задължения. Или някои са "по-равни"?

Доколкото знам, става дума за финансови задължения към съюза, които Лондон е поел преди Брекзит. Също и за правата на гражданите на ЕС в кралството, както и проблема с границата между Ирландия и Северна Ирландия. По финансовия спор Юнкер използува по-сполучлива метафора, отколкото кравешката по - долу: влизате прители в бара, ти ядеш и пиеш и след това не искаш да платиш твоя дял от сметката.
14 Ноември 2017 20:53
Ингилизите са гениални, както винаги. Напускат, получават си суверинитета обратно, ще имат FTA с ЕС и няма да плащат пари за това. Демек: вън са, но само печелят от това. Както казват французите : Одлично изведен напад.
14 Ноември 2017 20:57
Демек: вън са, но само печелят от това

засега само им се иска да е така
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД