:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Варшава ще опитва да убеди Германия да се откаже от строителството на „Северен поток 2“
МОСВ съветва намерилите безпомощни птици да звънят на "Зеления телефон"
Докато евентуално това се случи, ще се работи с МиГ-ове, поддържани от Русия
„Ако ще давате парите, давайте ги, не се подигравайте с нас. Тази нация има достойнство и чест", оплаква се той
При такова лошо време и пломбите на хората щели да паднат
Автобусът им се преобърнал
Първи с честитките бяха Китай, Куба, Сърбия, Венецуела, Боливия и бивши съветски републики
Бившият германски канцлер работи за руския проект „Северен поток“
Той пренасял десетки оръжия в официална дипломатическа кола
СТАТИСТИКИ
Общо 372,996,401
Активни 783
Страници 2,702
За един ден 1,302,066

Теменужка Петкова: ЧЕЗ ще бъде продаден само на проверен купувач

Трябва нов закон за енергетиката, смята Делян Добрев
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова успокои потребителите, да не се притесняват, защото доставчикът на ток ЧЕЗ ще бъде продаден само на проверен купувач. Държавата ще направи щателна проверка на кандидата за купувач на доставчика на ток в Западна България ЧЕЗ увери тя по време на енергийна конференция, организирана от Българския енергиен форум, съобщава БНТ. По думите на Петкова все още ЧЕЗ не е информирал Министерството за бъдещия купувач.
Според чешки медии най-добро предложение за дружеството е направил българският енергиен търговец "Фючър енерджи". ЧЕЗ е най-големият доставчик на ток у нас. Дружеството снабдява с електроенергия Западна България, включително и големите ни планински курорти.
Трябва да имаме изцяло нов закон за енергетиката, заяви междувременно председателят на Парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев. Той съобщи, че през следващата година ще станат ясни резултатите от анализа на Световната банка за либерализацията на енергийния пазар. „Крайно време е да направим либерализацията, но тя не трябва да се осъществи чрез стария закон, защото ще са необходими много промени в него. Трябва да имаме изцяло нов закон”, каза той, цитиран от БГНЕС.
Добрев добави, че в рамките на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, в София ще се проведе междупарламентарна комисия по енергетика, в която ще вземат участие председатели и членове на енергийните комисии на всички държави-членки на ЕС. Това събитие ще се състои на 13 и 14 май 2018 г.
20
1199
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
14 Ноември 2017 14:51
Ха,
арт енергетикът се обади. Помислих ,че ще се навре в кучи гъз, ама пусти гьон суратлък.
14 Ноември 2017 14:51
най-добро предложение за дружеството е направил българският енергиен търговец "Фючър енерджи".

Защо му такова неособено българско името?
14 Ноември 2017 14:54
анализа на Световната банка за либерализацията на енергийния пазар


Някой да не е наясно защо НС не прие оставката му?
Дорде не унищожат напълно българската енергетика, нито СБ, нито тукашните й... хм, изпълнители ще мирясат.
14 Ноември 2017 14:57
либерализацията на енергийния пазар. „Крайно време е да направим либерализацията, но тя
Когато някой ви говори за "либерализация на енергетиката", разбирайте, че става въпрос за увеличение на цената на тока и енергоносителите.
14 Ноември 2017 15:07
Когато някой ви говори за "либерализация на енергетиката", разбирайте, че става въпрос за увеличение на цената на тока и енергоносителите.


Увеличения през няколко месеца...

Едно време обвинявахме социализма, че имаше горе долу 3 увеличения на цените за 45 години. Сега нищо не фалира.. щото всеки месец имаме нови по-високи цени...
14 Ноември 2017 15:09
„Крайно време е да направим либерализацията, но тя не трябва да се осъщ.....

Тоя хич го няма. Пуснат ли свободно цената, ще уем като вълци от глад. Нали регулаторът трябва да следи за цената и възможността на хората.
14 Ноември 2017 15:37
Теменужка Петкова: ЧЕЗ ще бъде продаден само на проверен купувач
Българска министърка продава чешко държавно предприятие?!

Нещо се объркАх - чешката държава ли е собственик на ЧЕЗ България, или българската?

14 Ноември 2017 16:26

това и нищо повече...
14 Ноември 2017 16:29
Нещо се объркАх - чешката държава ли е собственик на ЧЕЗ България, или българската?


Няма значение - и двете са собственост на ... Брюксел.
14 Ноември 2017 16:30
Нещо се объркАх - чешката държава ли е собственик на ЧЕЗ България, или българската?


Няма значение - и двете са собственост на ... Брюксел.
14 Ноември 2017 16:34
Компаниите на ЧЕЗ в България

„ЧЕЗ България” ЕАД е създадена в средата на 2005 г., за да изпълнява управленски и поддържащи дейности за всички дружества на ЧЕЗ Груп в България. Дружеството е 100% собственост на ЧЕЗ а.с. Чешка Република.
„ЧЕЗ Електро България” АД е компанията, която снабдява с електроенергия над 2 милиона крайни потребители, присъединени към електроразпределителната мрежа в Западна България. 67% от компанията се притежават от мажоритарния акционер ЧЕЗ а.с. Чешка Република, а останалите 33% са собственост на различни миноритарни акционери – юридически и физически лица
„ЧЕЗ Разпределение България” АД е дружеството, което отговаря за поддържането на мрежата и осигуряването на непрекъсната и качествена доставка на електрическа енергия до потребителите в Западна България. Мажоритарен собственик на „ЧЕЗ Разпределение България” АД е ЧЕЗ а.с. Чешка Република, която притежава 67% от капитала на дружеството. Останалите 33% са собственост на различни миноритарни акционери – юридически и физически лица.
„ЧЕЗ Трейд България” ЕАД е компания за търговия с електрическа енергия на либерализирания пазар. Дружеството извършва услуги по покупко-продажбата на електроенергия за привилегировани клиенти. „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД е създадена през 2005 г. и е един от първите лицензирани търговци на енергийния пазар. Компанията е 100% собственост на ЧЕЗ а.с. Чешка Република.
„ТЕЦ Варна” ЕАД е втората по големина топлоелектрическа централа в България и на Балканския полуостров със 1260 MW инсталирана мощност. Дружеството има общо над 600 служители и е 100% собственост на ЧЕЗ а.с. Чешка Републикаю

„ЧЕЗ ИКТ България” ЕАД е създадено в средата на 2015 г., за да осигурява комплексни услуги в областта на информационните и комуникационни технологии предимно за всички дружества на ЧЕЗ Груп в България. Дружеството е 100% собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Коя от всичките компании на ЧЕЗ България ще купува Фючър енерджи , че компаниите са със различни лицензи за различна дейност, Фючърса едва ли имат опит в подръжка на мрежата
поне от хората които са в екипа им http://fenergy.eu/%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b5%d0%ba%d0%b8%d0%bf/
14 Ноември 2017 16:35
Интересно как ще продадат ЧЕЗ, след като не е българска държавна компания?
14 Ноември 2017 16:38
Интересно как ще продадат ЧЕЗ, след като не е българска държавна компания?


Като преди това я ... купят
14 Ноември 2017 16:40
Бай Драгане тук не си прав, някой е шушнал в ухото на Дилянча умни приказки. По директива трябва да си има защита за уязвими потребители, както и доставчик от последна инстанция. Нали искахте да си избирате доставчика на ел.енергия, как да стане ако не се либерализира и отпаднат регулираните цени за всички битови.Регулирана цена трябва трябва да има само за доставчика от последна инстанция и регулирани цени на услугите на операторите - пренос и разпределение.
14 Ноември 2017 16:43
Интересно как ще продадат ЧЕЗ, след като не е българска държавна компания?
ми нали КЕВР я лицензира за различни дейности, промяна на собственост как ще стане на лицензиант без съгласие на органа, там има изскване и за професионален опит. А как ще мине през КЗК, а май трябва да мине и през ЕК -ГД Конкуренция.
14 Ноември 2017 16:46
а май трябва да мине и през ЕК -ГД Конкуренция.


Това преди или след като мине през ГД ОПГ ...
14 Ноември 2017 16:57
/:/Теменужка Петкова: ЧЕЗ ще бъде продаден само на проверен купувач
.....................................................................................
Теменужка Петкова: ЧЕЗ ще бъде продаден само на по-верен купувач
14 Ноември 2017 17:51
ЧЕЗ Разпределение България” АД е дружеството, което отговаря за поддържането на мрежата

А поддържането на мрежата контролирано ли е от някой, щото впечатлението ми е че мрежата е оставена на самотек и към момента е в такова окаяно състояние, че се съмнявам някой да се наеме да я купи на някаква прилична цена?
14 Ноември 2017 18:02
Що не я купи България? Май не и разрешават от посолствата.
14 Ноември 2017 18:15
ЧЕЗ продаде всички сгради, които бяха строени за електроснабдителните предприятия. ТЕЦ "Варна" също е продадена - щяла да бъде разрушена и на нейно място щели да строят ново пристанище. Този, който купи ЧЕЗ, ще получи гола поляна. ЧЕЗ не инвестира нищо за поддържане на мрежата и съоръженията. Бизнеса с инкасото е единственото наследство на новия купувач.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД