:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Водачът, който е от Беларус твърди, че не бил пил, докато карал
Предупреждение и за намалена видимост на АМ "Тракия"
Истанбулската конвенция за пръв път поставяла в "толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието и защитата на жените"
Простести в Солун. 75 % от гърците не са съгласни в името на северната им съседка, да има думата "Македония"
В профила му излязла публикация на турски
Друг тежък камион блокира движението по пътя между Враца и Оряхово
Това можело да се преодолее или чрез избори, или с един демонтаж на това управление и програмно правителство
СТАТИСТИКИ
Общо 365,394,904
Активни 316
Страници 11,559
За един ден 1,302,066

ИПИ: Да се премахнат данък лихва и преференциалния ДДС за туризма

 
Експертите на Института за пазарна икономика предлагат премахване на "неефективни" данъци, като тези върху дивидентите, лихвите, застрахователните премии, както и премахване на данъчните преференции като намалената ставка ДДС върху туризма.
В коментар от коментар на икономистите за приетия на първо четене проектобюджет за бюджет се предлага също и отказ от увеличението на осигурителната вноска за държавна пенсия (заложено увеличение от 1 процент от 2018 г.) и отпадане на възможността за прехвърляне парите от пенсионните фондове към солидарната система. Институтът предлага и разбиване на монопола на здравната каса и прехвърляне на 2 процентни пункта от здравните осигуровки към частните фондове.
Приходите в държавния бюджет през 2018 година могат да бъдат 36.9 млрд. лева или 35 процента от БВП, при заложени в проектобюджета на Министерството на финансите приходи от 38.2 млрд. лева, което е 36.2 процента от БВП, посочват икономистите. Те смятат, че разходите в държавния бюджет през 2018 година трябва да са 35.7 млрд лева или 33.9 на сто от БВП. Министерството на финансите предлага в своя проектобюджет разходи с близо 3.6 млрд. лева повече - общо 39.3 млрд. лева. Икономистите също смятат, че е реалистично в проекта да се заложи бюджетен излишък от 1.1 на сто от БВП, а Министерството на финансите - бюджетен дефицит от 1 на сто от БВП.
7
1109
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
13 Ноември 2017 14:21
Да се преамхне измисленият ИПИ, пълен с шарлатани по иконо-мистика, коойто действа като началник на минситерски съвет и инструмент за промиване на мозъците на 80% от българите. Теза шамтароци убедиха Сатанишев да въведе плоския данък. Заедно с Мистър 10% и любезното съдействие на българската жорналистика, която нито веднъж не ги попита те колко ще спечелят от един плосък данък. Нито пък самите жорналя признаха, че ще се облажат.
13 Ноември 2017 14:49
Тия добре работят за сайбиите си!
Данък върху дивидента да се махнел - хе, хе.
Само с това си изработиха бонусите за Коледа.
13 Ноември 2017 14:52
Ще дойде ден и доклад, в който най-сетне ИПИ ще предложи държавата да бъде отдадена на концесия на J P Morgan. В този ден Красен Станчев ще заспи усмихнат.
13 Ноември 2017 15:00
Сетиха се при лихви от около 1% май бумащината по одържане на данъка е по-скъпа
13 Ноември 2017 15:16
Кога чуем и Индъстри Уотч, Център за изследване на демокрацията , Център за либерални стратегии и прочие курабийни центрове - тогава може да се убедим в правотата им.
13 Ноември 2017 16:29
Експертите на Института за пазарна икономика
Ей заради такива хора съкращенито НПО стана мръсна дума в България...

13 Ноември 2017 16:41
Да се премахне ИПИ!
Значи за тези дето печатат пари от пари да се премахнат данъците, а за другите да стоят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД