:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Китайският суверенен фонд CIC проучва възможностите за инвестиране в България

 
Единственият в Китай и втори по големина в света суверенен фонд - China Investment Corporation (CIC), проучва възможностите за инвестиции в България. Това стана ясно на среща на главния секретар на министерството на икономиката Владимир Туджаров с изпълнителния вицепрезидент на CIC Лиу Дзун, съобщават от министерството. Лиу Дзун и ръководената от него делегация са на посещение в България за запознаване с инвестиционната и бизнес среда и потенциални проекти.

CIC, със седалище в Пекин, е 100% собственост на китайската държава. Създаден е от китайското правителство през 2007 г. с цел управление на част от огромния валутен резерв на страната и реализиране на инвестиции в чужди активи. Към настоящия момент активите на фонда са в размер на $900 млрд. Фондът притежава огромен оборотен капитал, който му позволява да реализира мащабни инвестиции в сектори, като инфраструктура, промишлено производство и туризъм, като има реализирани инвестиции във Великобритания, Германия, Полша, Албания, САЩ.

Главния секретар на икономическото министерство е запознал китайската делегация с инвестиционната и бизнес среда у нас, като подчерта, че страната ни притежава ключовите фактори, необходими за развитието на успешни бизнес и инвестиционни проекти: финансова и макроикономическа стабилност; благоприятен данъчен режим; стратегическото географско местоположение, което ни позиционира като основен транзитен център, свързващ европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия. Туджаров също така е информирал китайците за насърчителните мерки за инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите.

Владимир Туджаров запознал гостите и с възможностите за инвестиции в българските индустриални зони, за което може да бъде получена подкрепа от страна на „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която е 100% държавно дружество с едноличен собственик икономическото министерство. Компанията има изградени зони в София, Видин, Русе, Свиленград, Бургас, където чуждите инвеститори могат да закупят терени с изградена инфраструктура и бързо да стартират производство. Предложено бе да бъдат разгледани и възможностите за финансово партньорство между CIC и Българската банка за развитие в т.ч. за финансиране на инвестиционни проекти у нас.
15
1630
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
10 Ноември 2017 12:54
Хубаво е, че има наистина сериозни предприемачи и у нас, като например г-н Томов - Лупи, благодарение на който китайските бизнесмени, доведени от него, успяха да превърнат потъналите в кал и овчи фъшкии ниви на Мусачево и Елин Пели в грандиозен мегакомплекс с най-големия аквапарк на Балканите Сега 80% от българите могат да карат сърф по вълните и да плуват жабешката там даже и в най-мразовития зимен месец, браво Поредните китайци предполагам, че ще направят също толкова грандиозни чудесии
10 Ноември 2017 13:14
Ще чакаме заключението от това проучване. Аз, лично, не вярвам да е положително.
10 Ноември 2017 13:25
Гостуването на китайски циркови трупи се превърна вече в традиция, която укрепва историческата близост и братство между БКП и ККП
10 Ноември 2017 14:04
страната ни притежава ключовите фактори, необходими за развитието на успешни бизнес и инвестиционни проекти: финансова и макроикономическа стабилност; благоприятен данъчен режим; стратегическото географско местоположение, което ни позиционира като основен транзитен център, свързващ европейския пазар със страните от Средиземноморието, Близкия Изток и Азия.
Както се казва "умре циганката"*. Китайците може да не знаят цигански, та затова се ползва Туджаров, та да не погребвам жената!

*
умря циганката

Шеговито оправдание, че някой се хвали сам. Т.е. „като няма кой да ме похвали – да се похваля сам”.
Пълният вариант е: „Умря циганката, дето ме хвалеше”.


10 Ноември 2017 14:16
Ще чакаме заключението от това проучване. Аз, лично, не вярвам да е положително.

Зависи колко ще предложат като "режийни"...
10 Ноември 2017 14:24
Помощ, проучват ни !
/фсе ни проучват с колоноскопия/
10 Ноември 2017 14:52
В България все още много хора си въобразяват, че инвестиране е равностойно на печалба за държавата. Инвестиране е печалба за вложителя и след това нещо, ако остане за държавата в която са вложени парите. Най-изгодно за държавата са инвестиции в производство. Подсигуряват работа.
В България вече няма квалифицирана работна ръка за да се инвестира в производствени мощности. Вложенията са предимно в банки, където от пари се правят пари.
10 Ноември 2017 17:19
"Единственият в Китай... суверенен фонд..."
За да не е единствен, Китай би трябвало да е конфедерация, но не е. Аман!
10 Ноември 2017 18:39
Както вече писах,китайците са фрашкани с долари.Политиката им в последните години е намаляване на доларовата им позиция.Да хвърлят толеми обеми долари на пазара-не става,ще падне курса ,да купуват злато-ще се вдигн цената.И политиката е купуване-самолети,електроника,коли,печеливши предприятия.(справка-посещението на бай Тръмп в Китай).Не виждам какво ще си купят у нас.
10 Ноември 2017 19:10
Е, то щом шефа на чистачките в МИ е пратен да приема инвестициите, ясно колко сериозно се гледа на такива възможности
10 Ноември 2017 19:15
В България все още много хора си въобразяват, че инвестиране е равностойно на печалба за държавата. Инвестиране е печалба за вложителя и след това нещо, ако остане за държавата в която са вложени парите. Най-изгодно за държавата са инвестиции в производство. Подсигуряват работа.

ТОЧНО!!!
Има едно пророчество, че Сибир ще стане китайски, ей така с бавно, а и не съвсем заселване на китайска работна ръка, която била дисциплинирана и не консумирала алкохол.
Та, те така, те!
10 Ноември 2017 19:18
Да проучат процента на комисионите за бостана от тикви и ако това ги устройва, да заповядат и да си харчат парите
10 Ноември 2017 19:28
Не виждам какво ще си купят у нас.


Аз преди време видях, и даже с пост в този Форум препоръчах на служебния премиерин да фаща аероплана, и в Пекин!
За Вас, GabroWitz, ще говторя какво с готовност ще купят, или по-точно, ще наемат - Странджа-Сакар special adiminstrative region на РБ, отдаден под наем, за 100 години, по същия терк, по който те бяха СянГан (=Хонконг) на англичаните!
10 Ноември 2017 19:55
ПлесNick 0 Ное 2017 19:28
Аз преди време видях, и даже с пост в този Форум препоръчах на служебния премиерин да фаща аероплана, и в Пекин! За Вас, GabroWitz, ще говторя какво с готовност ще купят, или по-точно, ще наемат - Странджа-Сакар special adiminstrative region на РБ, отдаден под наем, за 100 години, по същия терк, по който те бяха СянГан (=Хонконг) на англичаните!

100 или 99 години!?

-------
Шегувам се!
Англосаксонците мрат да сключват изгодни за тях 99 годишни договори!

---------
Hong Kong used to be a British colony with the perpetual cession of Hong Kong Island from the Qing Empire after the First Opium War (1839–1842). The colony expanded to the Kowloon Peninsula in 1860 and acquired a 99-year lease of the New Territories from 1898.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong#British_Crown_Colony:_1842.E2.80.931941
10 Ноември 2017 21:15
Вложенията на Народната / Обществената държава Китай са по сносни от вложенията на Частните Западни държави
В Китай, обществото владее стопанството си и се саморазвива --
средната класа е в разцвет
На Запад, разбогатели се частници владеят обществото и го изсмукват -- средната класа е на изчезване
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД