:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Снаряд е ударил спортен клуб в квартал, където се намира и руското посолство
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
СТАТИСТИКИ
Общо 373,595,673
Активни 426
Страници 10,155
За един ден 1,302,066

Висшият адвокатски съвет се възмути от натиск на НАП

Съюзът на съдиите също чака отговор от данъчните "селектирани" ли са съдии и адвокати по делата за запечатани заведения в Бургаско
 
Висшият адвокатски съвет настоява Националната агенция за приходите (НАП) да отговори нареждала ли е да се извърши „селекция“ на съдиите от Бургаския административен съд, дръзнали да спират актовете на НАП по запечатване на обекти в „Слънчев бряг“, на техните семейства, както и на явяващите се по тези дела адвокати. Поводът е акцията на данъчните и вицепремиера Валери Симеонов в дискотеки и ресторанти по морето през лятото, съобщи "Де факто".

Новината за доклада на шефа на бургаското поделение на НАП Пенка Жекова до изпълнителния директор на агенцията по приходите Галя Димитрова беше разпространен от медиите през октомври. Съюзът на съдиите също се възмути и поиска отговор от директора на НАП и министъра на финансите вярно ли е това. Досега от НАП няма отговор.

Ето какво гласи декларацията на Висшия адвокатски съвет:

В публичното пространство се появи информация за наличието на доклад от 11.08.2017 г. на директора на Дирекция „Контрол“ при ТД на НАП – Бургас, с който се иска извършването на проверка на семейства на съдии, счетоводни фирми и адвокатски дружества, които обслужват задължени лица по издадени заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Висшият адвокатски съвет изиска официална информация от НАП дали действително документ с подобно съдържание съществува.

Висшият адвокатски съвет счита, че подобно отношение на данъчната администрация към адвокати и адвокатски дружества, ако доклад с такова съдържание действително съществува, е абсолютно недопустимо.

Адвокатурата изпълнява конституционно възложено правомощие по защита правата и законните интереси на гражданите и юридическите лица, включително и защита, в рамките на административни производства, каквито са данъчните.

Всяко вмешателство и опит, чрез други извънпроцесуални средства, да се оказва влияние върху адвокати, като защитници на граждани и юридически лица, чрез нарочни проверки, и то инициирани именно защото са представители на задължени лица, е не само незаконосъобразно, но и недопустимо, с оглед основните принципи на правовата държава, каквато считаме че България е.
1
2328
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Ноември 2017 18:37
Съюзът на съдиите също се възмути и описка


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД