:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Макрон настоя единният пазар да се запази след Брекзит
В 30 града в България и 8 в Европа поискаха да знаят кой е собственик на "Юлен"
Прокуратурата, ДАНС и съдът не намериха престъпление в манипулирането на данните в БАЦИС
В някои части на Сибир живакът падна до почти минус 70 градуса
Фонд "Земеделие" ще управлява 2.91 млрд. лева за европрограми и проекти
СТАТИСТИКИ
Общо 365,027,264
Активни 806
Страници 135,406
За един ден 1,302,066

Промените в директивата за командироването няма да важат за международните шофьори

 
Постигнат е компромис по промените в европейската директива за командированите работници, съобщава БНР. След продължили през целия вчерашен ден тежки дебати Съветът на Европейския съюз по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси е стигнал до съгласие по спорните въпроси, добавя Националното радио.
Основното възражение на българските евродепутати беше именно за промените в директивата и по-точно начина, по който те ще засегнат транспортните работници.


"Директивата в сегашния ? вид ще продължи да се прилага към пътния транспорт. Съветът обаче обсъжда пакета за мобилността в друга форма, която включва предложения за специфични правила за командированите шофьори. Това, за което днес се съгласихме е, че новата директива няма да се прилага към транспорта, докато т.нар. "лекс спесиалис" не влязат в сила", обявява Естонският министър на здравеопазването и труда Евгени Осиновски, цитиран от БНР.
Той добавил, че това дава повече време на министрите на транспорта да обсъдят въпроса.

Постигнато е споразумение продължителността на дългосрочните командировки да бъде 1 година с възможност за удължаване до 6 месеца, след подадено уведомление. Времето за прилагането на директивата ще бъде 4 години.
2
825
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
24 Октомври 2017 08:38
Добра новина за българските превозвачи, да почерпят!
Основното възражение на българските евродепутати беше именно за промените в директивата и по-точно начина, по който те ще засегнат транспортните работници.
Едва ли някой от участниците на Съвета се е интересувал от становището на българските евродепутати. Тепърва директивата ще се гледа в ЕП, където всеки ще има възможност да каже каквото му е на душата...
24 Октомври 2017 09:24
Какви са тея "командировки" по 1, 5 годин???
Аз разбирам под командировка 2-3 дена, седмица. Това си е чиста злоупотреба!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД