:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те са в размер на около 50 млрд. долара и са с цел противопоставяне на предполагаемата кражба на американска интелектуална
Пред България са само Лесото и Латвия, а зад нас е дори място на военен конфликт и тероризъм като Афганистан
Тя планирала „мащабен терористичен акт в центъра на Киев"„ твърди украинският главен прокурор
СТАТИСТИКИ
Общо 373,337,718
Активни 1,711
Страници 112,197
За един ден 1,302,066

Каталуния плаши Мадрид с гражданско неподчинение

 
Снимка: https://www.thenation.com

Представители на властта и парламента в Каталуния предупредиха, че е възможно да се стигне до гражданско неподчинение, ако Мадрид действително задейства конституционната клауза, позволяваща автономната област да мине на прякото му подчинение. В интервю за Би Би Си съветникът за външните работи на Барселона Раул Ромева каза, че според него каталунските институции ще блокират всякакви опити на централната испанска власт, ако решението за пряко управление, обявено в събота, бъде гласувано и влезе в сила. Крайнолявата партия CUP, за която се смята, че има влияние върху правителството на премиера Карлес Пучдемон, публикува изявление, в което заплаши, че "на агресията ще се отговори с мащабно гражданско неподчинение."
Преди два дни испанският премиер Мариано Рахой поиска от Сената в Мадрид да отстрани Пучдемон и да позволи представители на националните власти да подготвят областта за избори в срок от шест месеца. Няколкостотин каталунски общини пък призоваха парламента в Барселона да отхвърли прякото управление с официален документ и гласуване. Институцията ще се срещне тази седмица, за да обсъди какви действия може да се предприемат и дали да се обяви независимост в отговор на Мадрид.
Ромева каза, че според него всички институции, включително полицията ("Мосос д'Ескуадра", която в Каталуня е на подчинение на властите в Барселона), ще изпълняват нарежданията на преките си ръководители, а не на испанското правителство, ако се наложи. "Не че ще ги (отхвърляме). Това не е лично решение. Това е решението на седем милиона души," добави представителят на каталунските власти. Той има предвид референдума на 1 октомври, на който 90 на сто от участниците подкрепиха отделянето на Каталуня от Испания. Активността на на допитването обаче беше под половината от имащите право на гласа - около 43% - и на него само два милиона гласуваха за независимостта.
Каталунското издание "Вангуардия" цитира говорителя организация в рамките на "Мосос", подкрепяща независимостта, според когото групата ще запази "лоялността си към (местните) парламент и правителство," ако правителството острани Пучдемон и опита да поеме контрола над каталунските институции.
91
3020
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
91
 Видими 
23 Октомври 2017 14:36
Кога дойдоха в Барселона, кога станаха граждани.
23 Октомври 2017 14:38
Активността на на допитването обаче беше под половината от имащите право на гласа - около 43% - и на него само два милиона гласуваха за независимостта.


Много бързо забравихте за побоя и закритите секции за гласуване. Прекалено бързо...
23 Октомври 2017 14:39
Кога дойдоха в Барселона, кога станаха граждани.

23 Октомври 2017 14:40
Първата гражданска война завършва с хиляди жертви и погром на републиката.Днешната е неизбежна...
23 Октомври 2017 14:42
Не знам защо някои родни ойроатлантици така подцениха духовния си патрон - дядя Шорош ?

Човека наскоро отпусна 18 милиарда !

"Секрет Полишинеля " е, че той седи зад Пучдемон...Сега всичко се развива по "класически сценарий" . Играе се на "повишение"...

Накрая без танкове и ПТУР-ове нема как да се мине !

23 Октомври 2017 14:43
Днешната е неизбежна...
23 Октомври 2017 14:44
Накрая без танкове и ПТУР-ове нема да се мине !


Нема да посмеят. Каталунците!
23 Октомври 2017 14:48
Днешната е неизбежна...
Ами, Путин я предаде по-бързо и от Сталин, още преди да е почнала.
23 Октомври 2017 14:49
Подкрепящите фашистките методи на Рахой са все видни демократи, които лицемерно дрънкат за права, но само когато им изнася. Показателно.
23 Октомври 2017 14:50
Абе каква гражданска война, какви танкове, какви пет лева? Кога е историята си каталонците са се сражавали за независимост?
Щото то не е като да скачаш на гей паради или да псуваш съдията от трибуните на "Ноу Камп".
Ще повряскат още ден два и аре кой откъде е. То досега така и вървят нещата.
Нали щяха да се дигат на стачка? Ама се сетиха, че тогава няма кльопачка. И дотам.
Няма кой да ги признае. Няма кой да се намеси. Остават на себе си. Нямат ни куража, ни средствата, ни водачите да воюват. Тогава?
И за чий х.й трябва да се разделя и разсипва що - годе уредена и развита държава - заради кефа на шепа лигави либерастия - соросоидите ли?!?
23 Октомври 2017 14:52
Как гледам нещо не се разпръскват ами се радикализират.

Вие не мислете банкерите за толкоз прости . Щом си убраха крушите от Каталония значи имат инсайдерска информация какво предстои.

Финансовия капитал е като, канарчетата в мините....

23 Октомври 2017 14:54
Кога дойдоха в Барселона, кога станаха граждани.


Когато ние ходехме с потури а на дедо цървулите ги носихме в неделя
23 Октомври 2017 14:57
ще приключи с отнемане на автономията и планът ще е изпълнен.
23 Октомври 2017 14:59
ва не е лично решение. Това е решението на седем милиона души," добави представителят на каталунските власти. Той има предвид референдума на 1 октомври, на който 90 на сто от участниците подкрепиха отделянето на Каталуня от Испания. Активността на на допитването обаче беше под половината от имащите право на гласа - около 43% - и на него само два милиона гласуваха за независимостта.


Сега ще видим дали останалите пет са съгласни.
23 Октомври 2017 15:02
Следва ступор и в Мадрид, и в Брасълс... Защото: " Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш". Вупросът е към коя от страните това е по-приложимо? Фльор рецитира, че 600 фирми били "напуснали" Каталония... Ма що не каже какво ще стане с едвам закрепените банки? Франкфурт ли ще ги спасява? Или тя?
23 Октомври 2017 15:02
Сега ще видим дали останалите пет са съгласни.


А що сега, ми не в деня на референдума? Кво попречи тогава да видим? Кво толкова плашещо има в един референдум, ако повечето каталунци са против отцепване?
23 Октомври 2017 15:02
И как точно Мадрид смята да имплементира член 155 ?

Добре, Сената го гласува.

Какво следва ?

Да напомним все пак, че в Каталония управляват местните "сепаратистки" партии - дясната на Пучи и една крайнолява.

Те държат местната полиция, но най-важно те са назначили и контролират целия чиновнически апарат.

Ами ако наистина обявят "гражданско неподчинение" и наредат да не се изпълняват нарежданията на Мадрид и местните данъци и такси да се събират в някоя нова банка ?

Ко праим тогава ?

"Три танкиста, три весёлых друга - экипаж машины боевой" !

Това праим....23 Октомври 2017 15:03
О, ЗИПе, знам ги тия радикализации. Моя милост на млади години е бил в тоя еснаф.
Много сме велики и неустрашими, ама като тръгнат срещу ни тия с щитовете като като стена а отзад ни погне конната полиция ела да видиш - блазе на тоя, дето има по - длъжни крака. Това не ти е кварталният Ушев.
23 Октомври 2017 15:05
Каталуния плаши Мадрид с гражданско неподчинениеПлаши гаргите основно, но вече няма какво да направят, работата е ясна.
23 Октомври 2017 15:08
Вчера слушах наша пратеничка в Барселона да обобщава, че половинмилионна демонстрация на фона на милион и половин население на Барселона било "незначително участие".

Ще излезе, че населението на Барселона е под това на нашата столица?
Кога сме виждали половин милион демонстранти или контрадемонстранти тук, та да ни се струват незначително количество в Барселона?

23 Октомври 2017 15:09
Вчера слушах наша пратеничка в Барселона да обобщава, че половинмилионна демонстрация на фона на милион и половин население на Барселона било "незначително участие".


А в Москва кат излязат 1000 човека, става събитие номер едно на деня

Димокръци.
23 Октомври 2017 15:13
О, ЗИПе, знам ги тия радикализации. Моя милост на млади години е бил в тоя еснаф.
Много сме велики и неустрашими, ама като тръгнат срещу ни тия с щитовете като като стена а отзад ни погне конната полиция ела да видиш - блазе на тоя, дето има по - длъжни крака. Това не ти е кварталният Ушев.

Горе-долу така се започна и в Донецк и Луганск и виж докъде стигнаха.
Не знам в Каталуния дали ще имат този кураж и решителност.
23 Октомври 2017 15:16
Айде и една друга "подсказка".

Прави ли ви впечатление, кое глобално СМИ използват каталонците за своя трибуна ?

Още ли не се досещате ?

BBC.Я отидете да видите сега какво стои начело на онлайн сайта им и дори са пуснали форум за постинги, което се случва крайно рядко и само при много много специфични събития едно от които беше Брекзит....

23 Октомври 2017 15:19
Няма кой да ги признае.


По-кротко с туй НЯМАНЕ...Тъй на времето,на 4 юли 1776 една група хора,без избори и референдуми,самообявяват създаването на една нова държава и продължават въоръжената си борба против законната власт на Лондон.И така 7 години НЕПРИЗНАТА Е ДЪРЖАВАТА САЩ„Едва в 1783 идва първото признаване в договор с Великобритания...Така ще е и с двете Донбаски държави.Ще карат още година-две кюмюр от Австралия,Южна Африка,САЩ,вместо от Донбас,разликата в жизнения стандарт в Украйна и руски Крим ще скочи още няколко пъти,ще избесят по кестените на Крещатик порошенковците,кестените ще останат като предупреждение за новите владетели и ...първи признават двете нови държави.Та и Каталуния е на този друм.Ще я признаят.Я да се огледаме-на Балканския полуостров нашата "международна общност" вече си има 2,5 албански държави ...Признати.
23 Октомври 2017 15:19
Гарги с по 450 хил. каталунци на демонстрации не се плашат.
А се показва ,че след напускащите наподобяващия савецки колхоз ингилизи - иде реч за каталунците .
Във Венеция при 60 % активност - 95 % "За" по-широка автономия .
За гейропци въпросът е могат ли да преформатират ЕС и спасят някой друг силен сигнал и ясен знак или разпадът ще е по-драматичен .
Както Жириновски каза : " ....последният мандат на Путин ще бъде белязан с края на ЕС. Още макс. 5 години . И това е ".
23 Октомври 2017 15:22
И баските, дето са наистина твърди, а не някакви смотани христостоичковчета, се изрепчиха и то с оръжие. И какво стана? А тези смотаняци ПЛАШЕЛИ с гражданско неподчинение...
23 Октомври 2017 15:24
Гейропейски циркове. Представям си как Бенковски от Оборище плаши Цариград с гражданско неподчинение.
23 Октомври 2017 15:25
С умиление ме изпълва как соросоиди и левичари са си плюли в устите да защитават братския каталонски народ от франкисткото / гейропското иго.
Абе нЕма да стане бе, не разбрахте ли? No passaran. Comprende?
23 Октомври 2017 15:27
Ето един "класически смотаняк"...


http://mediacafe.bg/content/news/2013/10/0000003777_w663.jpeg


23 Октомври 2017 15:27
Абе нЕма да стане бе, не разбрахте ли? No passaran. Comprende?


Разбрахме те бе, бате. То винаги става квот ти кажеш, та тоя път ли няма да стане
23 Октомври 2017 15:37
Не мога да кажа кой е прав. Нямам достатъчно информация за историята и икономиката им.
Но има друго. Дали Каталуния като иска да се отдели, иска да не бъде съпричастна с огромните дългове на Испания? Кой ще ги връща?
То е вярно, че за мерак "скъпо няма", но има и друга приказка "дълг не гние".
Може и да сте писали за това.
23 Октомври 2017 15:53
А пък Ердоган ага, офтопично

Турският президент Реджеп Ердоган припомни заръката на бившия босненски президент Алия Изетбегович, който ден преди смъртта си през октомври 2003 година му казал: "Реджеп, вие сте потомци на султан Фатих. Тези земи са ви оставени от него в наследство и затова трябва да се грижите за тях."Ердоган посетил умиращия Изетбегович в болницата, защото го смятал за "един от най-големите мюсюлмански мислители на нашето време"."Е, как ние днес да изоставим Мостар? Да се откажем от река Дрина? Как да се откажем от джамията на султан Фатих? Разбира се, че ние никога няма да направим това. Няма да се откажем от тях. Тези паметници са короната на нашата цивилизация.


та и по нашите балканск земи се разиграват мераци, невям!!
23 Октомври 2017 16:07
Когато искаш да отделиш част от едно цяло, трябва с рязко движение да отрежеш от единият край до другият.
Каталунците не посмяха да го направят и вместо това започнаха да чоплят малко по малко. Това няма да доведе до нищо добро. Ще се създаде напрежение и омраза, която няма да затихне с години.
23 Октомври 2017 16:08
ЗИП
13 Окт 2017 12:46
как напускал са "фейк новини" .


ЗИП
23 Окт 2017 14:52
Вие не мислете банкерите за толкоз прости . Щом си убраха крушите от Каталония значи имат инсайдерска информация какво предстои.
Финансовия капитал е като, канарчетата в мините....


Баце да не е започнал да пише във форума-един ден едно, на следващия-обратното. Акцентът е в купешките думи и конспирацията.
23 Октомври 2017 16:15
Butch 23 Октомври 2017 15:37

Необходим е диктатор, какъвто бе Франко, да унищожи малцинствата в една държава, да забрани езика им и народността им. След това да се появят "демократи", които да облекат всичко в закони, за да запазят статуквото и ето ти поробен народ.
23 Октомври 2017 16:15
Много бързо забравихте за побоя и закритите секции за гласуване. Прекалено бързо...

Не, не са забравили. Задачата им е да се направи така, че максимално бързо да се забрави.
23 Октомври 2017 16:21
Накрая без танкове и ПТУР-ове нема да се мине!
Каталонците какъв опит имат, в участие във военни действия? Имат ли складове, пълни с оръжие - че да противостоят на Мадрид?
Уж нямат, а тия които са им финансирали референдума - имат ли?
23 Октомври 2017 16:29

Представители на властта и парламента в Каталуния предупредиха, че е възможно да се стигне до гражданско неподчинение, ако Мадрид действително задейства конституционната клауза

Ауу, че страшно!
И в какво конкретно ще се изрази това неподчинение?
Мишлето Пуч де го да каже?
23 Октомври 2017 16:30
И така 7 години НЕПРИЗНАТА Е ДЪРЖАВАТА САЩ
..на Балканския полуостров нашата "международна общност" вече си има 2,5 албански държави ...Признати.
Даден е и примера с Украйна и Крим. Да ама не е същото. Крим винаги бил само (независима) част от Украйна. Относно САЩ, албанските държави, бивша Югославия - да ама там е имало други интереси. Ако от "Запада" не са искали, те да бъдат създавани - нямало е да ги има.
Така че - кой има или би имал интерес, от създаването на Каталония? И какво ще е бъдещето на Испания и ЕС, след едно такова разделяне? Може би от САЩ имат интерес ? Колкото е по-голям хаоса, толкова по-добре за тях?
23 Октомври 2017 16:33
Но има друго. Дали Каталуния като иска да се отдели, иска да не бъде съпричастна с огромните дългове на Испания? Кой ще ги връща?

Областите в Испания, както и Каталуния, са със свои индивидуални дългове. Каталуния има най-високи дългове от всяка област в Испания. Над 35% от сумарният дълга на Испания е на Каталуния. Така че те ще си го плащат, ако се отделят.
23 Октомври 2017 16:38
Ауу, че страшно!
И в какво конкретно ще се изрази това неподчинение?
Мишлето Пуч де го да каже?


Може да спрат да се къпят, знае ли човек.
23 Октомври 2017 16:41
ОМО „Илинден“ - ПИРИН и EFA (European Free Alliance) подкрепят борбата на каталонския народ за свобода

Натисни тук
23 Октомври 2017 16:43
до Джиджи

Нещо, което навярно не знаете: Има много случай на хора гласували до 4 пъти посещавайки различни секции. Дори непълнолетни са пускали бюлетини в малките населени места. Всичко е един фарс.
23 Октомври 2017 16:44
до Джиджи

Нещо, което навярно не знаете: Има много случай на хора гласували до 4 пъти посещавайки различни секции. Дори непълнолетни са пускали бюлетини в малките населени места. Всичко е един фарс.
23 Октомври 2017 16:45
Въпросът е: ще има ли РЕПУБЛИКА Каталуния, НЕзависима от МОНАРХИЯТА Кралство Испания!
Т.е., ще станат ли каталунците Граждани на Република/Каналуния/ или ще си останат Поданици на краля на Кралство Испания и наследниците му?!?
А ясно и знайно е, че в една и съща държава НЕ може да има едновременно Република и Монархия! Обаче, искайки Независимост на Каталуния от централната власт в Мадрид и монархическата Конституция на Испания, и искайки създаване на суверенна/независима/ държава Каталуния, каталунците искат да са Граждани, а НЕ Поданици на краля на Испания!!!
Така че, ако Каталуния НЕ извоюва и НЕ получи Независимост, може да се превърне в Северна Ирландия-2?! КАЗАХ!
23 Октомври 2017 16:46
Може да спрат да се къпят, знае ли човек.

Мне, по-скоро ще спрат да дупчат билетче в трамвая.
23 Октомври 2017 16:48
Факт е, че хората, които показват разните чужди медии в интервютата си, и от двете страни изглеждат напълно спокойни и цивилизовани.

Може пък и да са напълно искрени в желанието или нежеланието си да се отделят и обособят...23 Октомври 2017 16:51
Значи, предлагам всички каталунци да обявят гладна стачка, докато режимът на Рахой не им даде независимост.
23 Октомври 2017 16:51
ТРУБЕЦКИЙ,
/:/
Нещо, което навярно не знаете: Има много случай на хора гласували до 4 пъти посещавайки различни секции. Дори непълнолетни са пускали бюлетини в малките населени места. Всичко е един фарс.

...................................................................................
Това в кой Съд е било казано и ДОКАЗАНО?!
Защото, дори и хлапетата знаят, че, при Демокрацията, презумпцията е: РЕЗУЛТАТИТЕ от Избори и Референдум са легитимни/законни/- до доказване на противното в Съд! ТЧК
23 Октомври 2017 16:53
Мне, по-скоро ще спрат да дупчат билетче в трамвая.


Не знам, твърде крайно изглежда.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД