×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,081,540
Активни 506
Страници 17,897
За един ден 1,302,066

След пожарите в Калифорния: 31 жертви, стотици в неизвестност

Над 3500 са разрушените от огнената стихия жилища
 
Снимка: Ей Би Си

Жертвите от най-смъртоносните пожари в Калифорния се увеличиха и стигнаха 31, съобщават световните агенции. Те уточняват, че това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния в историята на щата. Това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния в историята на щата. Предишният антирекорд бе 29 загинали при пожар в Лос Анджелис през 1933 година. Над 100 души са пострадали и са били хоспитализирани, а огънят е унищожил 3500 жилища и постройки. Площта, опустошена от пламъците, вече достига 190 000 акра или почти колкото площта на град Ню Йорк. Цели предградия в град Санта Роса са изпепелени, а над 6200 души са без ток. Стотици хора все още са в неизвестност. Засега в безопасност са открити 437 души, но за други 463 все още няма вести. Заради повалени телефонни антени за властите е трудно да се свържат с хората, обявени за изчезнали. В Северна Калифорния въпреки постигнатия напредък в овладяването на стихията все още горят 21 големи пожара. Общо над 8000 пожарникари се опитват да овладеят пламъците, но силните ветрове и ниската влажност затрудняват задачата им. Причината за бедствието все още се разследва, но според властите началната искра може да е била дадена от електропровод, повален от силните ветрове.
20
1382
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
13 Октомври 2017 08:46
Няколко цитата:

"It doesn’t take a scientist to understand 15 major fires erupting simultaneously at night, is not a “natural” event."

"It's unusual to have many major fires burning at once, he said"

Последният цитата е интересен: "It is just like we were nuked." - с това, че е чистата истина. Снимките на сравнени със земята квартали в Калифорния са идентични с тези в Хирошима. И един непредубеден човек веднага би прозрял това, че и двете катастрофи са причинени от пожар. Пожарът и от двете събития е причинен от човека. Макар причинителят на такова нещо не може да се нарече "човек".
13 Октомври 2017 08:48
Искра от електропровод ?

Само ако стълба е бил дървен, което всъщност е доста често срещано там. Ама, като не си поддържат инфраструктурата и я държат на нивото на държава от "Третия свят" е нормално "искра от електропровод" да причини такова монументално бедствие...

Апропо аз по-скоро мисля, че пак е гръмнал некой от ония "мачтови трафове" дет ги държат на открито. Щото ги мързи да си изграждат нормални съоръжения на земята....

13 Октомври 2017 09:02
Абе кво става в тази Америка, в тези САЩ И Господ им се разсърди заради големите поразии, които нанесоха на света. Нищо, че му се кланят ката ден в църквите.
13 Октомври 2017 09:03
Дилемата е:
Путин (лично) или руските хакери?
13 Октомври 2017 09:06
Апропо аз по-скоро мисля, че пак е гръмнал некой от ония "мачтови трафове" дет ги държат на открито. Щото ги мързи да си изграждат нормални съоръжения на земята....
Имам приятел - инженер по силни токове, който емигрира във ФАЩ. Той твърди, че дървен стълб и мачтов трансформатор е по-евтино да се подменят, отколкото да поддържаш вкопани съоръжения, или такива в трафопост. Странна логика, но вероятно това е защото квалифицираният труд е много скъп, а чорбаджиите - собственици на ел.мрежите искат да печелят максимално.
13 Октомври 2017 09:13
"мачтови трафове" дет ги държат на открито. Щото ги мързи да си изграждат нормални съоръжения на земята....

В социалистическа България електрическите инсталации бяха подземни. и още са. В богата Америка, трансформатори по стълбовете, въздушни ел. линии. При по-силен вятър остават без захранване. Cheap - o. В същото време подържат 10 самолетоносача и маса атомни подводници с Trident.
13 Октомври 2017 09:16
Те уточняват, че това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния в историята на щата. Това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния в историята на щата.
Бихте ли коригирали текста?
но силните ветрове и ниската влажност затрудняват задачата им
Може би, "сухото време"?
13 Октомври 2017 09:20
Щатът Калифорния има остра нужда от 3-4 бр. Бе-200.
13 Октомври 2017 09:21
В богата Америка, трансформатори по стълбовете, въздушни ел. линии. При по-силен вятър остават без захранване.
Да се чуди човек защо хората се натискат да живеят там?!
13 Октомври 2017 09:23
Да се чуди човек защо хората се натискат да живеят там?!

Не се чуди. Имат печатница. На долари. Направи си и при тебе ще се натискат!
Е, тов Ким си беше направил. Излизаха по-добри от оригинала. Що не ги харесваха от Secret Service ? Нямам обяснение.
13 Октомври 2017 09:28
При 8000 пожарникари - 31 загинали и към 500 в неизвестност ?!?! Това квартали в които живеят нормални хора ли са или психиатрична клиника с безпомощни пациенти ?!?! На всичко отгоре по снимките се виждаха доста басейни...
13 Октомври 2017 09:29
Странно кой се натиска ?

Тълпи от латиноси и африканци .....

Кат гледам кадрите от Калифорния "бледолики" почти не виждам !

13 Октомври 2017 09:32
Дървеният стълб и мачтовия траф нямат отношение към случая "повален електропровод". Бетонните стълбове също се трошат. По скоро причината може да е подмяната на съществуващите проводници с такива с по голямо сечение върху старите стълбове, неоразмерени за по голямата тежина.
13 Октомври 2017 09:33
BTW Napa & Sonoma са много богати окръзи (county). По някакви "таинствени" причини нещастията на богатите се отразяват по-сериозно в медийте.
Кат гледам кадрите от Калифорния "бледолики" почти не виждам !

Те там са бледоликите. Ранчото на Джек Лондон (state park) с изгорялата му (току що построена къща) е там. Запазена е малката му дървена къща където си е писал книгите. Сега музей.
13 Октомври 2017 11:27
антирекорд

Няма такова животно антирекорд . Рекорд на български е запис.
13 Октомври 2017 12:33
Bacho Кольо13 Октомври 2017 09:20
Щатът Калифорния има остра нужда от 3-4 бр. Бе-200.

Така и не разбрах защо не поискаха помощ от Русия?...
Срам ли ги е, заради санкциите ли, но нямаше да е тази трагедия...
13 Октомври 2017 13:07
Срам ли ги е, заради санкциите ли,


И двете особено първото. Франция без срам и притеснение от санкциите си купи 6 броя Бериев-200 и не съм чул това лято да са имали сериозни проблеми с пожарите, докато в Португалия и Германия имаше. Мисля, че в Португалия намесата на Бериев я имаше.
13 Октомври 2017 14:11
Ами като си купиш къща близо да сухи шубраци има опасност да се запалят някога.
13 Октомври 2017 14:25
Имат печатница. На долари. Направи си и при тебе ще се натискат!


Не разбрах... ама долари ли трябва да печатам, че да додат или може и други валути?

А тов. Ким кат печата долари - що пък при него не драпат да идат?

Във Венецуела толко ли не могат една машина да купят и да нямат 2300% инфлация, а по-малка?

А тов. Си за какво ги събира тез 'ратийки? Китайците всичко могат да имитират - едни долари, че им се опънат?
13 Октомври 2017 19:42
А тов. Си за какво ги събира тез 'ратийки? Китайците всичко могат да имитират - едни долари, че им се опънат?

В последно време тов Си гледа да се отърва от хартийките. Купува собственост, земя, мини по цял свят. Вече само ФЕД купува дълга на government-a.
Писах, Secret Service не хареса хартийте на Ким. Но, не ме четеш докрай. Гледай да не изкупят китайците Канада, че доста са я налазили. Като излезеш от дома нали виждаш китайци. И не си в Chinatown?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД