:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Вероятно става дума за изпитания на въоръжението им
Вицепремиерът от НФСБ се грижел за интересите на "Цеко"
Те са намерени след убийството на дядо им, за което са обвинени майка им и баща им
СТАТИСТИКИ
Общо 369,619,192
Активни 1,965
Страници 119,732
За един ден 1,302,066

Делото на Елена Йончева срещу Борисов тръгна с адвокатски трикове

Елена Йончева
С искания за разпити на свидетели, съмнения кой стои зад фейсбук профила на премиера, спор коя фирма е държавна и представяне на документи за плащания, получени от Елена Йончева, приключи първото заседание по гражданското дело, заведено от депутатката от БСП срещу Бойко Борисов. И двамата не се явиха вчера в Софийския районен съд, а пратиха само адвокатите си. Йончева иска 20 000 лв. обезщетение от партия ГЕРБ и Борисов заради неговите думи по време на предизборната кампания, че държавата е дала милиони за филмите й, докато тя е била журналист.

Адвокатите на Борисов - Марин Марковски и Божидар Терзийски, изтъкнаха, че няма доказателства премиерът изобщо да е казвал нещо подобно. Сутринта Йончева прочете пред БТВ част от обясненията на защитата на Борисов по случая: В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изразеното твърдение е част от политическа предизборна кампания, като по никакъв начин не може да се приеме, че в конкретната ситуация г-н Борисов прави опити да злепостави ищцата, или неговото деяние да е свързано с дискредитиране на последната." Според Йончева това обяснение може да се тълкува, че по време на предизборна кампания може да се лъже.

Адвокатите на Борисов представиха 73 документа от периода 2004 - 2009 г., за които твърдят, че доказват как на Йончева са платени 690 хил. лв. за филмите, които е правила за БНТ. Сумите, изплащани чрез БНТ, са от приходи, постъпили от търговски и държавни дружества като "Лукойл", ДЗИ, "Монбат". Те купували рекламно време, а парите били плащани на Йончева, твърди защитата на Борисов.

"Със сигурност не това е имал предвид г-н Борисов, като е казал, че в началото на мандата си е платил едни много милиони за това, че Елена Йончева е имала някакви изяви със странно естество от журналистически характер", коментира саркастично извън съдебната зала адвокатът на Елена Йончева Георги Атанасов. Той отбеляза, че "БНТ не е предприятие, в "Лукойл" от 1997 г. има една златна държавна акция, ДЗИ е приватизирана много преди това, "Монбат" - също."

Адвокатите на премиера поискаха за свидетел пиара на ГЕРБ Никола Николов, който да обясни на съда кой е истинският акаунт на Борисов във фейсбук. Като свидетел е призован и Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи". Той ще обясни, че е плащал пари на Йончева, а БНТ е пускала реклама. Харизанов и Николов сами потърсили защитата на Борисов, защото били възмутени.
10
1171
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
12 Октомври 2017 19:50
Харизанов и Николов сами потърсили защитата на Борисов, защото били възмутени
12 Октомври 2017 20:05
Адвокатите на Борисов - Марин Марковски

Адвокатьт на Борисов - Марин Марковски си е адвокатът на Мафията и Мутрьо не слачайно си го е избрал.
Е, можел е да се спре и на Менко Менков, нали?
12 Октомври 2017 20:10
Делото на Елена Йончева срещу Борисов тръгна с адвокатски трикове

Не разбрах какви са точно адвокатските трикове.
Ако някои под "трикове" разбират предписаното и допусканото от Закона, то и всеки от т.нар. журналисти прави журналистически трикове, т.к. прилага Азбуката така, както Адвокатите Закона.

12 Октомври 2017 20:38
Адвокатът на журналистката Георги Атанасов призова като свидетели по делото Иван Гарелов, Къдринка Къдринкова, Емил Райнов и Виза Недялкова. От своя страна адвокатите на Борисов предоставиха 73 документа, които според тях доказват, че в периода 2004-2009 Йончева е получила близо 700 000 лв. от държавата.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/trygna-deloto-na-elena-ioncheva-sreshtu-premiera-borisov-2053918
12 Октомври 2017 20:55
Тая девочка е падала от матора на Станиш Ефенди Пезевенк, ама често и за дълго. Пък си ѝ личи. Ама личи!
12 Октомври 2017 21:11
Да бе! Пък Харизанов е светъл високоморален и високообразован индивид, че се и възмущава!
12 Октомври 2017 21:15
Когато цветанът на синтаксиса бе баш на полицията отсече:Адвокатите на мафиотите са мафиоти.Така той оцени Менко Менков като адвокат на братя Галеви.По-късно,когато две съдебни инстанции вкараха тоз титан в затвора за 4 години,той грабва мафиота /по неговата присъда/Менко Менков за свой адвокат.И...съдът го извади от зандана,защото нямам възможност да се защити?!Сякаш първите две п инстанции са били при Пиночет.Та сега по цвъковски:Марковски е адвокат на мафиотите.Значи е мафиот.И е адвокат в това дело на мафиот...Така цветанът изкара премиера мафиот...Не вярвама...да е прост такъв.
12 Октомври 2017 21:19
всеки от т.нар. журналисти прави журналистически трикове, т.к. прилага Азбуката така, както Адвокатите Закона.

адвокатите не прилагат закона, нямат право и не им е работа. Работата им е да намерят законен начин да попречат на прилагането на закона спрямо техните клиенти.
12 Октомври 2017 21:32
Адвокат Георги Атанасов, който представлява депутатката, поиска да бъдат разпитани четирима свидетели, които да говорят за нея като журналист и какви психически и физически проблеми й е създало изказването на Борисов.

Това са журналистката Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/10/12/zapochna-deloto-za-kleveta-na-elena-ioncheva-sreshtu-borisov.356002
12 Октомври 2017 22:11
По всички телевизии шества лицето Георги Харизанов, представен като политолог – анализатор. Разбира се, политологът Харизанов политологично подкрепя ГЕРБ по какъвто и въпрос да се изказва. Директно и индиректно. Някой знае ли като какъв „политолог“ се изживява този дневален по телевизии?Криминалната биография на Георги Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Осъден е условно, но през 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. Тогава Харизанов все още е в изпитателен срок на условната присъда за рекет. Работи като търговски директор във фирмата на арх. Дамян Стоянов СТОА и часове преди обира е внесъл няколко хиляди в касата. Привлечен е като обвиняем, защото негов пръстов отпечатък е открит по стъклена витрина в кабинета на управителя на фирмата, където никой от служителите нямал право да припарва.Повече на http://www.mignews.info/kakav-politolog-e-bivshata-kalinka-na-gerb-georgi-harizanov/

Значи възмутил се е тоя ПЕЗЕВЕНК.....Чуд се чудам, кой е по- по- най- из между мумията Тони Химлер Тодоров (Тоню ГРИПЕНЯ) и Георги Напоител Харизанов .....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД