:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Те ще бъдат съдени за въоръжен грабеж и опит за убийство
Няма магическо ново име, което може да се появи отнякъде, трябва политическа воля, заяви международният посредник
Отсрочката е временна - до приключване на общественото обсъждане на плана за управление
Под възбрана попадат само 4 медикамента за редки заболявания без алтернатива, заяви зам.-министър
СТАТИСТИКИ
Общо 360,113,434
Активни 783
Страници 29,426
За един ден 1,302,066

Екологичният съвет одобри правителствения вариант за "Струма"

АПИ
Магистрала "Струма" - Лот 3.2
Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) одобри вчера предпочитания и дълго налаган от правителството вариант за строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле. Това съобщиха вчера от Министерството на околната среда и водите. Одобрената оценка за въздействието върху околната среда е за разделяне на магистралата на две. В посока към Гърция ще се използва еднопосочно сегашният път, а в обратна посока ще се построи нов - в източна посока, през терена, където това лято се разрази един от най-големите горски пожари у нас. Този вариант все още се оспорва от част от еколозите, които вече отправиха и жалба до Брюксел.

В заседанието на ВЕЕС вчера са участвали представители на неправителствени организации, но от МОСВ не посочиха кои точно са били те. За да подпомогнат вземането на решение, са били включени представители на научната общност и други експерти, съобщиха вчера от министерството.

Новият вариант за магистралата заменя двата, одобрени още преди 9 г. от Брюксел - за дълъг 15-километров тунел и за изнасяне на цялото трасе на изток. В момента управляващите бързат с новото трасе, защото, ако магистралата не е готова до 2023 г., ще трябва да връщаме на Брюксел всички отпуснати досега пари - около 2 млрд. лв. През септември четирима български министри бяха в Брюксел, за да рекламират одобрения вчера вариант. След решението на ВЕЕС предстои да бъде подадена нова апликационна форма за парите за този участък и да се чака евентуално одобрение на ЕК. Надеждите са това да стане до края на тази година.
1
593
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Октомври 2017 09:18
.....всички отпуснати досега пари - около 2 млрд. лв

А тези пари къде са сега като няма магистрала ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД