:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Русия предупреди САЩ да не си играят с огъня в Сирия
За София сумата е 3023,64 лв.
Най-голям е напливът към прокуратурата
Молитва с цел подкрепа на операцията „Маслинова клонка” била озаглавена: "Джихад: Борба с живота и благата по пътя на Аллах”
Григор Димитров се изкачи до №4 в световната ранглиста
СТАТИСТИКИ
Общо 369,148,743
Активни 1,466
Страници 85,901
За един ден 1,302,066

Екологичният съвет одобри правителствения вариант за "Струма"

АПИ
Магистрала "Струма" - Лот 3.2
Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) одобри вчера предпочитания и дълго налаган от правителството вариант за строежа на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле. Това съобщиха вчера от Министерството на околната среда и водите. Одобрената оценка за въздействието върху околната среда е за разделяне на магистралата на две. В посока към Гърция ще се използва еднопосочно сегашният път, а в обратна посока ще се построи нов - в източна посока, през терена, където това лято се разрази един от най-големите горски пожари у нас. Този вариант все още се оспорва от част от еколозите, които вече отправиха и жалба до Брюксел.

В заседанието на ВЕЕС вчера са участвали представители на неправителствени организации, но от МОСВ не посочиха кои точно са били те. За да подпомогнат вземането на решение, са били включени представители на научната общност и други експерти, съобщиха вчера от министерството.

Новият вариант за магистралата заменя двата, одобрени още преди 9 г. от Брюксел - за дълъг 15-километров тунел и за изнасяне на цялото трасе на изток. В момента управляващите бързат с новото трасе, защото, ако магистралата не е готова до 2023 г., ще трябва да връщаме на Брюксел всички отпуснати досега пари - около 2 млрд. лв. През септември четирима български министри бяха в Брюксел, за да рекламират одобрения вчера вариант. След решението на ВЕЕС предстои да бъде подадена нова апликационна форма за парите за този участък и да се чака евентуално одобрение на ЕК. Надеждите са това да стане до края на тази година.
1
692
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Октомври 2017 09:18
.....всички отпуснати досега пари - около 2 млрд. лв

А тези пари къде са сега като няма магистрала ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД